Guzek czy to tylko wiezadla? | Autor | Wiadomość | travis7 Dołączył: 05 Sty 2012 Posty: 2 Skąd: pomorze | Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 Guzek czy to tylko wiezadla? |
|
| Witam,
ostatnio zauwazylem podczas masturbacji, ze w momencie wzwodu w ogolnie dolnej czesci jader mam tak jakby guzki. Sa one wyczuwalne jedynie w momencie wzwodu. Nie zwracalem nigdy wczesniej zbytnio uwagi na takie rzeczy, ale ostatnio zaczalem o tym czesciej myslec, wiec nie wiem czy takie cos jest normalnym zjawiskiem w momencie wzwodu i to tylko moja paranoja, czy tez jest to cos powaznego. W momencie wzwodu na prawym jadrze mam u "podstawy" jadra tak jakby guzek, ktory jest wyczuwalny, od niego prawdopodobnie odchodza wiazadla. Na lewym jadrze jest on mniejszy, za to wiazadla ktore ida od penisa do jadra zdaja sie byc bardziej luzne niz przy prawym jadrze (moja budowa jest taka, ze lewe jadro lezy nizej niz prawe, wiec mozliwe, ze to to). W momencie, gdy wzwod opadnie, nie moge znalezc zadnych guzkow na zadnym z jader. W miejscu w ktorym jest ten guzek czuje prawdopodobnie wiezadla odchodzace od prawego jadra. "guzek" pojawia sie za kazdym razem gdy mam wzwod, nie powoduje zadnego bolu ani w trakcie ani po masturbacji, nie powoduje rowniez bolu w momencie gdy go dotykam itp Nie wiem czy jest to normalna reakcja podczas wzwodu, czy tez raczej cos o co powinienem sie martwic i przebadac w najblizszym czasie. Mam 26 lat, nie mam zadnych problemow ani z oddawaniem moczu, produkcja spermy badz innymi czynnosciami zwiazanymi z nasza meskoscia.
Z gory przepraszam za tak chaotyczny opis, mam nadzieje, ze ktos bedzie mogl w stanie odpowiedziec na moje pytanie. | | | |  | GordonGekko Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 422 Skąd: z nikąd | Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 |
|
| Proponowałbym odwiedzić urologa w celu przebadania moszny, proszę o zdjęcie w miarę możliwości. | | | |  | andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 |
|
| Tak kurka wodna! Bo przez mosznę cokolwiek na tym zdjęciu zobaczysz.
Czy to przypadkiem nie są najądrza:
180px-Illu_testis_surface.jpg 1. Najądrze 2. Głowa najądrza 3. Płat najądrza 4. Ciało najądrza 5. Ogon najądrza 6. Przewód najądrza 7. Nasieniowód |
 |
Plik ściągnięto 8916 raz(y) 8,46 KB |
| _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | | | |  | penis.com.pl | |  | hiubi Wiek: 55 Dołączył: 02 Lis 2011 Posty: 45 Skąd: Tarnów | Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 |
|
| prosze o zdjęcie !!! | | | |  | GordonGekko Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 422 Skąd: z nikąd | Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 |
|
| andrzejgadarr, na zdjęciu być może będzie widać "guzek". | | | |  | travis7 Dołączył: 05 Sty 2012 Posty: 2 Skąd: pomorze | Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 |
|
| Dziekuje za zainteresowanie tematem. Myslalem juz wczoraj, by zrobic zdjecie, lecz po dlugich ogledzinach i probie naciagania skory jader "guzek" jest wrecz niewidoczny golym okiem, jedynie wyczuwalny podczas dotyku. Niestety z anatomii dobry nie jestem, ale patrzac na rysunek podany przez andrzejgadarr, zakladajac iz nr 5/6 znajduje sie u podstawy, czyli czesci wiszacej, to jest to dokladnie to miejsce, w ktorym powstaje guzek podczas wzwodu. Od niego odchodza rowniez nasieniowody jak na rysunku, ktore sa o wiele mniej wyczuwalne. Ogolnie wyglada to cos w tym stylu jak na zalaczonym przeze mnie rysunku,
Czuje cale jadro, w sumie jako cialo stale, bez zadnych wybrzuszen jak to widac na rysunku z numerem 4 i na koncu, zaznaczone strzalka miejsce, tworzy tak jakby kulke, dosyc twarda, lecz nie sprawiajaca bolu. Czy to mozliwe, ze z wiekiem ogon/przewod najadrza staje sie wiekszy/ bardziej wyczuwalny podczas wzwodu, niz gdy to mialo miejsce, gdy bylo sie mlodszym ? Zastanawiam sie, czy inni rowniez podczas wzwodu wyczuwaja taka "kulke", badz wyrazniej czuja ten przewod najadrza. Zastanawiam sie, by pojsc do urologa, lecz aktualnie przebywam za granica, wiec caly proces znalezienia lekarza oraz zwiazana z taka wizyta biurokracja jest troche bardziej problematyczna, anizeli wizyta u lekarza w Polsce. Jak wygladalaby taka kontrola, gdy "guzek" jest wyczuwalny w sumie jedynie podczas wzwodu ?
EDIT: probowalem zrobic zdjecie, lecz niestety nie udalo mi sie zrobic ani jednego dobrego ujecia, na ktorym byloby cos widoczne. Zauwazylem za to, iz wielkosc tego guzka rozni sie w zaleznosci od dnia. Dzisiaj np nie byl on taki duzy ani tak twardy. Nie wiem od czego to zalezy. Mozliwe, ze od poziomu podniecenia, badz czasu od ostatniej aktywnosci seksualne. Postaram sie zrobic zdjecie jutro, badz w najblizszym czasie, gdy guzek bedzie wiekszy. Mozliwe, ze wtedy bedzie mozliwe cos zobaczyc.
180px_illu_testis_surface_136.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8860 raz(y) 7,55 KB |
| | | |  | | Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
| Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|