Cholernie boli i przeszkadza! | Autor | Wiadomość | mbro Dołączył: 25 Lis 2016 Posty: 2 Skąd: Olsztyn | Wysłany: Pią 25 Lis, 2016 Cholernie boli i przeszkadza! |
|
| Witajcie Posiadacze Najwspanialszego Sprzętu Na Ziemi!
Mam pewien problem. Co jakis czas na napletku, rzadziej pod nim, pojawiają mi się dziwne krostki. Najpierw obszar jest zaczerwieniony, poźniej swędzi, a na koniec pojawiają się krostki, z jakby białą (waniliową) wydzieliną wewnątrz. Nie wyciskam ich, bo raczej się nie dają, poza tym boli. Czasem uda mi się zedrzeć nabłonek z nich, ale wtedy jeszcze bardziej boli. Zwykle spryskuje je Octaniseptem, a ostatnio przecieram jodyną (mega ból, ale szybciej sie goi). Co to może być za cholerstwo? Bakteria/wirus/grzyb?? Czym to leczyć, a najlepiej, jak zapobiegać?! Dorzucam fotke z dzisiaj, a zaczęło sie 2-3 dni temu.
POMOCY!!
P.S. Dorzucam fotkę, ale nie mogę dodać jpg, bo używam telefonu. Link do zdjęć:
https://drive.google.com/folderview?id=0B6yAgW9UfhDIZ0F6ODRPT09yX2M | | | |  | Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Sob 26 Lis, 2016 |
|
| Hmm, niezbyt dobrze to wszystko brzmi (i wygląda na zdjęciach). Niepokojące jest, że tak mocno to boli. Czy nie myślałeś o pójściu do lekarza? Wydaje mi się, że w Twoim przypadku to będzie najlepsze i najbezpieczniejsze wyjście.
Pozdrawiam | | | |  | onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5616 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sob 26 Lis, 2016 |
|
| mbro, udaj się do lekarza. | | | | |  | penis.com.pl | |  | pelesos Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2016 Posty: 18 Skąd: Bydgoszcz | Wysłany: Sob 26 Lis, 2016 |
|
| Opryszczka, z nadkażeniem bakteryjnym? | _________________ Lekarz chorób zakaźnych. Choroby przenoszone drogą płciową, weneryczne, kiła, rzeżączka, HPV, kłykciny kończyste - usuwanie, HIV/AIDS, PrEP, PEP, HCV, HBV, leczenie zmian skórnych narządów płciowych www.prepmed.pl | | | |  | mbro Dołączył: 25 Lis 2016 Posty: 2 Skąd: Olsztyn | Wysłany: Wto 27 Gru, 2016 |
|
| Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, również wiadomości prywatne. Przeważające opinie to opryszczka.
Moja przypadłość jest dość dziwna, bo po kilku dniach przemywania okolicy czy to octaniseptem, czy jodyną, problem całkowicie się kończy. Pozostaje niewielka blizna, która po kilkukrotnym wymoczeniu w kąpieli i wymasowaniu, staje się niewidoczna i nie przeszkadza.
Od miesiąca mam całkowity spokój, nic nie boli, nie piecze ani swędzi.
Jeszcze raz dzięki za wszystko! | | | |  | onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5616 Skąd: Warszawa | Wysłany: Wto 27 Gru, 2016 |
|
| mbro, działałeś na tylko na swoją rękę? czy konsultowałeś się z lekarzem? | | | |  | | Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
| Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|