Średni obwód |
Jaki jest obwód Twojego członka (zmierz miarką) |
poniżej 10cm |
|
2% |
[ 2 ] |
10-10.9cm |
|
5% |
[ 4 ] |
11-11.9cm |
|
14% |
[ 11 ] |
12-12.9cm |
|
22% |
[ 17 ] |
13-13.9cm |
|
30% |
[ 23 ] |
14-14.9cm |
|
14% |
[ 11 ] |
15cm i więcej |
|
9% |
[ 7 ] |
|
Głosowań: 75 |
Wszystkich Głosów: 75 |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
małyperes Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 98 Skąd: lubuskie | Wysłany: Pon 19 Lis, 2012 Średni obwód |
|
| O ile średnia długość w praktycznie każdym badaniu wynosi od 13.5-15cm to z obwodem jest na prawdę różnie (choć jest on najczęściej kilka cm mniejszy niż długość).
Francuzi twierdzą, że normalny to taki 10-10.5cm w obwodzie (erekcja)
http://facet.wp.pl/kat,70...ml?ticaid=1f8df
W Wikipedii stoi, że norma to 12.6cm
http://pl.wikipedia.org/w...ieka#Obw.C3.B3d
Kondomiarka firma powierzyła 10.000 ochotników i większości państw obwód jest poniżej 12.6cm, a w niektórych nawet bardzo poniżej (Hiszpania, Portugalia, WB, Irlandia)
http://www.bild.de/news/b...09018.bild.html
Mój obwód to 11.5-11.7cm i choć dla mnie wizualnie to mało, ale nie przeszkadza mi i mojej narzeczonej w udanym życiu seksualnym.
Kiedyś byłem przekonany, że jestem sporo poniżej średniej, ale może jednak przynajmniej w obwodzie (bo na długości na pewno nie) jestem "średniaczkiem"? | | |
| |
 |
ZmarszczonyFred [Usunięty] | Wysłany: Pon 19 Lis, 2012 |
|
| mój wariat ma 12cm długości i 12,5cm obwodu i tez mnie nie zawiódł jeszcze...walcze jeszcze ciągle Phallosanem ale nie sądze zeby były jakies efekty (do tej pory nie ma) więc myslę ze taki mój przyjaciel już pozostanie ale i tak lubie tego małego psychopate | |
| |
 |
leon1988 Wiek: 37 Dołączył: 26 Cze 2007 Posty: 85 Skąd: z nikąd | Wysłany: Pon 19 Lis, 2012 |
|
| hmmm to ja się pochwale 15cm obwodu w najgrubszym miejscu | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
amstaff Dołączył: 30 Sie 2012 Posty: 38 Skąd: Anglia | Wysłany: Sro 21 Lis, 2012 |
|
| Z obwodem jest tak, że ciężko o rzetelne informacje bo połowa ludzi myśli, że zastosuje wzór PI*D i sobie policzy znając tylko średnicę i wtedy obwody zawyża. Pewnie popełniają jeszcze wiele błędów przy pomiarach aż mi się przypominają czasy gimnazjum kiedy każdy mierzył sobie biceps i się chwalił, kiedyś wziąłem centymetr krawiecki i niektórzy mieli więcej inni mniej niż deklarowali
Te 10 cm w obwodzie zdaje się być mocno zaniżone.
Co do autora tematu, dla Ciebie to nie ma znaczenia skoro dobrałeś się z partnerką i jesteście oboje spełnieni. Radziłbym Ci odpuścić temat bo jeszcze się zapędzisz i najdą Cie jakieś wątpliwości, a nic nie rujnuje życia seksualnego jak nawet mały cień wątpliwości lub brak wiary w swoje możliwości.
Tak więc panowie każdy z nas to Rasputin i jebaka i do przodu panienki mają jęczeć | |
| |
 |
ZmarszczonyFred [Usunięty] | Wysłany: Sro 21 Lis, 2012 |
|
| amstaff napisał/a: | Z obwodem jest tak, że ciężko o rzetelne informacje bo połowa ludzi myśli, że zastosuje wzór PI*D i sobie policzy znając tylko średnicę i wtedy obwody zawyża |
nigdy by mi nie przyszło do głowy tak mierzyc miarka krawiecka to narzedzie do tego celu... | |
| |
 |
małyperes Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 98 Skąd: lubuskie | Wysłany: Sro 21 Lis, 2012 |
|
| amstaff napisał/a: |
Co do autora tematu, dla Ciebie to nie ma znaczenia skoro dobrałeś się z partnerką i jesteście oboje spełnieni. Radziłbym Ci odpuścić temat bo jeszcze się zapędzisz i najdą Cie jakieś wątpliwości, a nic nie rujnuje życia seksualnego jak nawet mały cień wątpliwości lub brak wiary w swoje możliwości.
|
Etap wątpliwości i kompleksów miałem zanim rozpocząłem życie seksualne z moją narzeczoną, więc nic mnie nie ruszy. Choćby i średnia 20cm w obwodzie. | |
| |
 |
user01 Dołączył: 24 Lis 2012 Posty: 2 Skąd: waw | Wysłany: Sob 24 Lis, 2012 |
|
| ja w zaleznosci od tego kiedy zmierze czasami prawie 15 czasami 15 w obwodzie w najgrubszym miejscu | |
| |
 |
małyperes Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 98 Skąd: lubuskie | Wysłany: Wto 04 Gru, 2012 |
|
| Znam gostka co zwiększył o 2cm obwód bo mu wszykiwali coś w penisa, ale niestety po paru latach wróciło do normy... | |
| |
 |
patryk1300 Wiek: 30 Dołączył: 02 Paź 2011 Posty: 10 Skąd: PL | Wysłany: Nie 09 Gru, 2012 |
|
| Co do obwodu, mam troszkę ponad 13 cm i mam problem za założeniem kondona. Ani razu nie udało mi się go fajnie rozwinąć... Problem jest w obwodzie czy gdzie ? | |
| |
 |
kadeon Wiek: 42 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 1094 Skąd: Izbica | |
| |
 |
małyperes Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 98 Skąd: lubuskie | |
| |
 |
kraszer Dołączył: 05 Gru 2012 Posty: 32 Skąd: Warszawa | Wysłany: Czw 07 Lut, 2013 |
|
| Ja mam właśnie 11cm i chyba jest mi z tym źle:/ | |
| |
 |
kadeon Wiek: 42 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 1094 Skąd: Izbica | Wysłany: Pią 24 Maj, 2013 |
|
| Nie wiem o co do końca chodzi z moim penisem i jego obwodem jak skończyłem ćwiczyć miałem 15,2 cm obwodu, ćwiczyć przestałem. Ale eeding cały czas prawie codziennie uprawiam do 1h z mocnym uściskiem na celu było by w łóżku wytrzymać jak najdłużej no i się udało efekt jest praktycznie od 30 min i więcej za drugim razem to już masakra tak długo więc jestem b.zadowolony. Ale zauważyłem że zrobił się wyraźnie grubszy szczególnie z samego rana a nawet moje Słoneczko powiedziało czy czasem Ci nie zgrubiał czuje go mocniej na drugi dzień miara krawiecka i lol w najgrubszym miejscu 16,3cm a najchudszym miałem 15,7cm. Powiem jedno długi nie jest bo tam te 16,5cm dziewczyna już wcześniej mówiła że mam grubego i dużego i jej to odpowiada bardzo ale teraz czuje ja mocniej jak wchodzę i ona mnie każde pchnięcie i czuje jak jej dobrze . Cóz tu mówić powiedziała już wcześniej że uwielbia mojego grubaska . Wiec myślę że długość mało istotna skoro pochwa ma te od 8 do 11 cm więc grubość bardziej się liczy jak już, ale to kwestia dopasowania się i w związku opartym na miłości wymiary nie maja znaczenia trzeba umieć kochać i odpowiednio postępować w łóżku z kobietą to nie tak że włożysz i po wszystkim a jak się wie jak wykorzystać swoje atuty to każda odleci do siódmego nieba. Przykład wcale nie muszę wyjmować wacka by odleciała po żadna gra wstępna potem paluszki i pozamiatane ale mówię trzeba się nauczyć nie każda lubi to samo i tak samo reaguje. Więc obwód penisa jest tylko dodatkiem nie koniecznym czy wielkość penisa ale trzeba jeszcze z tego narządu umieć korzystać. | _________________ Poradnik o przedwczesnym wytrysku
Jelq moje efekty Ćwiczeń | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Gorryl [Usunięty] | Wysłany: Pią 24 Maj, 2013 |
|
| ja jak narazie jedyny efekt cwiczeń powiększania jaki zauważam, to to że podczas erekcja jest mocniejsza, przez co zawsze na maksa napompowany i wydaje się grubszy. Tylko co z tego skoro już wcześniej takiego miałem, a objętościowo nie zwiększył się wcale? Myślisz kadeon, że cwiczeni pozwolą go zgrubszyć? | |
| |
 |
kadeon Wiek: 42 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 1094 Skąd: Izbica | Wysłany: Sob 25 Maj, 2013 |
|
| Gorryl napisał/a: | ja jak narazie jedyny efekt cwiczeń powiększania jaki zauważam, to to że podczas erekcja jest mocniejsza, przez co zawsze na maksa napompowany i wydaje się grubszy. Tylko co z tego skoro już wcześniej takiego miałem, a objętościowo nie zwiększył się wcale? Myślisz kadeon, że cwiczeni pozwolą go zgrubszyć? |
Wszystko zależy od predyspozycji ale jak wypełnia się na maksa krwią i wydaje się grubszy to jest na dobrej drodze do tego myślę. Ja po eedingu tak mam i w trakcie bo balansuje na granicy przed wytryskiem i mogę tak z 1h a wtedy twardy jak skała do tego poranne wzwody są naprawdę silne mi skacze grubość raz jest 16 cm a z rana do 16,5cm dziś odnotowałem więc coś się dzieje. | |
| |
 |
|