Pomocy !!! Kamień w Nerce |
Autor | Wiadomość |
love508 
Dołączył: 21 Paź 2005 Posty: 307 Skąd: polska | Wysłany: Pon 11 Wrz, 2006 Pomocy !!! Kamień w Nerce |
|
| ostatnio w nocy dopadl mnie wielki wielki ból dzis bylem u lekarza na USG
i wyszlo ze mam kamien w nerce. Pomocy niewim co dalej, czy da sie jakos rozkruszyc ten kamien domowymi sposobami czy czeka mnie laser ? - niech mi ktos pomoze | |
| |
 |
archie480 Dołączyła: 10 Wrz 2006 Posty: 21 Skąd: LoLing | Wysłany: Pon 11 Wrz, 2006 |
|
| | | |
| |
 |
skywalker 
Dołączył: 11 Maj 2006 Posty: 663 Skąd: Zasiedmiogórogród | Wysłany: Pon 11 Wrz, 2006 |
|
| Ja słyszałem że podczas leczenia kamicy nerkowej należy pić dużo płynów szczególnie piwo bo jest moczopędne i to powinno wypłukiwać kamień ale zdaje sie że to proces długotrwały... | _________________ "I gotta girl in Paris I gotta girl in Rome
I even gotta girl in the Vatican Dome
I gotta girl right here I gotta girl right there
and I gotta girlfriend everywhere" | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
archie480 Dołączyła: 10 Wrz 2006 Posty: 21 Skąd: LoLing | Wysłany: Pon 11 Wrz, 2006 |
|
| skywalker ma racje ale zalezy jakiej wielkosci jest kamien jezeli maly to domowym sposobem uda ci sie go wyplukac
ale jezeli jest duzy to operacja | |
| |
 |
Strikerx 
Wiek: 37 Dołączył: 16 Sty 2006 Posty: 635 Skąd: Polska | Wysłany: Wto 12 Wrz, 2006 odp |
|
| Nie straszcie go operacjom. Zanjim bedzie takowa minie troche czasu zależy od wielkości kamienia. Moja rada jest taka że muśisz bardzo dużo pić jak pisze skywalker (piwo jak najbardziej wskazane) i jeszcze więcej biegać, skakać itp po prostu dążyć do tego żeby kamień spadł na dół a mianowicie do pecherza gdzie następnie zostanie wydalony zgadnij przez co i po kłopocie. Możesz kupić sobie pastę o nazwie debelizyna (nie jest zbyt zacna ale troche może pomaga i nie wiem czy bez recepty). Aha i jeszcze 1 rada na Twoim mscu starałbym się unikać operacji możliwie jak najdłużej bo operacja laserowa możliwa jest do wykonania chyba tylko raz a co zrobisz gdy "urodzi" Ci się kolejny kamień?pozdro | |
| |
 |
archie480 Dołączyła: 10 Wrz 2006 Posty: 21 Skąd: LoLing | Wysłany: Sro 13 Wrz, 2006 |
|
| LoooL
Operacja to nic strasznego ^^ | |
| |
 |
Strikerx 
Wiek: 37 Dołączył: 16 Sty 2006 Posty: 635 Skąd: Polska | Wysłany: Wto 19 Wrz, 2006 odp |
|
| Dodam jeszcze że najlepiej w walce z bólem sprawdza się no-spa | |
| |
 |
|