Brak preejakulatu. |
Autor | Wiadomość |
MałyPotworek 
Wiek: 28 Dołączył: 27 Lut 2015 Posty: 456 Skąd: Kuj-pom | Wysłany: Wto 16 Cze, 2015 Brak preejakulatu. |
|
| Z góry przepraszam , jeśli taki temat się już pojawił, ale nie natknąłem się na żaden Otóż mój problem polega na tym, że nie mam preejakulatu. Czy wiecie może dlaczego? Czy jest coś nie tak? Czy to się zmieni? Czekam na odpowiedzi | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Wto 16 Cze, 2015 |
|
| Nic zupełnie? Ani kropelki najmniejszej?
Jeśli tak, to wyczytałem w necie opinię lekarza, że należy to zbadać i pójść do urologa.
Zdarza się bowiem, że świadczy to o bezpłodności. Nie straszę Cię oczywiście, ale ponieważ to opinia lekarza, to ją powtarzam (inaczej bym się nie odważył). | |
| |
 |
MałyPotworek 
Wiek: 28 Dołączył: 27 Lut 2015 Posty: 456 Skąd: Kuj-pom | Wysłany: Sro 17 Cze, 2015 |
|
| No zupełnie nic. Co strona to co innego piszą, może to mieć związek z wiekiem? | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
relative Wiek: 50 Dołączył: 23 Kwi 2007 Posty: 14 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 17 Cze, 2015 |
|
| Brak preejakulatu nie ma absolutnie nic wspólnego z bezpłodnością.
Poprostu jedni mężczyźni mają preejakulat, a inni nie.
Jak nie masz preejakulatu to jest to całkiem normalne.
Poczytaj sobie: https://pl.wikipedia.org/wiki/Preejakulat | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Sro 17 Cze, 2015 |
|
| relative napisał/a: | Brak preejakulatu nie ma absolutnie nic wspólnego z bezpłodnością.
Poprostu jedni mężczyźni mają preejakulat, a inni nie.
Jak nie masz preejakulatu to jest to całkiem normalne.
Poczytaj sobie: https://pl.wikipedia.org/wiki/Preejakulat |
To prawda jedni produkują (nawet w nadmiarze), a inni nie produkują. Jednak z lekarzem nie odważyłbym się dyskutować. Widocznie jest jakieś powiązanie i jeżeli nie wydziela się ani kropelki, może to świadczyć (być może jako jeden z wielu symptomów) o problemach z płodnością. Może, ale nie musi oczywiście.
Podstawowym i rozstrzygającym badaniem diagnostycznym było, jest i będzie badanie nasienia.
Żeby nie wprowadzać zamętu, jeśli kol. MałyPotworek nie jest "wydzielaczem", to nie powinien się przejmować, bo tak po prostu jest, że jedni produkują a inni nie. Nie musi też aktualnie nic z tym robić. Jeśliby jednak w przyszłości wystąpiły jakieś problemy prokreacyjne, to wtedy trzeba zrobić seminogram i pójść z tym do specjalisty.
Takie niewydzielactwo ma też i swoje "plusy dodatnie" (jak mawiał klasyk). I to bardzo odczuwalne, bo materialne. Mianowicie oszczędność proszku do prania. Ja wydzielam tę substancję często w nadmiarze (i nie zawsze wtedy kiedy bym chciał) i muszę częściej niż inni prać swoją bieliznę :-) | |
| |
 |
MałyPotworek 
Wiek: 28 Dołączył: 27 Lut 2015 Posty: 456 Skąd: Kuj-pom | Wysłany: Sro 17 Cze, 2015 |
|
| Per Rectum, zawsze jest tak, że chce się mieć to, czego się nie ma | |
| |
 |
eddsado Dołączył: 03 Cze 2014 Posty: 2 Skąd: pl | Wysłany: Sro 17 Cze, 2015 |
|
| MałyPotworek napisał/a: | Per Rectum, zawsze jest tak, że chce się mieć to, czego się nie ma |
Niestety muszę się z tobą zgodzić Też nie wydzielam preejakulatu. | |
| |
 |
MałyPotworek 
|
| eddsado napisał/a: | MałyPotworek napisał/a: | Per Rectum, zawsze jest tak, że chce się mieć to, czego się nie ma |
Niestety muszę się z tobą zgodzić Też nie wydzielam preejakulatu. |
Uff nie jestem sam | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Sro 17 Cze, 2015 |
|
| MałyPotworek, eddsado - spoko chłopaki pożyczę Wam :-)
Mogłbym tym lubrykantem obdzielić kilku facetów... | |
| |
 |
MałyPotworek 
|
| Per Rectum, tylko żeby się tak dało... | |
| |
 |
Per Rectum 
|
| MałyPotworek napisał/a: | Per Rectum, tylko żeby się tak dało... |
Napełnię buteleczkę i prześlę Ci ekspresowo FedEx-em, żeby dotarło jeszcze ciepłe :-) | |
| |
 |
MałyPotworek 
Wiek: 28 Dołączył: 27 Lut 2015 Posty: 456 Skąd: Kuj-pom | Wysłany: Pon 13 Lip, 2015 |
|
| Słuchajcie, a czy podczas nocnych erekcji również wytwarza się preejakulat? | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Pon 13 Lip, 2015 |
|
| MałyPotworek napisał/a: | Słuchajcie, a czy podczas nocnych erekcji również wytwarza się preejakulat? |
Jak najbardziej, znam to z autopsji. Wytwarza się, zwłaszcza jeśli takiej erekcji towarzyszą przyjemne, erotyczne sny. Ja dość często po obudzeniu się rano stwierdzam, że mój przyjaciel jest cały śliski od śluzu. Czasem skłania mnie to nawet do porannej masturbacji.
Czyżbyś zaczął nocną produkcję? ;-) | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
MałyPotworek 
Wiek: 28 Dołączył: 27 Lut 2015 Posty: 456 Skąd: Kuj-pom | Wysłany: Pon 13 Lip, 2015 |
|
| No właśnie chyba tak | |
| |
 |
Per Rectum 
Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 1410 Skąd: Wawa/Mazury | Wysłany: Pon 13 Lip, 2015 |
|
| MałyPotworek napisał/a: | No właśnie chyba tak |
Hurra! To bardzo dobra informacja, że jednak jesteś "wydzielaczem"! Naturalne nawilżanie jest najlepsze. | |
| |
 |
|