Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     czy warto się obrzezać
Autor Wiadomość
Piotr05 

Wysłany: Nie 27 Maj, 2012   czy warto się obrzezać

interesuje mnie bardzo czy warto się obrzezać wydaje mi się że penis dużo lepiej wtedy wygląda oraz są lepsze doznania podczas stosunku itp. jeśli można prosić to takrze panie prosze o wypowiedzi co o tym sądzą

jan_kaz 

Wysłany: Pon 28 Maj, 2012   

Młody człowieku, z mojego doświadczenia wynika, że warto. Ja bardzo żałuję, że zdecydowałem sie tak późno. Ja widzę tylko same plusy. Ale pamiętaj - zabieg jest nieodwracalny, więc jak masz wątpliwości, to zaczekaj, aż bedziesz pewny w 100 %. Ja byłem. Pozdrawiam

Piotr05 

a do jakiedo lekarza iść najlepiej

penis.com.pl
tabletki penilarge
jan_kaz 

Ja bylem u chirurga plastycznego. Jestem z zabiegu bardzo zadowolony i z efektu oczywiscie tez.

cyklista6 

Wysłany: Wto 20 Lis, 2012   

A ja uważam, że tak dla kaprysu to raczej nie warto.

Tzn. jestem obrzezany, pod pewnymi względami jest fajniej, pod innymi mniej fajnie - różnice są minimalne. A że jest to jednak zabieg chirurgiczny to jak nie masz wskazań medycznych - nie ma co.

amstaff 

Wysłany: Sro 21 Lis, 2012   

Obrzezany od dziecka, czy jakoś niedawno. Bo jak to pierwsze to raczej ciężko polegać na Twojej opinii :D

cyklista6 

No nie, mam już prawie pół wieku na karku, a zabieg miałem kilkanaście lat temu. Miałem nawracające infekcje (drożdżycę) żołędzi, jakoś mnie te grzybki lubią, a że często korzystam z basenów, siłowni czy saun no to pewnie tam je łapałem. To nie jest jakoś niebezpieczne, po prostu trzeba brać antybiotyki, tak w pastylkach jak i smarować grzyba maściami i mija, ale jest to bardzo nieprzyjemne. Dlatego zainteresowałem się obrzezaniem i po rozmowie z urologiem - poddałem się temu zabiegowi.

Stąd mam porównanie we wrażeniach z seksu z napletkiem i bez niego. I nie są to aż takie wielkie różnice - o wiele więcej waży, co czujesz do kobiety z którą się kochasz. A orgazm smakuje tak samo i - przynajmniej w moim przypadku - wcale nie odczuwam, aby seks trwał dłużej.

amstaff 

Aha. W innym temacie dyskutowaliśmy o wpływie obrzezania na doznania kobiety, otóż padł taki wniosek, że obrzezany penis -->> skóra się tak nie rusza podczas stosunku -->> większe tarcie -->> większe doznania dla partnerki, możesz się do tego odnieść?

cyklista6 

Nie czytałem tego innego wątku, jak możesz go podesłać to poproszę.

Natomiast trudno mi się odnieść do Twojego pytania - po prostu dlatego, że jestem "z drugiej strony" w tym równaniu, więc mogę tylko powiedzieć że Ukochana Małżonka twierdzi, że nie czuje żadnej różnicy. Co do wyglądu, to może trochę lepiej jej się podoba teraz, ale naprawdę nie jest to jakiś silnie różnicujący czynnik. Ale nie wiem, czy tak mówi aby mi nie było przykro (no bo gdyby było odwrotnie, to pewnie by mi było trochę przykro) czy naprawdę tak uważa.

To, co mi się podoba po obrzezaniu to większe zniuansowanie wrażeń już po wejściu. Poprzednio było tak, że kiedy już penis znalazł się "na swoim miejscu" to miałem nasycenie wrażeń 100% i niemal nieważne było jak się porusza. Jeżeli ktoś jest elektronikiem to może to porównać do przesterowanego obwodu. Teraz, te wrażenia są po prostu bardziej zniuansowane, szybciej, wolniej, mocniej, słabiej - czuję dużo lepiej. Natomiast nieco in minus jest to, że nie tego ogromnego kopa po wejściu w kobietę, to było silniejsze wrażenie. Ale to są naprawdę niewielkie różnice.

Moje stanowisko jest takie: obrzezanie ma po prostu niewielkie znaczenie, tak na plus jak i na minus, w zdecydowanej większości przypadków. Być może niewielki procent przypadków może mieć problemy w przypadku obrzezania, być może niewielki procent może mieć problemy w przypadku nieobrzezania - nie wiem, piszę o sobie. Mogę to porównać do wyrwania zębów mądrości - nie warto tego robić na zapas, bo a nuż się zepsują. Ale jeżeli zaczynają się psuć, to ich usunięcie w niewielkim stopniu nam szkodzi, dalej można się delektować jedzeniem i gryźć jak trzeba. Dlatego mogę powiedzieć, że jeżeli ktoś ma jakieś wskazania do tego zabiegu - to nie ma czego żałować, warto to zrobić. Ale jeżeli ktoś chce się obrzezać dla kaprysu, albo dlatego że "laska nie chce robić laski" - to nie warto. Argumentów higienicznych nie przyjmuję, bo i tak myć się dokładnie trzeba.

To tyle ode mnie w tym temacie, trochę się rozpisałem, ale widzę że zaglądają tu poważni ludzie i może moja relacja komuś naprawdę pomoże podjąć dobrą dla siebie decyzję. Pozdrawiam i życzę dużo radości niezależnie od (nie)obrzezania.

amstaff 

Wysłany: Czw 22 Lis, 2012   

cyklista6, nie pamiętam w sumie gdzie już była o tym mowa dokładnie :)
Dzięki za tak obszerną wypowiedzieć.

jarhead

Wysłany: Pon 26 Lis, 2012   

udzielę się trochę bo dokładnie parę miesięcy temu szukałem podobnych informacji czy rzeczywiście warto robić zabieg

w sumie jednoznacznej odpowiedzi wtedy nie znalazłem ale byłem zdeterminowany żeby zrobić zabieg, aha i nie miałem żadnych medycznych wskazań do tego, jak to ujął cyklista6 zrobiłem to dla kaprysu, a raczej ze względów estetycznych, bo podobnie jak przedmówca względów higienicznych również nie przyjmuję

po tych kilku miesiącach mogę spokojnie powiedzieć że nie żałuję decyzji i że było warto, nie mam problemów z doznaniami, seksem czy masturbacją (przed zabiegiem różnych rzeczy się naczytałem, ale być może to indywidualna sprawa), nie jest ani lepiej ani gorzej, tak więc jeżeli ktoś chce się obrzezać bo chce mieć większe doznania to ja nie widzę różnicy :lol:
jedyny plus jest taki że penis wg mnie lepiej wygląda i na tym mi zależało, to był główny powód i mimo że jak zawsze efekt po zabiegu jest inny niż sobie wyobrażałem to i tak nie żałuję bo jestem zadowolony:)

też się rozpisałem (soory za to) ale gdyby ktoś miał jakieś pytania to służę poradą, może komuś się przyda do decyzji na za lub przeciw, bo jak się grzebie w necie to różne rzeczy można znaleźć :shock:

jan_kaz 

Wysłany: Sro 05 Gru, 2012   

a ja przyjmuje teorie o wzgledach higienicznych (obok rzecz jasna estetycznych) bo przeciez w ciagu dnia nie ma gdzie po kazdym sikaniu myc ptaka. A pod napletkiem gdzie cieplo i wilgotno resztki moczu i sluzu rozkladaja sie produkujac "zapaszek". Nikt mi nie powie ze wtedy pachnie fiolkami. Po obrzezaniu tego zjawiska po prostu nie ma. Ale oczywiscie obrzezalem sie nie dla higieny ale dla wygladu i odczuc przyjemnosci chodzenia z odslonieta glowka. Higiena to rzecz drugorzedna ale dla mnie niemniej wazna. Dlatego polecam zabieg. pozdrawiam

małyperes 

Wysłany: Czw 06 Gru, 2012   

ja też myślę o obrzezaniu i mam parę pytań (niektóre mogą być durne) :

1. Czy można tak się obrzezać by nadal można było naciągnąć napletek na grzybka, ale nie schodziłby on na grzyba samoistnie w stanie spoczynku?

2. Czy nie żal Wam tych tysięcy neuronów, która odeszły wraz z obrzezaniem?

3. Czy obrzezanie zmniejsza obwód? Jeśli tak, to jak bardzo?

4. Ile trzeba czekać z seksem bo zabiegu?

penis.com.pl
tabletki penilarge
jarhead

Wysłany: Czw 06 Gru, 2012   

w moim przypadku

ad1. tak można, kwestia wyboru odpowiedniej metody
ad2. nie żal bo nie odczuwam żadnej różnicy :)
ad3. nie zmniejsza obwodu
ad4. ja przez dwa tygodnie po, nie miałem wzwodu z prawdziwego zdarzenia, ale po tym okresie wszystko wróciło do normy, z kolei lekarz który mnie obrzezał mówił że miał pacjenta który na następny dzień (jeszcze w szwach) uprawiał seks, tak więc sprawa jak najbardziej indywidualna

pozdrawiam :)

jan_kaz 

Wysłany: Pią 07 Gru, 2012   

Ja też zabiorę głos -

ad 1 to jak podał przdmówca - zależy to od metody - tylko po co usuwać napletek, by móc go nasuwać na główkę? Ja usunąłem skórę tak, by właśnie NIE mopżna było naciągać skóry na główkę, nawet podczas spoczynku. Oczywiście zdaża się, że podczas mrozów ptaszek jest tak mały, że skóra sie nasunie, ale to wyjątkowe przypadki,

ad 2 - nie żal, bo za to w nagrodę sa inne doznania - to też był powód, dla którego usunąłem skórę z główki. Ocieranie o bieliznę jest bardzo przyjemne - kto zasłania grzybka skórą, tego nie czuje,

ad 3. - nie zmn iejsza, ja mam nawet wrażenie, że penisek jest większy,

ad 4. - mnie lekarz zalecił 4 tygodnie "głodówki" - wcześniej nie wyobrażam sobie, bo szwy mogłyby puścić - lepiej niech się to wszystko porządnie zagoi, potem już można do woli. :lol:

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu