Zaczerwienione ujście cewki moczowej |
Autor | Wiadomość |
asjaks1 Dołączył: 02 Lis 2011 Posty: 5 Skąd: Rybnik | Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 Zaczerwienione ujście cewki moczowej |
|
| Witam.
Równo miesiąc temu miałem przypadkowy kontakt seksualny- seks oralny bez zabezpieczenia (byłem stroną bierną) następnie cały stosunek z zabezpieczeniem. Od około tygodnia zauważyłem jakby zaczerwienienie wokół ujścia cewki moczowej oraz po jej rozchyleniu w środku ciemniejszy kolor. Nie odczuwam żadnego bólu, również przy oddawaniu moczu. Naczytałem się dużo o chorobach wenerycznych i obawiam się czy to może być kiła. Oczywiście umówiłem się na wizytę u dermatologa/wenerologa (termin 7 list.) Nie wiem czy to przewrażliwienie czy faktyczny objaw. Czy taka zmiana często pojawia się w przypadku kiły? Mam też krótkie wędzidełko, czy takie zaczerwienienie może powstać w skutek odbytego niedawno stosunku ? Dodam też że często "badam" to miejsce poprzez rozchylanie ujścia cewki w celu sprawdzenia czy zmiana postępuje, czy to może również mieć jakiś wpływ ?
Bardzo proszę o porady. Nie ukrywam że lekko zeshizowałem na tym punkcie
Pozdrawiam | |
| |
 |
wesolystudent 
Wiek: 33 Dołączył: 23 Sie 2011 Posty: 48 Skąd: Olsztyn | Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 |
|
| moim zdaniem nic poważnego. | |
| |
 |
asjaks1 Dołączył: 02 Lis 2011 Posty: 5 Skąd: Rybnik | Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 |
|
| dodam że wczoraj pojawiła się też wysypka, która dziś rano była prawie nie widoczna, teraz jednak jest bardziej zauważalna. Czy przyczyną tego może być fakt iż jakiś tydzień temu byłem mocno przeziębiony i w związku z tym zażywałem leki typu aspirin c, gripex, ibuprom zatoki ?
Mam już takie czarne myśli, najbardziej obawiam się kiły.
dodaję kilka zdjęć
 | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
GordonGekko Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 422 Skąd: z nikąd | Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 |
|
| asjaks1, raczej to nic groźnego, jeśli jednak w ciągu kilku dni sytuacja się nie zmieni idź do dermatologa. | |
| |
 |
asjaks1 Dołączył: 02 Lis 2011 Posty: 5 Skąd: Rybnik | Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 |
|
| dzięki za odpowiedź
do dermatologa i tak pójdę nawet gdy sie poprawi. Nie orientujecie się czy w przypadku kiły często zmiana pierwotna umiejscawia się w obrębie ujścia cewki moczowej? | |
| |
 |
satellite Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 27 Skąd: nibylandia | Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 |
|
| ja tu nic nie widzę nadzwyczajnego, co do wysypki clotrimazolum powinien pomóc, kiła to raczej nie jest, nie masz sie czym przejmowac, | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Czw 03 Lis, 2011 |
|
| Z całym szacunkiem clotrimazolem sobie mózgi posmarujcie. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
|
| andrzejgadarr napisał/a: | Z całym szacunkiem clotrimazolem sobie mózgi posmarujcie. |
a co z nim jest nie tak? | |
| |
 |
GordonGekko Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 422 Skąd: z nikąd | Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 |
|
| andrzejgadarr, dlaczego piszesz w liczbie mnogiej? | |
| |
 |
legolas1 
Wiek: 42 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 768 Skąd: Kraków | Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 |
|
| GordonGekko, może to było pluralis maiestatis i odnosiło się tylko do jednej osoby | _________________ ultima consolatio corporis humani | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 |
|
| legolas1 napisał/a: | GordonGekko, może to było pluralis maiestatis i odnosiło się tylko do jednej osoby |
Dokładnie Było to do rzeszy osób które każdą zmianę smarują tą maścią. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
asjaks1 Dołączył: 02 Lis 2011 Posty: 5 Skąd: Rybnik | Wysłany: Pią 04 Lis, 2011 |
|
| chłopaki dzięki za odpowiedzi
strasznie się boję co to za dziadostwo mogłem złapać. Nie orientuje się ktoś czy test VDRL na kiłę jest już wiarygodny po 5 tygodniach ?
[ Dodano: Pon 07 Lis, 2011 ]
dziś miałem wizytę u dermatologa, skierowanie na badania: ogólne moczu, test VDRL, przeciw ciała IgG/IgM, Chlamydia trachomatis.
Antybiotyk Azitrox na 3 dni, Fluconazole i do tego maść Pimafucort.
sory że post za postem | |
| |
 |
|