rafixx Dołączył: 11 Maj 2014 Posty: 1 Skąd: warszawa | Wysłany: Nie 11 Maj, 2014 Prosak/zablokowany mieszek włosowy |
|
| Mam problem dotyczący odnawiającej się krostki, znajdującej się mniej więcej na środku prącia. Wszystko zaczęło się tak, że był to prawdopodobnie nieco większy niż inne prosak, którego z początku co kilka dni wyciskałem bo tak jak w innych zbierała się w nim ta wydzielina. Wiem, że to źle, że ale sami wiecie jak denerwujące są te gówna i chciałem się tego za wszelką cenę pozbyć. Długo się z tym męczyłem aż w końcu zabrałem się drastyczniej za usuwanie a mianowicie zacząłem gmerać tam szpilką. Zmieniało się bardzo różnie, raz wydawało mi się, że się już goi i z czasem zniknie a czasem zbierało się tam dużo łoju jak w zwykłym pryszczu. Pewnego dnia strasznie go męczyłem i w raz z łojem wydobyłem z niego włosa. Wtedy wiedziałem już, że mam przesrane, bo teraz nowy jak zacznie wychodzić i nie będzie się mógł wydostać to będzie puchło, ropiało i ogóle tragedia. Teraz to miejsce kosmetycznie wygląda fatalnie, goi się bardzo szybko co mnie irytuje i znowu to rozwalam szpilką, bo przecież ten włosy nie wyjdzie jak krostka się zamknie. Widzę tam włosa, jest bardzo mały i osadzony głęboko. Proszę o pomoc nie kończącą się na wizycie u dermatologa, bo wiem, że w niczym mi ten lekarz nie pomoże a jedyną receptą będzie skierowanie do chirurga, co jest ostatecznością. Mam już trochę doświadczenie w takich sprawach i kiedyś udało mi się samemu pozbyć kaszaka, co nie było proste ale uporałem się z nim bez pomocy chirurgicznej. Stosowałem rivanol i chyba dzięki niemu problem sam się rozwiązał, ale teraz to nawet ciężko jest nanieść ten lek, bo nie łatwo zrobić opatrunek na penisie. Jeszcze jedna rzecz, która mnie martwi, mianowicie ta krostka znajduje się prawie na żyle, boje się na chama ingerować szpilką. Gdy na marne idzie zdrapywanie naskórka żeby dostać się do włosa to mam ochotę jeszcze trochę to rozgrzebać, dokładnie zdezynfekować i nasypać tam żółtego proszku. Może zrobiłby się wtedy zwykły strup i wszystko by się fajnie zagoiło ?
#edit
czytam sobie jeszcze o różnych zmianach skórnych i się w sumie teraz zastanawiam czy ten włos tam tak na prawdę jest, bo znalazłem dużo zdjęć CZYRAKÓW i to wygląda bardzo podobnie. Jeśli to czyrak to co mam zrobić? | |