Co to za dziwne krosty? |
Autor | Wiadomość |
bubba26 Dołączył: 29 Lip 2011 Posty: 2 Skąd: Chorzów | Wysłany: Pią 29 Lip, 2011 Co to za dziwne krosty? |
|
| co to za dziwne krosty?
mam je od pewnego czasu i nie znikają. Dziewczyna mi je czasem wyciska?
Są na napletku, dookoła niego.
Pomocy jak to usunąć.
Bez tytułu1.jpg foto |
 |
Plik ściągnięto 11718 raz(y) 7,7 KB |
| |
| |
 |
legolas1 
Wiek: 42 Dołączył: 30 Mar 2010 Posty: 768 Skąd: Kraków | |
| |
 |
GordonGekko Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 422 Skąd: z nikąd | Wysłany: Pią 29 Lip, 2011 |
|
| Istnieją też inne krosty, czyli prosaki:
 | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
satellite Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 27 Skąd: nibylandia | Wysłany: Pią 29 Lip, 2011 |
|
| mi to nie wygląda ani na prosaki ani na grudki perliste tylko na jakies narośle, radziłbym Ci sie skontaktować z lekarzem. wrzuć jeszcze może fotki całościowe bo te co dałeś to za duże zbliżenie. | |
| |
 |
bubba26 Dołączył: 29 Lip 2011 Posty: 2 Skąd: Chorzów | Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 |
|
| Proszę oto zdjęcia.
Co to jest i jak to usunąć.
Nie boli, nie piecze ale jest to problem dla mojej partnerki.
Proszę o pomoc.
2.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 11624 raz(y) 7 KB |
1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 11624 raz(y) 7,64 KB |
| |
| |
 |
GordonGekko Dołączył: 13 Mar 2011 Posty: 422 Skąd: z nikąd | Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 |
|
| Myślę że to właśnie prosaki! które jedynie możesz usunąć poprzez płatny zabieg laserowy, ale może to być też inna zmiana skórna, na prawdę pójdź do dermatologa/urologa niech to obejrzy. Od kiedy to masz? | |
| |
 |
satellite Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 27 Skąd: nibylandia | Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 |
|
| a mi to na prosaki nie wygląda chyba ze jakas inna odmiana kaszaków, leć szybko do lekarza bo źle to wygląda. | |
| |
 |
randy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 406 Skąd: Wrocław | Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 |
|
| bubba26, na moje oko to będzie jakiś wirus. Na pierwszej fotce wygląda to trochę jak HPV. Powinieneś jak najszybciej odwiedzić lekarza. I przede wszystkim nie wyciskaj tego. | |
| |
 |
maksio Dołączył: 17 Paź 2008 Posty: 5 Skąd: nowy jork | Wysłany: Wto 30 Sie, 2011 |
|
| To sa brodawki genitalne. Nie bola. Bardzo zarazliwe, moga powodowac raka. Idz do lekarza jak najpredzej. Usuwa sie je za pomoca zamrazania sprayem z cieklym azotem albo za pomoca lasera. | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Wto 30 Sie, 2011 |
|
| Cytat: | To sa brodawki genitalne. |
Ależ skąd! Przecież:
GordonGekko napisał/a: | Myślę że to właśnie prosaki! |
Więc może tego drogi Gordonie na wikipedii nie napisali ale taki objaw daje przede wszystkim wirus brodawczaka ludzkiego (w skrócie HPV).
Jest istnieje ponad 100 typów tego wirusa, kilka z nich jest szczególnie niebezpiecznych dla kobiet- są one przyczyną ok. 70% przypadków raka szyjki macicy dlatego powinniście się udać z dziewczyną do lekarza. Dziewczyna powinna zrobić przede wszystkim cytologię. Potem powinieneś zrobić badania w celu ustalenia dokładnego typu- niektóre są mało groźne, i wyleczalne, przy innych można usuwać brodawki zabiegami chirurgicznymi, laserowymi czy poprzez wypalanie ciekłym azotem lub urządzeniem elektrycznym i zmniejszać intensywność odrastania brodawek lekami. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
|