Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Obrzęk - zgrubienie pod żołędziem - czuję się załamany :/
Autor Wiadomość
MrMarshall 

Wysłany: Pon 28 Wrz, 2015   Obrzęk - zgrubienie pod żołędziem - czuję się załamany :/

Miałem taki objaw na przestrzeni ostatnich lat kilka albo kilkadziesiąt razy. Kiedy budziłem się w pozycji że czułem że był uciśnięty (poranne erekcje), czasami pojawiało się to zgrubienie (1cm pod żołędzią), czasami tylko po jednej stronie. Ale ZAWSZE całkowicie znikało po maksymalnie godzinie. Teraz nie ustępuje od 2 dni. Masturbuję się lecz nigdy po masturbacji coś takiego się nie pojawiło. Byłem obrzezany 10 lat temu, podejrzewam że nie ma to nic do rzeczy, ani nie było komplikacji ani nic. Dodam że mam 25 lat, no i strach mnie paraliżuje. :(

Wczoraj znalazłem taki sam przypadek gdzieś w internecie, u chłopaka objaw się tylko pogarszał na przestrzeni miesięcy :(

Jest to na pewno kwestia mechaniczna, jest jak twarda żyła, półkole na wierzchu penisa.

Dodałem zdjęcia załączniki, jeśli nie zadziałają wrzucę zaraz linki

Dodam, że nie boli, ale czuję jakiś lekki dyskomfort, leciutkie swędzenie ale tak jakby na zasadzie ucisku / mechnicznie

Urolog prawdopodobnie dopiero jutro a jak się uda to dziś wieczorem

http://s29.postimg.org/r8...28_093551v1.jpg
http://s21.postimg.org/4b...28_093541v1.jpg

Per Rectum 

Wysłany: Wto 29 Wrz, 2015   

Szczerze mówiąc to na zdjęciach nie widzę nic niepokojącego.
Na pewno nie ma powodów do paraliżującego strachu. To półkole to chyba jest jakieś bardziej wybrzuszone naczynie i pewnie to właśnie ono powoduje przy erekcji ten lekki dyskomfort. Jednak, jak piszesz, nic poza tym się nie dzieje, więc nie bój się, bo nic złego Ci nie grozi.
Napisz proszę co powiedział lekarz.
Pozdrawiam

MrMarshall 

Urolog powiedział że to nic groźnego, w sumie nic konkretnego nie powiedział. Mam dać mu spokój (penisowi) na jakiś czas. Przyznał że jest to jakaś tam tkanka między naskórkiem a ciałami jamistymi (chyba). No i że mam się w ogóle nie przejmować że wszystko jest ok.

Ch**a ok, cały czas mam obrzęk, nie wygląda jakby miał zniknąć. Załamuje mnie to i wolałbym wiedzieć co to jest konkretnie, oraz czy mój penis będzie jeszcze kiedyś wyglądał normalnie :cry:

penis.com.pl
tabletki penilarge
Per Rectum 

Ale przecież Twój penis wygląda normalnie! To, że ma zgrubienia, wybrzuszone naczynia, czy grudki perliste na żołędzi, to mu nic nie ujmuje. Każdy penis ma w różnym stopniu tego typu "historie".
Jak patrzę na Twoje zdjęcia to nie widzę tam absolutnie nic nienormalnego. Zupełnie fajny, dobrze wyglądający penis, bardzo ładnie obrzezany, bez zbliznowaceń i innych śladów tego zabiegu. Głowa do góry, nie jeden by się z Tobą zamienił!

Oczywiście obserwuj "małego" i gdyby pojawiło się coś jeszcze, lub objawy się nasiliły, to znowu zatrudnij lekarza. A narazie, jak powiedział urolog, daj mu trochę oddechu.

salvos 

Też mam takie krostki. MI dermatolog powiedział, że taka nasza uroda. 15 lat temu. W niczym to nie przeszkadza i nie jest też to choroba

onesa 
onesa

jak uważasz, że lekarz się myli, to idź do innego. Ja się nie znam, ale nawet opinię specjalisty warto potwierdzić, Mało to przypadków, gdy lekarz się mylił i skutki były niezbyt przyjemne?

Odpowiedz do tematu