Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Zapach penisa
Autor Wiadomość
y88 

Wysłany: Sro 12 Mar, 2014   Zapach penisa

Cześć, zarejestrowałem się, bo mam problem z zapachem penisa. Chodzi mi o to, że mimo codziennego mycia główki penisa, gdy po jakimś czasie zdejmę napletek, to czuć specyficzny zapach. Nie wiem czy są to resztki moczu czy coś innego. Nie jest on bardzo intensywny, ale jest. Czy wy po każdym sikaniu myjecie penisa? Jak zrobić, żeby nie śmierdział. Nie są to chyba żadne sprawy grzybiczne, bo chyba by pozostawał jakiś nalot. Mam tak odkąd pamiętam. Czy to normalne, że penis ma swój zapach czy to się zdarza tylko mi?

nogitsune 

Wysłany: Czw 20 Mar, 2014   

Heh, wydaje mi się, że to naturalny "aromat" penisa i nie masz się czym przejmować :mrgreen: Ja osobiście chodzę cały czas ze zsuniętym napletkiem (nawet w stanie spoczynku) i to znacznie zmniejsza intensywność tego aromatu. :wink: Przynajmniej u mnie. Może przez to, że żołądź ociera się cały czas o bieliznę nie osiadają na niej właśnie jakieś drobinki moczu czy innych rzeczy odpowiedzialnych za ten zapach. Spróbuj, może pomoże : )

sirtech 

Wysłany: Czw 20 Mar, 2014   Powstawanie przykrego zapachu.

Przyczyną powstawania nieprzyjemnego zapachu jest rozkładanie potu przez obecne na powierzchni skóry bakterie i grzyby. Pot stanowi bardzo dobrą pożywkę dla bakterii. Pot jest rozkładany przez bakterie, czego skutkiem jest powstawanie przykrego zapachu. Dlatego regularne mycie i stosowanie odpowiednich antyperspirantów ma tak duże znaczenie dla zdrowia i dobrego samopoczucia.

penis.com.pl
bathmate
y88 

Wysłany: Czw 20 Mar, 2014   

Dzięki za poradę. Spróbuję ściągać napletek i tak chodzić. Antyperspiranty - troche strach pryskać na małego ;)

sirtech 

Wysłany: Pią 21 Mar, 2014   Zapach

y88 napisał/a:
Dzięki za poradę. Spróbuję ściągać napletek i tak chodzić. Antyperspiranty - troche strach pryskać na małego ;)

Nie bezpośrednio ale gatki można, tylko nie przesadzać.
W przypadku grzybicy mycie nic nie pomaga, zapach może utrzymywać się tygodniami.
Pomaga tylko maść p. grzybicza stosowana pod napletek ( kilka razy n.p. co tydzień przez miesiąc).

Gorryl
[Usunięty]

Wysłany: Pon 24 Mar, 2014   

podstawa to dobrze umyć i wysuszyć. Dobrym sposobem jest użycie pudru dla niemowląt :)

jan_kaz 

Wysłany: Pią 16 Maj, 2014   

Ja m. in z tego powodu usunąłem skórę napletka i cały czas główka jest odsłonięta. Po zapaszku zostało tylko wspomnienie - jest zawsze czysty i bez przykrego zapachu

Odpowiedz do tematu