Zaczerwienienie napletka oraz ujscia cewki |
Autor | Wiadomość |
simon.szymonski Dołączył: 11 Gru 2016 Posty: 4 Skąd: Lublin | Wysłany: Nie 11 Gru, 2016 Zaczerwienienie napletka oraz ujscia cewki |
|
| Witam was serdecznie
Ostatnio borykam się z drobym problemem.
Na wstępie powiem ze nie wspolzyje juz prawie rok czasu i moj problem nie jest spowdowany tym ze sie czyms zarazilem podczas stosunku.
Jakis czas temu regularnie korzystalem z publicznej toalety na uczelni, regularnie tez chodze na basen. Po paru miesiacach dostalem plamek w okolicy wewnetrznej czesci ud. Clotrimazolum pomoglo w pozbyciu sie tego problemu.
Niestety potem zauwazylem ze moj napletek ma delikatne zaczerwienienie, oraz ujscie cewki bywa czesto zaczerwienione. Czasami wystepuja problemy z sciagnieciem napletka.
Ogolnie to mnie nie boli zoladz, czuje tylko delikatne swedzenie.
Smarowalem mascia clotrimazolum rano i wieczorem i wtedy swedzenie calkowicie mija, ale nie usuwa skutku. Gdy ostawiam masc wtedy niestety znowu zaczerwienienie i deliaktne swedzenie wraca.
Czy moze ktos z was spotkal sie z takim problemem?
Obecnie przebywam za granica i nie za bardzo moge udac sie do lekarza, wiec jakiekolwiek wskazowki beda na wage zlota.
Strasznie sie denerwuje i mam nadzieje ze to nic powaznego
Czy takie srodki jak neofuragina moga pomoc? czy lepiej cos innego stosowac?
Ponizej przesylam zdjecia
http://i68.tinypic.com/dcvja9.jpg
http://i63.tinypic.com/4t0go1.jpg | |
| |
 |
tcq Dołączył: 08 Sie 2016 Posty: 58 Skąd: Wlkp | Wysłany: Pon 12 Gru, 2016 |
|
| simon.szymonski,
Zaczerwienienia (prawdę mówiąc) specjalnie na zdjęciach nie widać.
Swędzenie i podrażnienie w tej okolicy mogą być spowodowane przez wiele czynników: zmiana proszku do prania/płynu do płukania, zła higiena, albo (jak pisałeś) woda w basenu.
Zacząłbym od tego basenu i higieny - zwróć szczególną uwagę, aby po basenie dokładnie się umyć mydłem i wysuszyć. Pod napletkiem może zostawać chlorowana/ozonowana woda, która może być przyczyną stanu zapalnego.
Jeżeli nie odczuwasz częstego parcia na mocz, bólu podczas jego oddawania to furaginum (neofuragin itp.) nic tu nie pomogą - to nie infekcja układu moczowego.
Trzecią rzeczą jest masturbacja: zmiana lubrykantu, wycieranie "po" w chusteczki/ręcznik itp.
Zastanów się dobrze od kiedy te problemy występują i z czym można to połączyć. | |
| |
 |
simon.szymonski Dołączył: 11 Gru 2016 Posty: 4 Skąd: Lublin | Wysłany: Pon 12 Gru, 2016 |
|
| Dziekuje Ci serdecznie za odpowiedz
Czy do mycia uzywac jakiegos specjalnego plynu? Czy plyn do higieny intymnej dla kobiet bedzie ok?
Pierwsze objawy zaczely wystepowac...chyba wlasnie jakos w okresie mojego intensywnego plywania i uczeszcania na uczelnie
Pieczenia nie mam ani parcia na mocz.
Lekkie delikatne swedzenie i tyle. Czasem sie zdazy ze wystapi problem ze sciagnieciem napletka.
Slyszalem o stosowaniu jeszcse oleju kokosowego , czy to cos pomaga? | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
tcq Dołączył: 08 Sie 2016 Posty: 58 Skąd: Wlkp | Wysłany: Wto 13 Gru, 2016 |
|
| simon.szymonski napisał/a: | Czy plyn do higieny intymnej dla kobiet bedzie ok? |
Absolutnie nie. Płyn do higieny intymnej dla kobiet ma zupełnie inne pH. Wystarczy zwykle antybakteryjne mydło w kostce, albo poszukaj płynu do higieny intymnej dla mężczyzn (w drogeryjnych sieciówkach znajdziesz bez problemu).
Widzisz, skoro można objawy połączyć z basenem od tego trzeba zacząć - w szatni pod prysznicem wstyd schowaj do kieszeni, kąpielówki w dół i dokładnie małego myj i susz.
Jeśli chcesz nawilżać to najbezpieczniej będzie do tego użyć oliwki dla dzieci - nie podrażnia, nie wywołuje alergii.
Niepokojące są problemy z odwodzeniem napletka, bo jeśli wcześniej nie był ani odrobinę ciasny to faktycznie dzieje się coś niedobrego. Problem wynika z "przyklejania" się do żołędzi, czy ze zwężenia napletka? | |
| |
 |
aarss Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 19 Skąd: ślask | Wysłany: Wto 13 Gru, 2016 |
|
| clotrimazolum nie odstawia się od razu po ustąpieniu objawów, trzeba stosować jeszcze kilka tygodni po ich ustąpieniu, nawet do miesiaca... | |
| |
 |
simon.szymonski Dołączył: 11 Gru 2016 Posty: 4 Skąd: Lublin | Wysłany: Sob 17 Gru, 2016 |
|
| Mysle ze bardziej przykleja sie do napletka...
Dziekuje za wskazowki, moga to byc drobne objawy grzybicy?
Przexld calym incydentem mialem najpierw grzybice stopy a potem wewnetrznej czesci ud...
Czy dieta tez moze miec wplyw na to ze ten stan sie utrzymuje? Niezbyt zdrowo ostatnio sie odzywiam (zdarza sie 2 razy w tygodniu fastfood) oraz czesto pije piwo (po pare piw dziennie) - wiem, ze dla samego zdrowia musze z tym przybastowac... | |
| |
 |
|