Dwa kroczne pytania do forumowiczów |
Autor | Wiadomość |
Nunak Dołączył: 29 Sie 2016 Posty: 154 Skąd: Polska | Wysłany: Pią 10 Lut, 2017 Dwa kroczne pytania do forumowiczów |
|
| Na początek zdjęcie:
Mięśnie dna miednicy mężczyzny
1. Czy PO wytrysku czujecie jeszcze kilka skurczów krocza (orgazm się skończył, napięcie opada i wtedy kilka skurczów), czyli mięśnia opisanego jako bulbocavernosus (mięsień opuszkowo-gąbczasty)?
2. Czy środek ścięgnisty (na zdjęciu perineal body), leży jakieś 1-2 cm od odbytu w stronę krocza, w spoczynku jest u was twardy czy miękki, czy czujecie tam coś wyraźnie pod palcami?
Zadaję te pytania, ponieważ mam problem i szukam rozwiązania
PS Wrzuciłem temat tutaj, bo w dziale anatomia penisa nie ma poddziału "Inne". | | |
| |
 |
brooxx Wiek: 30 Dołączył: 27 Sty 2013 Posty: 33 Skąd: warszawa | Wysłany: Sob 11 Lut, 2017 |
|
| 1. Tak
2. Jest twardy i czuć wyraźnie | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5639 Skąd: Warszawa | Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 |
|
| Nunak, temat umieściłeś w dobrym miejscu. Jeżeli jednak chciałbyś go przerzucić do działu Anatomia penisa to można go umieścić bez problemu w podziale Wielkość Penisa, znajdują się tam też "różne" tematy. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 |
|
| 1. Nie, nie zauważyłem nic takiego.
2. Stosunkowo miękki, nie wyczuwam nic. | |
| |
 |
Nunak Dołączył: 29 Sie 2016 Posty: 154 Skąd: Polska | Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 |
|
| onesa, w takim razie niech zostanie tutaj.
Dwie skrajnie różne odpowiedzi, niewiele to wyjaśnia
U mnie jest tak jak u brooxx.
Ciekawe, czy pojawią się jeszcze jakieś odpowiedzi. | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 |
|
| Mam nadzieję, że gdy już wszyscy się wypowiedzą zdradzisz czemu ma służyć to badanie.
Ja jeszcze dokładniej poobserwuję jak mój bulbocavernosus zachowuje się po orgazmie, ale nigdy, a już sporo lat mam orgazmy, nie zauważyłem żadnych skurczów w okolicy krocza.
Jedyne jakie są mi znane to skurcze (zaciskanie) odbytu, ale to w trakcie orgazmu, a nie po nim. | |
| |
 |
Kaloryfer1995 Dołączył: 01 Cze 2015 Posty: 94 Skąd: z forum | Wysłany: Nie 12 Lut, 2017 |
|
| 1. Tak - ale nie wiem czy tak ma być przez moje schorzenie (skurcz), ale kiedyś też tak było chyba
2. Miękki | |
| |
 |
dzon2017 Wiek: 32 Dołączył: 18 Sty 2017 Posty: 19 Skąd: Krakow | Wysłany: Pon 13 Lut, 2017 |
|
| zaaaaal zaaaaaaaal zaaaaaaaaaaaaaaaal | |
| |
 |
Nunak Dołączył: 29 Sie 2016 Posty: 154 Skąd: Polska | Wysłany: Pon 13 Lut, 2017 |
|
| dzon2017, widzę kolejną odpowiedź, która wskazuje nowe kierunki rozmowy w poruszanym temacie. Serdecznie Ci dziękuję...
Per Rectum, szukam jakichś odstępstw od normy w moich mięśniach dna miednicy, bo od jakiegoś czasu zauważam kilka rzeczy, które coraz bardziej mnie niepokoją. Np. penis w erekcji jest lekko wychylony w lewo, nie zagięty, tylko taki jak krzywa wieża. Albo kiedy zaciskam krocze, to penis w spoczynku z jednej strony reaguje słabiej niż z drugiej. Nie będę powielał postów, poważniejsze objawy wymieniłem w tym dziale w temacie "Syndrom 'hard flaccid'". | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Pon 13 Lut, 2017 |
|
| Dziękuję za wyjaśnienie. Brzmi to lekko skomplikowanie.
Mam nadzieję, że wpisy w tym wątku jakoś Ci pomogą.
Ja jeszcze poobserwuję jak to jest u mnie. Może zauważę, coś na co wcześniej nie zwracałem zupełnie uwagi. | |
| |
 |
Nunak Dołączył: 29 Sie 2016 Posty: 154 Skąd: Polska | Wysłany: Pon 13 Lut, 2017 |
|
| Per Rectum, tylko ostrożnie z tym szukaniem, bo można coś znaleźć!
Miałem już kilka koncepcji w temacie "co mi jest".
Byłem u urologa, to można powiedzieć, że zlekceważył mój problem. Jutro idę do androloga/seksuologa, zobaczymy co z tego wyniknie. | |
| |
 |
Kaloryfer1995 Dołączył: 01 Cze 2015 Posty: 94 Skąd: z forum | Wysłany: Pon 13 Lut, 2017 |
|
| Nic, bo oni nie znają HF i szeregu objawów z tym związanych, nie pomogą ci na 100%.Lepiej poczytać posty ludzi z tym problemem na zagranicznych forach i samemu szukać rozwiązania | |
| |
 |
Nunak Dołączył: 29 Sie 2016 Posty: 154 Skąd: Polska | Wysłany: Wto 14 Lut, 2017 |
|
| Kaloryfer1995, ale tu chodzi właśnie o to, żeby nie znali hf. Chodzi o porównanie budowy i reakcji między "normalnymi" (uważam, że nie ma normalnych ludzi, a jeśli są, to właśnie to jest chyba najbardziej nienormalne ), a tymi, którzy mają jakiś problem.
I nie wiem, czy czytać więcej tych forów i opracowań, bo w tej miednicy się tyle dzieje, że dojście do konkretnych wniosków jest naprawdę trudne. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
zbychwawawa Dołączył: 10 Lip 2014 Posty: 999 Skąd: wawa | Wysłany: Pią 17 Lut, 2017 |
|
| 1. nic nie zaobserwowałem
2. miękki | |
| |
 |
|