Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Ból przy oddawaniu moczu
Autor Wiadomość
kamil121 

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011   Ból przy oddawaniu moczu

Witam! wczoraj umyłem małego szamponem do wlosów i tak mnie zaczeło boleć, piec że ledwo wytrzymałem. Wstałem rano żeby się wysiusiać i przy oddawaniu moczu piecze/boli mnie jak cholera. Miejsce bólu to żołądz coś w środku. Nie wiem czy to przez ten szampon czy przez co. Wcześniej nie miałem takich problemów. Co zrobić, zniknie samo? myśle, że to może jakies podrażnienie czy coś.

andrzejgadarr 

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011   

Zapewne podrażnienie cewki moczowej szamponem. W wyniku tego doszło do miejscowego stanu zapalnego- zapalenia ujścia cewki moczowej. Nie jest to jednak zbytnio niebezpieczne i po kilku dniach samo przechodzi. Nie jest to zapalenie odbakteryjne więc terapia np. antybiotykami nic nie da. Możesz co najwyżej łykać aspirynę w dawce 2 tabletek dziennie (jedna rano, jedna wieczorem) przez 2 dni (łącznie 4 tabletki/2 dni) (o ile masz powyżej 12 lat, jeśli mniej, nie możesz brać aspiryny). Gdyby ból trwał dłużej niż 3 dni lub zaczął by rozchodzić się jakby w górę cewki moczowej, zgłoś się do lekarza.

Odpowiedz do tematu