Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Białe plamy i nitki na żołędziu
Autor Wiadomość
pacjent112 

Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013   Białe plamy i nitki na żołędziu

Nie znalazłem na internecie żeby takie ktoś miał dlatego piszę. Jakiś czas temu pojawiły mi się białe plamki, po jakimś czasie zaczęły się łączyć takimi białymi nitkami tworząc "sieć" i efekt tego jest taki: http://pics.tinypic.pl/i/00369/qvhxgy4dmcxt.jpg
Niepokoję się że może się to powiększać, może mam raka? Dodam że może to być spowodowane niewystarczającą higieną bo zdarzało mi się nie myć codziennie. Nic nie boli, nic nie swędzi, nie jest też chyba wypukłe. Co to może być i czy obeszło by się bez wizyty u lekarza?

jan_kaz 

Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013   

pacjent112 napisał/a:
może to być spowodowane niewystarczającą higieną bo zdarzało mi się nie myć codziennie.

Ja na Twoim miejscu nawet nie wspominałbym, że nie myłeś małego codziennie. Nie dziwię się, że zrobiły się jakieś plamy, a co z zapaszkiem? Nie przeszkadza Ci to? Moja rada - myj go codziennie, nawet kilka razy (wbrew obiegowej idiotycznej opinii, że częste mycie skraca życie) najlepiej szarym mydłem. Jak nie zniknie, idź do lekarza. Ale nie zapominaj o codziennej higienie !!!

pacjent112 

Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013   

Raczej nie śmierdzi, ale myślisz że to nic groźnego? Nie przypomina to żadnej choroby? Boję się bo może niebawem wylecę za granicę a nie chciałbym mieć takich problemów za granicą.

penis.com.pl
orgasm contol
jan_kaz 

Wysłany: Nie 21 Kwi, 2013   

To masz chyba katar, bo nie wierzę, że po całym dniu resztki moczu tudzież inne wydzieliny nihe zaparzają się pod napletkiem. Jeśli nie myjesz tego po kilka dni, to materia organiczna musi sie rozkładać, a temu procesowi towarzyszy (niestety) aromat i to bynajmniej nie fiołkowy. Niue jestem lekarzem, więc nie mogę powiedzieć, czy to groźne czy nie. natomiast mogę zachęcić do zachowania higieny - spróbuj. Jeśi przemywanie przez kilka dni nic nie pomogą, to idź do lekarza - tylko przed wizytą dobrze umyj małego. Lekarz to też człowiek.

Mścisław 

Wysłany: Pią 26 Kwi, 2013   

To nie ma nic wspólnego z higieną, myję się codziennie i mam podobne plamki

http://dooktor.pl/image_a...CglH7R5Hhe0.jpg

http://dooktor.pl/image_a...blj0B683Wz7.jpg

Byłem z tym u urologa, niestety nie wiedział co to jest, skierował do dermatologa, ten też nie wiedział. Dziś byłem u wenerologa. To prawdopodobnie liszaj twardzinowy, więc niezapowiada się ciekawie. Bardzo rzadka i nieuleczalna choroba. Ale dla potwierdzenia diagnozy trzeba zrobić biopsję.

pacjent112 

Wysłany: Pon 06 Maj, 2013   

u Ciebie wygląda jakbyś miał jakiś nalot "chmurkę" a u mnie jakby jakieś białe żyły mi urosły, u mnie ma to jakiś kształt, jakby pod spodem jakiś płyn był i skóra nie pozwała temu wyjść..jednak nie jest to również wypukłe..nie wiem co począć :(
Nie powiększa się ale też nie schodzi mimo że myję ciągle mydłem w płynie..może to błąd? Czy szare mydło ma jakieś lepsze właściwości? Nie myłem szarym jak mi tu sugerowano bo go nie mam w domu a nie chce się chwalić problemem w domu :(

[ Dodano: Pon 06 Maj, 2013 ]
Wydaje mi się że mogę mieć liszaja płaskiego
bardzo podobnie to wygląda u mnie http://ars.els-cdn.com/co...70207X-gr13.jpg
Problem w tym że mnie to nie swędzi a podobno to podstawowy objaw liszaja płaskiego, bardzo podobnie te linie wyglądają http://www.mp.pl/img/arti...jamy_ustnej.jpg ale mnie to nie swędzi w ogóle. I czemu akurat w tym miejscu :(

Mścisław 

Wysłany: Sro 22 Maj, 2013   

Idź z tym do lekarza, nie ma co czekać.

Ja 17 maja miałem biopsję. Co ciekawe do tego czasu plamka praktycznie całkiem zniknęła. W szpitalu skończyły się "pobieraki biopsji" o średnicy 2mm, a tyle mieli mi pobrać, więc użyli 3mm, w efekcie zabrali prawie wszystko. Dodatkowo po znieczuleniu "zamrażaczu" złuszczył mi się naskórek żołędzia, więc w efekcie plamki nie ma wcale.

Wynik najwcześniej 31 maja.

A na koniec informacja dla tych których czeka biopsja w tak czułym miejscu. Pomimo że zajmowały się mną 3 atrakcyjne kobiety, przyjemnie niestety nie było. Ale przyjemności się nie spodziewałem, spodziewałem się sporego bólu, ale na szczęście nie było tak źle, trochę boli mrożenie, pobranie prawie wcale, a najbardziej boli odmrażanie, ale też nic strasznego.

pacjent112 

Wysłany: Sro 26 Cze, 2013   

Mścisław i co wyszło na badaniach i jak sobie radzisz i czy odrosło czy już nie? u mnie nadal jest to samo, ale na szczęście nie powiększa się nic..czytałem że liszaj płaski przechodzi sam po 2 latach..o ile go mam..chętnie bym sobie jakiś krem kupił ale nie wiem jaki :( w ogóle dziwne że to takie rzadkie że nikt nic nie wie..

Mścisław 

Wysłany: Pon 08 Lip, 2013   

Narazie nie miałem możliwości odebrać wyników, bo najpierw miałem ważne szkolenie, a później byłem na wakacjach, ale może jutro pojadę odebrać.

Coś tam zaczęło się jakby odradzać, ale samo zaczęło zanikać. Później znowu coś się pojawiło, posmarowałem przepisanym kremem i po 3 dniach znowu ładnie. Narazie nic się nie pojawia.

[ Dodano: Pią 12 Lip, 2013 ]
Odebrałem dziś wyniki. Biobsja nic nie wykazała. To tylko zrogowacenie. Mam się stawić na kontrolę za 2 miesiące, niezależnie od sytuacji. Pójdę napewno.

Odpowiedz do tematu