Czy to jest coś groźnego ? |
Autor | Wiadomość |
mac95 Dołączył: 22 Sie 2015 Posty: 9 Skąd: Z kątowni | Wysłany: Sob 22 Sie, 2015 Czy to jest coś groźnego ? |
|
| Witam. Mam 20 lat, do tej pory nie odbyłem stosunku, ale mam pewien problem, a mianowicie co to ma krosty ? Czy są groźne dla mojej płodności? Pozdrawiam
 | |
| |
 |
mony1212 
Dołączył: 31 Lip 2015 Posty: 207 Skąd: Szczecin | Wysłany: Sob 22 Sie, 2015 |
|
| To są grudki perliste.Nie masz się co martwić dużo mężczyzn to ma.To nic szkodliwego.Jedynie to wpływa na efekt kosmetyczny | |
| |
 |
Alex98 Wiek: 27 Dołączył: 22 Sie 2015 Posty: 1 Skąd: Nowy Sącz | Wysłany: Sob 22 Sie, 2015 |
|
| Prosaki, nic groźnego. Wiele osób tak ma. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Nie 23 Sie, 2015 |
|
| Tak jak napisał mony1212 to są perliste grudki prącia (nie prosaki!). Umiejscawiają się właśnie na koronie żołędzi. To nie jest choroba. Wielu mężczyzn je ma. Moim zdaniem, jeśli nie są zbyt duże (np. jak u Ciebie), to nawet fajnie wyglądają.
Zobacz krótki art. w Wikipedii na ten temat (jest tam zdjęcie bardziej wyraźnych grudek niż Twoje): https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Perliste_grudki_prącia | |
| |
 |
mac95 Dołączył: 22 Sie 2015 Posty: 9 Skąd: Z kątowni | Wysłany: Pon 24 Sie, 2015 |
|
| Dziękuje Wam bardzo za błyskawiczne odpowiedzi. Nawet nie wiecie jaki kamień spadł mi z serca po przeczytaniu Waszych odpowiedzi. Już się przestraszyłem, że to coś poważnego, a jeśli chodzi o usunięcie to próbował ktoś się ich pozbyć? Bo ja nie ukrywam, że bałbym się ich usunąć chirurgicznie czy laserowo. istnieje duże ryzyko uszkodzenia prącia? | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Pon 24 Sie, 2015 |
|
| Osobiście nie próbowałbym, szczególnie chirurgicznie. Podobno odparowanie ich laserem CO2 jest najlepsze. Znalazłem jeszcze jeden art. o grudkach i ich usuwaniu --> https://portal.abczdrowie.pl/grudki-perliste
Mam nadzieję, że nie chodzi Ci nic po głowie - Twoje grudki wyglądają naprawdę "spoko". A nawet, moim zdaniem, są pewnym urozmaiceniem przyrodzenia i przydają mu nieco uroku. Podobno też, czytałem kilka takich opinii, wzmagają doznania u partnerki.
Pozdrawiam | |
| |
 |
onesa onesa
Wiek: 35 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5639 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 26 Sie, 2015 |
|
| Są w takim miejscu, że zastanawiam się, w jaki sposób mogą wzmagać te doznania. | |
| |
 |
|