Jak się rozluźnić przed analem |
Autor | Wiadomość |
dziuniox Wiek: 32 Dołączył: 14 Mar 2015 Posty: 82 Skąd: Rzeszów | Wysłany: Sob 19 Wrz, 2015 |
|
| Często nie robię - 1-2 razy w tygodniu. Odkręcam przysznic, przykładam wąż do dziurki i napuszczam trochę wody...
Ja tam jakiś deliaktny nie jestem, i niespodzianka mnie nie obrzydzi | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Sob 19 Wrz, 2015 |
|
| To i lepiej, że nie brzydzisz się. Tym bardziej, że to Twoje własne niespodzianki.
Dwa razy w tygodniu to sporo, tym bardziej, że przeważnie nie ma takiej potrzeby (a już na pewno nie do zabaw z samym sobą).
Ja miałem dwie lewatywy w życiu, ty masz w tygodniu. :-) Nieźle... | |
| |
 |
dziuniox Wiek: 32 Dołączył: 14 Mar 2015 Posty: 82 Skąd: Rzeszów | Wysłany: Sob 19 Wrz, 2015 |
|
| Z tego co wiem, to zbyt częsta lewatywa wypłukuje też naturalną florę bakteryjną.. | | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Sob 19 Wrz, 2015 |
|
| Otóż to! O florę trzeba dbać!
A poważnie mówiąc, to zaburzenia w ekosystemie bakteryjnym jelit rzutują na funkcjonowanie całego organizmu. To nie są tylko kłopoty z wypróźnianiem. To jest np. zły rozkład resztek, wytwarzanie zbyt wielu toksyn (wchłanianych do organizmu), których normalnie by nie było itp. | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5616 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pon 21 Wrz, 2015 |
|
| czyli jaka częstotliwość wydaje się być optymalna? | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Pon 21 Wrz, 2015 |
|
| onesa napisał/a: | czyli jaka częstotliwość wydaje się być optymalna? |
Po prostu nie należy przesadzać, żeby nie rozleniwić jelit (zarówno przy zaparciach, jak i przed seksem analnym). Dwa razy w tygodniu to już dość często. Pół biedy jeśli jest to płytka lewatywa (czyli przepłukanie samej odbytnicy i esicy), gorzej jeśli głęboka z płukaniem okrężnicy, co akurat do seksu jest zupełnie zbędne - tak głęboko chyba nikt się nie zapuszcza. :-)
W każdym razie powinna to być ostateczność, gdy inne metody zawodzą (mam na myśli zaparcia). A inne metody to przede wszystkim dieta bogatoresztkowa i niesiedzący tryb życia. Można też przy poważniejszych zaparciach wspomagać się tzw. makrogolami (np. Forlax), ale tylko wspomagać, czyli używać krótkotrwale. Dopiero jak wszystko zawiedzie sięgać po lewatywę lub środki przeczyszczające. | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5616 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pon 21 Wrz, 2015 |
|
| ja słyszałam, że lewatywa może być dobrym środkiem na oczyszczanie jelit i że co jakiś czas dobrze jest ją zrobić. Ile w tym prawdy, to nie wiem. | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Pon 21 Wrz, 2015 |
|
| onesa napisał/a: | ja słyszałam, że lewatywa może być dobrym środkiem na oczyszczanie jelit i że co jakiś czas dobrze jest ją zrobić. Ile w tym prawdy, to nie wiem. |
Tak, masz rację, są zwolennicy głębokiego i dokładnego płukania jelita grubego. Można i tak, ale moim zdaniem, nie ma nic bardziej szkodliwego niż taka głęboka płukanka, bo nie ma nic cenniejszego dla człowieka niż naturalna flora bakteryjna jelit, a płukanka może naruszyć tę delikatną równowagę jaka panuje w jelicie (w internecie mnóstwo jest historii ludzi, którzy mają z tym problemy, bo takie naruszenie rzutuje na cały organizm; ostatnio najpopularniejszą metodą i jedyną skuteczną przywrócenia tej równowagi jest pobranie kału od zdrowego człowieka i przeniesienie go do jelita chorego; wtedy wyzdrowienie następuje często prawie natychmiast - dla ciekawych polecam naukowy art. z Wyborczej - http://wyborcza.pl/TylkoZ...h_bakterii.html ).
Dość powiedzieć, że dla mnie te płukanki to znachorstwo z gatunku medycyny alternatywnej, bez żadnych podstaw naukowych. Oficjalnie jest zresztą ta metoda odrzucana przez medycynę akademicką. | | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5616 Skąd: Warszawa | Wysłany: Wto 22 Wrz, 2015 |
|
| Per Rectum, fuj! | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Wto 22 Wrz, 2015 |
|
| onesa napisał/a: | Per Rectum, fuj! |
No, może i fuj, ale u wielu wyzdrowienie od ręki. Myślę, że ludzie na granicy życia, skrajnie wycieńczeni biegunkami nie do zatrzymania, przyjęliby z ulgą i drastyczniejsze metody. | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5616 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 23 Wrz, 2015 |
|
| Ale to lekarz jakoś aplikuje, czy ludzie sobie domowymi sposobami? | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Sro 23 Wrz, 2015 |
|
| onesa napisał/a: | Ale to lekarz jakoś aplikuje, czy ludzie sobie domowymi sposobami? |
Lekarz, oczywiście. Specjalnie przygotowany roztwór podawany jest przez sondę.
Polecam artykuł, do którego link zamieściłem wcześniej. Jest naprawdę ciekawy. | |
| |
 |
|