wstydliwy problem... |
Autor | Wiadomość |
DzonyRTS Dołączył: 06 Lis 2011 Posty: 2 Skąd: Ł. | Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 wstydliwy problem... |
|
| witam , mam 15 lat i ostatnio zauważyłem, że podczas zwodu mój napletek sciaga sie jedynie troszeczke. zakrywa praktycznie cały żołądź. do tej pory myślałem , że to naturalne. Podczas zwisu mogę ściągać bo bez problemu i bez ograniczeń, jednak trochę się on wtedy przechyla ( myślę, że to przez to wędzidełko.. ) Podczas zwodu, mogę ściągnąć napletek, jednak towarzyszy temu ból w tej żyłce, chyba wędzidełku, bardzo ono wtedy bieleje, mysle ze moze byc za krótkie.. Nie chce mówić o tym rodzicom , możecie mi coś poradzić?
z góry dzięki, Dzonyrts. | |
| |
 |
legolas1 
Wiek: 42 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 768 Skąd: Kraków | Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 |
|
| Być może masz za krótkie wędzidełko, które uniemożliwia całkowite odprowadzenie napletka. Jedyne co możemy Ci poradzić to przemóc się i porozmawiać o problemie z rodzicami/rodzicem a następnie udać się na wizytę do urologa, który fachowym okiem oceni sytuację i zadecyduje co dalej. Niestety forum nic tutaj nie poradzi (no może poza zwykłą poradą ) | _________________ ultima consolatio corporis humani | |
| |
 |
preston-17 Wiek: 31 Dołączył: 19 Sie 2011 Posty: 38 Skąd: Łódź | Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 |
|
| niestety to prawda. coz, alternatywnym rozwiazaniem moga byc jakies cwiczenia rozciagajace. | _________________ skype: preston-17 | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
GordonGekko Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 422 Skąd: z nikąd | Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 |
|
| DzonyRTS, pokaż zdjęcia, wtedy ocenimy. | |
| |
 |
DzonyRTS Dołączył: 06 Lis 2011 Posty: 2 Skąd: Ł. | Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 |
|
| Myślę, że nie będzie takiej potrzeby wstawiania zdjęcia, tak czy tak najlepsze rozwiązanie to powiedzieć rodzicom i iść do lekarza, wielkie dzięki za pomoc, pozdrawiam | |
| |
 |
legolas1 
Wiek: 42 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 768 Skąd: Kraków | Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 |
|
| Też uważam, że wstawienie zdjęcia nic tu nie zmieni. Nawet jeśli utwierdziłoby to nas w przekonaniu, że przyczyną problemu jest zbyt krótkie wędzidełko lub coś innego... to co... nic na to nie poradzimy... Jedynie lekarz ma prawo stawiać wiążącą diagnozę.
Powodzenia w rozmowie z rodzicami. | _________________ ultima consolatio corporis humani | |
| |
 |
Hubertttus Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 404 Skąd: mazowsze | Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 |
|
| Bardzo dobry pomysł porozmawiać z rodzicem i nie masz się czego wstydzić bo masz prawo martwić się o sprawność swego sprzętu co nie oznacza że zmartwienie wiąże się z rozpoczęciem życia seksualnego,ale fizycznym dojrzewaniem. | |
| |
 |
GordonGekko Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 422 Skąd: z nikąd | Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 |
|
| W takim razie, porozmawiaj z rodzicami, i umówcie się na wizytę do urologa. | |
| |
 |
|