7 dni po zabiegu [foto] |
Autor | Wiadomość |
kubahero Wiek: 33 Dołączył: 12 Mar 2012 Posty: 3 Skąd: Gdynia | Wysłany: Pon 12 Mar, 2012 7 dni po zabiegu [foto] |
|
| Witam,
Jestem dokładnie 7 dni po zabiegu usunięcia stulejki (częściowo) + przedłużenie wędzidełka.
Dopiero 5-ego dnia mogłem ściągnąć cały napletek i od tej pory chodzę z odsłoniętym żołędziem. Wrażliwość żołędzia spadła, czuję swędzenie szwów (chyba się goją).
Otóż zwracam się do Was z problemem, ponieważ powstała mi miękka oponka na około w rowku żołędzia. Momentami mnie ona swędzi i mam wrażenie, że w niej jest powietrze. Jest naprawdę miękka w dotyku i nie boli, nie uciska kompletnie nic. Mogę spokojnie ściągać dalej, żeby zobaczyć rowek z każdej strony. Jedynie uniemożliwia mi ściągnięcie napletka z powrotem na penisa, po prostu jest tak duża. Jak patrzę z góry na penisa to widzę po środku już tak jakby sflaczała oponka, jakby powietrza z niej ubyło. Wydaje mi się na logikę, że muszę poczekać aż z całej oponki w okół zejdzie powietrze czy cokolwiek to jest. Trochę się martwię właśnie tym, że nie mogę ściągnąć z powrotem, że mogą być tego jakieś komplikacje, że może pierścień się zawęzi albo blizna źle zagoi. Ogólnie nic mnie samoistnie nie boli, przyjemne jest chodzenie z odsłoniętym żołędziem, ale miałem częściowe usunięcie napletka, na pewno wycięli mi zwężony pierścień + tak do połowy żołędzia.
Zamieszczam zdjęcia i proszę o pomoc.
http://www.fotosik.pl/pok...fd89e42a32.html od góry
http://www.fotosik.pl/pok...64716e131d.html z boku od prawej strony
http://www.fotosik.pl/pok...6daf601698.html z lewej strony
http://www.fotosik.pl/pok...e83e14fee7.html od dołu
Wpadłem wczoraj też na (uważam, że genialny) pomysł przy obcinaniu paznokci. Otóż po zabiegu chodziłem jak jakiś robot, 3x wolniej, każdy krok powodował ocieranie szwów... i czułem okropny dyskomfort. Zdecydowałem się na skrócenie szwów (tak abym mógł ewentualnie pomóc wypadającemu szwu) obcinaczem do paznokci. Prawie w ogóle już nie odczuwam dyskomfortu, mogę funkcjonować normalnie.
Rano i wieczorem muszę smarować Detreomycyną 2% cienką warstwą szwy, przed tym zabiegiem moczę penisa oblewając wodą z szarym mydłem przez 5-10 minut. Potem czekam, aż się wysuszy i wtedy zabieram się do smarowania maścią. Robię opatrunek za każdym razem i trzymam penisa ku górze.
Po każdym oddaniu moczu obmywam wodą, 2 psiknięcia Octeniseptem i zawijam w gazę.
2-3x dziennie staram się obmywać penisa wodą z szarym mydłem.
Czy robię wszystko dobrze?
Wydaje mi się, że higiena jest bardzo dobrze zachowana.
Proszę o pomoc w sprawie tej oponki, bo tym się najbardziej martwię. Nie mam nawet jak ćwiczyć napletka (nie miałem plastyki) bo oponka jest duża.
Pozdrawiam | | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Pon 12 Mar, 2012 |
|
| Wszystko jest w porządku. To zwykła opuchlizna. Powinna się wchłonąć do 14 dnia po zabiegu. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
kubahero Wiek: 33 Dołączył: 12 Mar 2012 Posty: 3 Skąd: Gdynia | Wysłany: Pon 12 Mar, 2012 |
|
| Czy nie powinienem chować żołędzia pod napletek? | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Pon 12 Mar, 2012 |
|
| Na razie zostaw tak jak jest. Jak opuchlizna zejdzie będzie inaczej. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
kubahero Wiek: 33 Dołączył: 12 Mar 2012 Posty: 3 Skąd: Gdynia | |
| |
 |
rabel-99 Wiek: 34 Dołączył: 13 Kwi 2012 Posty: 3 Skąd: Poland, Łódź | Wysłany: Pią 13 Kwi, 2012 |
|
| A to nie jest ten załupek? | _________________ rabel-99 | |
| |
 |
Adam92 Dołączył: 30 Lip 2012 Posty: 4 Skąd: Poland | Wysłany: Wto 31 Lip, 2012 |
|
| Wygląda mi to na opuchlizne. Nie martw się zejdzie ci to. ,:-) | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Sro 01 Sie, 2012 |
|
| Adam92, WoW! Jaką akademię medyczną kończyłeś? Bardzo trafna diagnoza. Rzeczywiście, wszystkie znaki na ziemi i na niebie wskazują, że jednostką chorobową w tym przypadku jest opuchlizna. Ale nie uważasz, że autor tematu po czterech, prawie pięciu miesiącach już może nie mieć tego problemu? | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
ZmarszczonyFred [Usunięty] | Wysłany: Sro 01 Sie, 2012 |
|
| nie ma to jak solidna dawka sarkazmu na sniadanie | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Sro 01 Sie, 2012 |
|
| ZmarszczonyFred, dokładnie od razu czuję się lepiej, znowu chce się żyć. A najlepiej sarkazm pasuje do mocnej porannej kawy. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
ZmarszczonyFred [Usunięty] | Wysłany: Sro 01 Sie, 2012 |
|
| | |
| |
 |
|