Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Krosta na prąciu
Autor Wiadomość
Patryk23 

Wysłany: Wto 17 Lip, 2012   Krosta na prąciu

Witam. Od jakiś 2 miesięcy mam taką dość sporą krostę. Jak ją ściskam to wychodzi z niej tak jakby łój. Biała maź, ale jest jest bardzo mało. Na drugi dzień troche sie uzbiera i znowu to samo. Raz mi pękła, tak strzeliła jak krosta na twarzy i myslałem, ze juz zniknie ale nic z tego. Jest twarda, taki mały guzik. Denerwuje mnie to bo juz tyle czasu to mam i nie znika. Co z tym zrobić ? Do lekarza ? Jakiego ? Dermatolog czy urolog ? W sumie to skóra to dermatolog. Daje zdjęcia, nie zbyt wyraźne ale są. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
http://imageshack.us/phot...djcie0006b.jpg/
http://imageshack.us/phot...djcie0007j.jpg/
http://imageshack.us/phot...jcie0008tp.jpg/

stefffffcio 

Wysłany: Sro 18 Lip, 2012   

Zdjęć juz nie ma. Ale z opisu pasuje na jakiegoś kaszaka. Dermatolog :P

Patryk23 

Wysłany: Czw 19 Lip, 2012   

Znalazłem w niecie zdjęcia, z taką samą krostką jak ja mam. Obejrzyjcie http://eurologia.pl/a/267...-penisie-kaszak .
Każą nie wyciskać, a ja wyciskam codziennie bo mam nadzieje, że w końcu pęknie, wyjdzie co ma wyjsc i zejdzie :/

penis.com.pl
penilarge krem
stefffffcio 

Nie wyciskaj tego, skoro ciągle powraca bo możesz się nabawić poważnego zapalenia. Wrzuć foto i zobaczymy. Jeśli to kaszak, to "zabieg" będzie polegał na przebiciu go grubą igłą, ewentulanie lekkim nacięciu skalpelem, ale to naprawde nic wielkiego, jednakże musi to zrobić lekarz w warunkach sterylnych. Lepiej nie wyciskać ciągle, bo zakażenie w tym miejscu nie jest napewno przyjemne i można się domyślić czym moze się skończyć :)

Patryk23 

Mam nowe zdjęcia. Teraz są wyraźne i nie znikną tak szybko ;) . .
Prosaki mi zbytnio nie przeszkadzają, ale to jest sporo większe i bardziej drażniące. Nie wspomniałem, że mnie to nie boli, po prostu jakbym tego nie miał.

stefffffcio 

Ty to "wyduszałeś" że skóra wokoło jest taka czerwona? Idź z tym do lekarza, może nawet lekarz pierwszego kontaktu (rodzinny) w przychodni się tym zajmie, a jak nie to odeśle Cię (skierowanie) pewnie do chirurga lub dermatologa (obydwaj napewno sobie z tym poradzą). Jeśli to zaczerwienienie nie wynika z "wyduszania" to nie zwlekaj, bo to oznacza stan zapalny. Z resztą tak czy siak, idź do lekarza i nie wstydź się. Właśnie odbywam praktyki wakacyjne w przychodni i uwierz mi, że lekarz nie takie rzeczy widzi, nawet taki zwykły doktor w przychodni, więc nie ma się czego wstydzić :) Szkoda Twoich nerwów, bo to jest 5 minut w gabinecie i problem znika :D Ewentualnie może dostaniesz jakiś antybiotyk tak "w razie czego".
pozdro !

Patryk23 

stefffffcio napisał/a:
Ty to "wyduszałeś" że skóra wokoło jest taka czerwona?

No chyba to od codziennych prób wyciśnięcia tego tak jest. Myślę, że od razu zapiszę się do dermatologa. Już raz tam byłem, fajna Babka to będzie luzik ;) . Bóg mnie skarał za to, że robiłem sobie podśmiechujki z brata, bo On ma kaszaka na głowie :D . Dzięki stefffffcio, za pomoc i za uspokojenie ;) hehe. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu