Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Ile obecnie mozna zarobić na lokatach
Autor Wiadomość
toton 

Wysłany: Czw 17 Wrz, 2015   Ile obecnie mozna zarobić na lokatach

Cześc. Mam trochę oszczędności i zastanawiam się czy warto jest zakładać sobie lokatę. Zrobiłem sobie pewne rozpoznanie i obecnie procenty sa bardzo znikome. Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu można było zarobić w taki sposób 7 albo nawet 8% a obecnie? Jak sobie patrzę to w niektórych bankach dają jedynie 1%....

Tak wiec może inwestować w fundusze?

fenis 

Wysłany: Czw 17 Wrz, 2015   Re: Ile obecnie mozna zarobić na lokatach

toton napisał/a:
Cześc. Mam trochę oszczędności i zastanawiam się czy warto jest zakładać sobie lokatę. Zrobiłem sobie pewne rozpoznanie i obecnie procenty sa bardzo znikome. Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu można było zarobić w taki sposób 7 albo nawet 8% a obecnie? Jak sobie patrzę to w niektórych bankach dają jedynie 1%....

Fundusze są bardzo ryzykowne.Wprawdzie można na tym dużo zarobić ale możesz również stracić.Możesz tak zainwestować ale jedynie część oszczędności.Resztę polecałbym pozostawić na lokacie.
Można znaleźć przecież lepiej oprocentowane lokaty niż na 1 %....

arkan 

toton napisał/a:

Lokaty są 'pewniakiem' jednak oprocentowanie to max 3-4%, ale dochodzi Ci też inflacja, czyli realnie masz powiedzmy 1% zysku.
Fundusze inwestycyjne dają większy zysk jednak nie zawsze :/
Mogą być też minimalne straty.
Nie dorobisz się na tym przy małych kwotach, jedynie jest to dobra skarbonka jeśli masz wolne fundusze i nie chcesz by straciły przez inflację :)

penis.com.pl
masturbator
toton 

arkan napisał/a:

Lokaty są 'pewniakiem' jednak oprocentowanie to max 3-4%, ale dochodzi Ci też inflacja, czyli realnie masz powiedzmy 1% zysku.
Fundusze inwestycyjne dają większy zysk jednak nie zawsze :/
Mogą być też minimalne straty.
Nie dorobisz się na tym przy małych kwotach, jedynie jest to dobra skarbonka jeśli masz wolne fundusze i nie chcesz by straciły przez inflację :)

Minimalne straty na funduszach? Mam znajomego który kilka lat temu stracił na tym interesie około 15%. A miało być tak pięknie.

Jak nie lokaty i nie fundusze (bo ryzykowne) - to co?

fenis 

Wysłany: Czw 17 Wrz, 2015   

Nieruchomości. Na przykład coraz modniejsze staje się w Polsce inwestowanie w aparthotele ale do tego trzeba mieć duże fundusze. Nie kazdy moze sobie na to pozwolić. Złoto obecnie rownież nie jest tak rentowne bo przewiduje sie,ze będzie traciło na wartosci w najbliższych latach.
Stawiałbym raczej na ta lokatę.

toton 

Wysłany: Pią 18 Wrz, 2015   

No dobra ale jeśli lokata to gdzie? Bo pytałem się już w dwóch bankach to oprocentowanie jest tam bardzo małe ( w pekao sa oraz pocztowym).Mam 20 tys. złotych do zainwestowania.

redman32 

toton napisał/a:
No dobra ale jeśli lokata to gdzie? Bo pytałem się już w dwóch bankach to oprocentowanie jest tam bardzo małe ( w pekao sa oraz pocztowym).Mam 20 tys. złotych do zainwestowania.

Co to za ściema? Na forum o kutasach pytasz o inwestycje finansowe i chwalisz się ile masz kasy?

fenis 

Masz kilka opcji.Niezła jest lokata bezkarna BGŻ. Zakładasz tam lokate oprocentowaną na 3,2% . Szkoda tylko,ze jest jedynie na 3 miesiące oraz dla nowych klientów.
Jeszcze dość dobrą ofertę ma bank zachodni wbk:

luter 

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2015   Re: Ile obecnie mozna zarobić na lokatach

toton napisał/a:

Zajmuję się m. in finansami, faktycznie na lokacie wiele nie zarobisz. Fundusze są lepsze, najlepiej jeśli są oparte o konkretne programy inwestycyjno-oszczędnościowe. Jeżeli jesteś zainteresowany możemy się nawet spotkać i po zapoznaniu się z Twoimi wymaganiami -celami może będę mógł zaproponować jakieś rozwiązanie.

onesa 
onesa

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2015   

redman32, a mężczyźni nie rozmawiają o pieniądzach czy jak?
Co do lokat, to zauważcie, że teraz w Polsce jest deflacja, czyli faktycznie można zarobić ciut więcej, a nie mniej.

Odpowiedz do tematu