Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     pytanie do was
Autor Wiadomość
siatex 

Wysłany: Wto 16 Cze, 2015   pytanie do was

Cześć!
Zacznę od tego, że jestem tutaj nowy (witam wszystkich). Przeglądając to forum nie natrafiłem na interesujący mnie temat związany z tym, kto spośród was jest obrzezany. Ciekawi mnie ilu nas jest.
chciałbym również zapytać wszystkich których ten temat dotyczy, jakie mają doświadczenie np w kwestii tego typu: co na to ich partnerki/partnerzy. Czy mówili o tymś komuś? Czy ktoś widział waszego Wacka i się np zapytał dlaczego wygląda inaczej? Oraz ogólnie rzecz biorąc, jak wam się żyje i jakie macie doświadczenia z tym związane.
Zapraszam do wspólnej wymiany zdań :-)

Per Rectum 

Wysłany: Wto 16 Cze, 2015   

Cześć! Witam nowego forumowicza.
Nie jestem obrzezany, więc się nie wypowiadam.
Chciałem się jedynie przywitać.
Pozdro.

onesa 
onesa

Wysłany: Sro 17 Cze, 2015   

Ja również witam, cieszymy się, że jest nas coraz więcej.
Bardzo ciekawy temat, sama chętnie poczytam o doświadczeniach panów, którzy przeszli obrzezanie.

penis.com.pl
andropenis
siatex 

Dziękuję za przywitanie.
Widzę, że jak na razie temat się nie rozwija (mam nadzieję że to chwilowe)- oczywiście wypowiadać mogą się wszyscy będzie fajnie podyskutować, więc może dla ośmielenia sam coś napiszę.
Bardzo lubię swojego penisa i zupełnie mi nie przeszkadza że jestem obrzezany :-) wszystkiem moim stałym partnerkom powiedziałem o tym fakcie i zawsze każda była tym zachwycona. Nie spotkałem się z negatywna opinia. Pozostałe kobiety z którymi łączyły mnie tylko przygody łóżkowe nigdy nie wiedziały ani nawet nie zauważyły żadnej różnicy.
Niby to że jestem obrzezany nie ma dla mnie żadnego znaczenia to np sikam w kabinie. Wiem, że u nas to temat tabu i nie chwale się tym wszędzie.

Ko2a11 

Mój chłopak jest obrzezany. Co można powiedzieć? Są plusy i minusy. Na pewno jest higienicznej ale jest też inna wrażliwość.

Per Rectum 

Wysłany: Czw 18 Cze, 2015   

Poważnie to w PL temat tabu? Naprawdę nie wiedziałem. A dlaczego właściwie, mógłbyś wyjaśnić mi nieco ten fakt?

Mnie zupełnie nie przeszkadza obrzezany penis. Bo i dlaczego miałby mi przeszkadzać. To taki sam penis jak każdy inny (z tą drobną różnicą, że nie ma skórzanej "czapeczki") i może być tak samo ładny lub tak samo nieszczególny jak nieobrzezany.
Osobną sprawą natomiast jest, że często po nieprecyzyjnie wykonanym obrzezaniu zostaje blizna w miejscu odcięcia napletka lub nieestetycznie zgrubienie. Jeśli zmiany te są niewielkie, to nie ma problemu, ale często widziałem na zdjęciach penisy oszpecone zbliznowaceniami naprawdę nieprzyjemnymi.
Wg mnie tak powinien wyglądać dobrze "pocięty" członek: KLIK
Żadne blizny lub inne defekty nie są w ogóle widoczne.

W kwestii obrzezania często jest też poruszane to, w jakich warunkach się to odbywa. Często są one urągające wszelkim znanym nam standardom.
Tak np. przebiega obrzezanie chłopców na Filipinach - zwykłym nożem (uwaga! - zdjęcia niezbyt przyjemne): KLIK

PS. Ja przy sikaniu zawsze ściągam napletek "na maksa" (taki już mam odruch), więc przy pisuarze - nigdy nie chowam się w kabinie - wyglądam trochę jak obrzezany. Nigdy nikt mnie o to nie zagadywał ani nie nagabywał.

onesa 
onesa

Per Rectum, na tym pierwszym zdjęciu jest obrzezany penis? Dla mnie wygląda normalnie. Czyżby we wzwodzie nie było różnicy w wyglądzie?
Na żywo nigdy takiego nie widziałam, więc nie sądzę, żebym się zorientowała.

Per Rectum 

onesa napisał/a:
Per Rectum, na tym pierwszym zdjęciu jest obrzezany penis? Dla mnie wygląda normalnie. Czyżby we wzwodzie nie było różnicy w wyglądzie?

Jak najbardziej to jest "rzezaniec"! I w tym rzecz, że jak jest dobrze ciachnięty, to trudno poznać, czy jest ta nadprogramowa skóra, czy nie. Ja mogę tak mocno ściągnąć i naciągnąć napletek (długie wędzidełko pozwala na to), że wygląda mój koleżka prawie jak ten ze zdjęcia. Tyle, że ten drugi nie ma ani centymetra skóry, a mój całkiem sporo. A trudno byłoby odróżnić z jakiejś nie za bliskiej odległości, który był pod nożem, a który nie.

Nota bene zabieg obrzezania wcale nie jest łatwy i bezpieczny (dużo zależy tu od sprawnej ręki chirurga) - KLIK

Czasem penis wygląda tak - KLIK . Dobrze widoczne, duże blizny zostają na całe życie.

Dla zainteresowanych tu jest więcej zdjęć związanych z tym tematem - KLIK

[ Dodano: Czw 18 Cze, 2015 ]
Znalazłem jeszcze dla wzbogacenia tematu, porównania penisów typu "przed" i "po": KLIK

siatex 

Ko2a11 napisał/a:
Mój chłopak jest obrzezany. Co można powiedzieć? Są plusy i minusy. Na pewno jest higienicznej ale jest też inna wrażliwość.

Jest higieniczniej- potwierdzam, ale myślę, że to kwestia mężczyzny bo jeśli się myjesz codziennie to chyba nikt problemu z higieną nie ma. czy mój penis jest mniej wrażliwy? Nie wiem... Jestem obrzezany praktycznie od nowości :-) Zarówno seks jak i same pieszczoty mojego penisa sprawiają mi wielką przyjemność no ale nie mam porównania :-)

onesa napisał/a:

Nie ma większej różnicy podczas wzwodu, masz rację :-) w 'wzisie' już widać różnice. Kobiety zupełnie nigdy nie zorientowaly się, że jestem obrzezany :-)

Per Rectum napisał/a:
onesa napisał/a:

Jak najbardziej to jest "rzezaniec"! I w tym rzecz, że jak jest dobrze ciachnięty, to trudno poznać, czy jest ta nadprogramowa skóra, czy nie. Ja mogę tak mocno ściągnąć i naciągnąć napletek (długie wędzidełko pozwala na to), że wygląda mój koleżka prawie jak ten ze zdjęcia. Tyle, że ten drugi nie ma ani centymetra skóry, a mój całkiem sporo. A trudno byłoby odróżnić z jakiejś nie za bliskiej odległości, który był pod nożem, a który nie.

Nota bene zabieg obrzezania wcale nie jest łatwy i bezpieczny (dużo zależy tu od sprawnej ręki chirurga) - KLIK

Czasem penis wygląda tak - KLIK . Dobrze widoczne, duże blizny zostają na całe życie.

Dla zainteresowanych tu jest więcej zdjęć związanych z tym tematem - KLIK

Znalazłem jeszcze dla wzbogacenia tematu, porównania penisów typu "przed" i "po": KLIK

Jakieś brzydkie te zdjęcia na necie :-)

Per Rectum 

siatex napisał/a:

Chętnie popatrzę na Twoje zdjęcie/a/. Myślę, że koledzy i koleżanki też. Lubimy tu fotografie penisów :-)
Byłbyś tu, w forumowych galeriach, prawdziwym rodzynkiem. Jedyny "obrzezaniec" wśród całej plejady długoskórych. :-)

PS. Czy mógłbyś rozwinąć swoją myśl, że w Polsce obrzezane penisy to temat tabu? Nie wiedziałem o tym. Jeśli coś podlega tabu, to oznacza to, mówiąc w uproszczeniu, że lepiej jakiegoś zjawiska nie zauważać - udawać że się nie widzi. Dlaczego tak jest z obrzezaniem? Może chodzi Ci o to, że osoby narodowości żydowskiej są obrzezane, co przy istniejącym (niestety) antysemityzmie, powoduje że każdy obrzezany z "automatu" uważany jest za Żyda i w jakiś sposób piętnowany - lepiej więc się nie przyznawać do obrzezania, nie wychylać i zachowywać zmowę milczenia. Tylko dywaguję, oczywiście.

Ko2a11 

Wysłany: Pią 19 Cze, 2015   

siatex napisał/a:

Jest higieniczniej- potwierdzam, ale myślę, że to kwestia mężczyzny bo jeśli się myjesz codziennie to chyba nikt problemu z higieną nie ma. czy mój penis jest mniej wrażliwy? Nie wiem... Jestem obrzezany praktycznie od nowości :-) Zarówno seks jak i same pieszczoty mojego penisa sprawiają mi wielką przyjemność no ale nie mam porównania :-)

Nie mówię o tym, czy ktoś się myje czy nie, ale po całym dniu obrzezany penis jest po prostu dużo 'świeższy'.

I wielką przyjemność owszem jest ale w trochę innych rejonach i akurat to nie tylko moje porównanie, ale rozmawiałem na ten temat ze swoimi koleżankami ;)

onesa 
onesa

Ko2a11, Koleżankami? To znaczy, że obrzezany penis daje kobiecie inną przyjemność? Czy chodzi raczej o ich doświadczenia z pieszczotami dla panów?

siatex 

Per Rectum napisał/a:
siatex napisał/a:

Chętnie popatrzę na Twoje zdjęcie/a/. Myślę, że koledzy i koleżanki też. Lubimy tu fotografie penisów :-)
Byłbyś tu, w forumowych galeriach, prawdziwym rodzynkiem. Jedyny "obrzezaniec" wśród całej plejady długoskórych. :-)

No teraz skoro mam się czuć jak 'rodzynek' to się wstydzę i nie wrzucę ;-) (przemyśle to jeszcze)

PS. Czy mógłbyś rozwinąć swoją myśl, że w Polsce obrzezane penisy to temat tabu? Nie wiedziałem o tym. Jeśli coś podlega tabu, to oznacza to, mówiąc w uproszczeniu, że lepiej jakiegoś zjawiska nie zauważać - udawać że się nie widzi. Dlaczego tak jest z obrzezaniem? Może chodzi Ci o to, że osoby narodowości żydowskiej są obrzezane, co przy istniejącym (niestety) antysemityzmie, powoduje że każdy obrzezany z "automatu" uważany jest za Żyda i w jakiś sposób piętnowany - lepiej więc się nie przyznawać do obrzezania, nie wychylać i zachowywać zmowę milczenia. Tylko dywaguję, oczywiście.

Widzę, że kolega świetnie opisał swoim 'lekkim piórem' dokładnie to, co miałem na myśli pisząc o tabu. Zgadzam się z tym w 100% Poza tym trzeba pamiętać, że niewiele facetów jest obrzezanych więc nie ma z tym styczności, a to co inne, zawsze jest dziwne i może stwarzać powody do pomówienia, a nawet jak to ładnie określiłeś do 'piętnowania'.

penis.com.pl
viamax
Per Rectum 

siatex napisał/a:
No teraz skoro mam się czuć jak 'rodzynek' to się wstydzę i nie wrzucę ;-) (przemyśle to jeszcze)

Widzę, że kolega świetnie opisał swoim 'lekkim piórem' dokładnie to, co miałem na myśli pisząc o tabu. Zgadzam się z tym w 100% Poza tym trzeba pamiętać, że niewiele facetów jest obrzezanych więc nie ma z tym styczności, a to co inne, zawsze jest dziwne i może stwarzać powody do pomówienia, a nawet jak to ładnie określiłeś do 'piętnowania'.

A więc jednak o to chodzi. Niesłychane, że jakieś rasistowskie głupoty mogą zajść tak daleko. Trudno mi uwierzyć może dlatego, że coś takiego jest mi zupełnie obce. Dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś jest obrzezany czy nie. Okazuje się jednak, że ten kawałek skóry (który zresztą już parę razy nieźle namieszał w historii ludzkości) dalej może stanowić jakiś problem.
Tym bardziej więc czekam na Twoje zdjęcia. Powinny tu wisieć w forumowej galerii i kłuć w oczy tych wszystkich idiotów, którzy mają z tym problem. Mówiąc wprost teraz to już nie masz wyjścia. Powinieneś zapoczątkować nową galerię, w której będą dumnie prężyć się obrzezane członki (bo napewno znajdą się inni, którzy odrzucą obawy i, idąc Twoim śladem, zaprezentują swoje genitalia). Zasiej więc to ziarno - czekam niecierpliwie.

Ko2a11 

onesa napisał/a:
Ko2a11, Koleżankami? To znaczy, że obrzezany penis daje kobiecie inną przyjemność? Czy chodzi raczej o ich doświadczenia z pieszczotami dla panów?

One twierdzą, że czują różnice przy penetracji bez prezerwatywy ;)

Odpowiedz do tematu