Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     badanie
Autor Wiadomość
tomasz17 

Wysłany: Nie 07 Lip, 2013   badanie

Nie wiedziałem gdzie napisać ten temat, więc pisze tu. Mam 17 lat. Przed zakończeniem roku szkolnego musiałem zrobić badania jakieś bo tak to nie otrzymałbym świadectwa, więc poszedłem na to badanie. I wszystko było fajnie lecz w pewnym momencie lekarz powiedział mi, że badaniu podlega tez przebieg dojrzewania i poprosił mnie o zdjęcie majtek, ja mu powiedziałem, że się wstydzę i że na pewno jest wszystko dobrze, ale on się upierał przy swoim, że musi uzupełnić kartkę z badaniem. Lecz w koncu wiedziałem, że go nie przekonam go i zdjąłem bokserki dla świętego spokoju. On mi sprawdzał jądra i naciskał je i pytał czy bolą oraz zsuwał napletek i oglądał żołądź.

I mam pytanie czy to normalne takie badanie? Każdy takie coś w szkole ma?

legolas1 

Wysłany: Pon 08 Lip, 2013   

Badanie jest jak najbardziej normalne. Czy każdy takie ma? Pewnie nie, zależy to od lekarza. Część pewnie opuszczą tę część badania. Ale wg. mnie lepiej gdy lekarz upiera się przy swoim i bada wszystko dokładnie. Teraz przynajmniej wiesz, że wszystko jest ok.

tomasz17 

W gimnazjum tez miałem takie same badania, lecz tam lekarz nie kazał ki ściągać majtek , wiec tu bylem troche zdziwiony i zestresowany tym.

penis.com.pl
tabletki penilarge
legolas1 

to jest bardzo zależne od lekarza przeprowadzającego badanie i jego skrupulatności. to tak samo jak podczas badania na komisji wojskowej (a ten temat był już tutaj dokładnie omawiany).

tomasz17 

a moze poprostu ze wtedy bylem z rodzicem?

legolas1 

tez jest możliwe, że nie chciał Cie wprowadzać w krępującą sytuację przy rodzicach i nie kazał Ci się przy nich rozbierać.

penisman 

Wysłany: Sob 20 Lip, 2013   

ja też takie badanie przechodziłem, tylko lekarz nie kazał mi zdejmować bielizny, tylko z zewnątrz ocenił stopień mojej dojrzałości ;) czyli wszystko było ok i jak najbardziej na miejscu.

Odpowiedz do tematu