Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     co zrobić, aby się nie uszkodzić?
Autor Wiadomość
aleksander3
[Usunięty]

Wysłany: Wto 11 Lip, 2006   co zrobić, aby się nie uszkodzić?

Witajcie, czuję że powinienem ostrzec Was przed pewnymi konsekwencjami powiększania, które w razie braku szczęścia mogą doprowadzić do tego, co mnie spotkało. Przez okres kilku tygodni korzystałem z ekstendera i wykonywałem ćwiczenia powiększające, do tego brałem tabletki magna rx. Doprowadziło mnie to do bardzo przykrych konsekwencji - miałem epizod priapizmu, który trwa ponad 2 doby. Priapizm to stan permanentnego wzwodu wywołanego zatorem ze skrzepu, rozerwaniem naczynek lub lekami różnego rodzaju. Polega na tym, że krew cały czas dopływa i nie odpływa, mimo braku jakiegokolwiek podniecenia. Krew nie wraca do obiegu przez co tkanki ciał jamistych nie są dotleniane i obumierają. Przez dwie noce mój penis cały czas "stał" a ja wstydziłem się komukolwiek do tego przyznać (zresztą nie wiedziałem że powinienem jak najszybciej udać się do urologa). Łykałem po kilka tabletek ibupromu max, które w żaden sposób nie pomagały zmniejszyć potwornego bólu. Dwie noce bezsenne i zwijanie się z bólu. Chodziłem po aptekach, byłem u lekarza ogólnego, nikt nie był w stanie zareagować i mi pomóc. W końcu wylądowałem w szpitalu, na urologii gdzie przez 8 dni probowano mi pomoc. Przeszedłem kilka zabiegów upuszczania krwi (wbija się igłę w ciała jamiste i czeka, aż krew spłynie) a kiedy to nie dawało rezultatów (penis cały czas stawał) wykonano mi operację chirurgiczną, która częściowo uratowała to, co zostało. Straciłem w ten sposób nie wiem ile krwi (zastanawiano się nad podawaniem jej żebym się "nie przekręcił") oraz w następstwie priapizmu doszło do zwóknienia ciał jamistych. Dodam, że jest to nieodwracalne (zostają implanty itd). Lat miałem 26, teraz mam 28. Fajnie? Też tak myślę. W chwili obecnej staram się wrócić częściowo do tego, co było.
DLATEGO CHCĘ WAS PROSIĆ WSZYSTKICH O ROZWAGĘ. NIE RÓBCIE NIC CO MOGŁOBY PROWADZIĆ DO TEGO, CO MNIE SPOTKAŁO!!!!!!!!!!!!!!!
Metody powiększania są bardzo niebezpieczne, średnio niebezpieczne oraz zwykle niebezpieczne. Wiem że nikogo nie powstrzymam i nie zamierzam powstrzymywać przed powiększaniem, mogę dać jednak wskazówki, które moim zdaniem pozwalają na ograniczenie ryzyka komplikacji.
Moje rady:
-nie używajcie ekstenderów, powodować mogą zatory krwi (zakrzepy). które przemieszczając się mogą doprowadzić do priapizmu,
-nie wykonujcie ćwiczeń powiększających oferowanych odpłatnie czy bezpłatnie na stronach internetowych, są najbardziej niebezpieczne!,
-jeśli chcecie bardzo ryzykować i używacie ekstenderów to nie bierzcie przy tym ŻADNYCH tabletek "powiększających" ponieważ powodują one relaksację mięśniówki gładkiej i przypływ krwi do ciał jamistych, co przy ekstenderze prowadzi do zakrzepów,
-jeśli już to korzystajcie z pompek. Dla mnie to jedyny w miarę bezpieczny sposób dochodzenia do sprawności po wypadku. Pompka ma to do siebie, że nie zatrzymuje cyrkulacji, poza tym ciśnienie jest w niej w miarę stałe, a przy ćwiczeniach wspomnianych wyżej ciśnienie jest różne, można łatwo doprowadzić do pęknięcia osłonki białawej prącia lub innych uszkodzeń (wystarczy poczytać forum). Oznacza to interwencję chirurgiczną!!!!
-w razie jakiegoś "wypadku" natychmiast, bez zastanowienia do urologa!!!!!
- polecam się ubezpieczyć od następstw nieszczęśliwych wypadków. Ja miałem tylko zdrowotne i dlatego nie musiałem płacić za szpital, a tak nie mam kilkudziesięciu tysięcy na operację która by mi pomogła wrócić do sprawności.
- wiem że post był mało optymistyczny, ale nikt moim zdaniem nie zasłużył na to, czego ja doświadczyłem i nie życzę nikomu takiego bólu.

noddy

Wysłany: Wto 11 Lip, 2006   

jak to czytalem to mnie bolał penis!!! OMG tez nikomu czegos takiego nie zycze... Wogole sobie nie powiekszac i bedzie git!!! :)

baldhead

Wysłany: Czw 13 Lip, 2006   

Witaj Aleksander.
Mam 16 lat i 16 cm, czyli nie jest zle ale jestem ambitny podobnie jak ty i chcialbym w miare mozliwosci powiekszyc swojego penisa. Przykro mi z powodu twojego wypadku, napewno nie miales latwo. Chcialbym cie prosic o rade, czy mam zaczac cwiczenia na powiekszanie te najbardziej popularne rozciaganie przez zacisniety kciuk itp. czy sobie odpuscic? Oczywiscie bede stosowal sie to regul tam zawartych. Czy sadzisz ze twoj przypadek byl spowodowany tymi cwiczeniami czy tylko tabletkami ktore brales. Innych tez bardzo prosilbym o porade. Czy warto zaczynac ? I czy ktos mial juz jakies pozytywne efekty od tych cwiczen ?

P.S : Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakis limit wieku do jakiego penis rosnie. Jesli mam 16 lat to powinien mi jeszcze sie powiekszyc tak naturalnie.

Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam :D

penis.com.pl
bathmate
rajstopmaniak

Wysłany: Pią 14 Lip, 2006   

mam 19 lat i mi nie rośnie

stasia

Wysłany: Nie 30 Lip, 2006   

Ja nie radze zadnych cwiczen poeniwaz przeczytalem wiele postow ze one moga predzej zaszkodzic niz pomudz. 16 cm powinno wystarczyc aby zadowolic partnerke, radzilbym popracowac nad kondycja nic powiekszeniem czlonka.

Odpowiedz do tematu