Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Rak jąder
Autor Wiadomość
SoouMouu 

Wysłany: Nie 08 Maj, 2011   Rak jąder

Siemka, mam pewien kłopot. Czytałem ostatnio o raku jąder, samobadaniu i objawach jakie przy nim występują. Pisali tam że jednym z objawów jest ból jąder. U mnie to występuje :cry: Boli mnie lewe jądro(czyli te przy lewej nodze). Taki ból zdarza się co jakiś czas, nie często, raz na kilka miesięcy około. Samobadania zacząłem robić niedawno, ze dwa tygodnie temu. Dzisiaj miałem takie trochę twardsze jądro od drugiego.
Na bolącym jak i na drugim jądrze nic nie wyczuwam, tylko te kanaliki czy jak to się tam nazywa.
Po przeczytaniu paru artykułów boje się że to może być rak jądra :cry:
Czy to możliwe że w wieku 15 lat, mógłbym go mieć? Do jakiego lekarza się wtedy udać, i co najważniejsze jak o tym powiedzieć rodzicom, wstydzę się o tym rozmawiać :oops:

Proszę o normalne odpowiedzi, może ktoś to przeszedł? Czekam z niecierpliwością....

GordonGekko 

Wysłany: Nie 08 Maj, 2011   

Kiedyś miałem taki problem, byłem w wieku ok 18l. Też bolały mnie jądra, gdy chodziłem i dotykałem, poszedłem do szpitala na badanie, siostra wszystko przebadała i wyszło że to wynik dojrzewania, podobnie może być w tym przypadku. Najlepiej udaj się do lekarza i nie czekaj ani nie wstydź się! pozdrawiam

aaa68 

ten b ól moze tez byc po dłuższej przerwie w wydalaniu nasienia badź onanie bez wytrysku ale nie bagatelizuj lepiej zgłoś sie do lekarza

penis.com.pl
tabletki penilarge
arkan 

Zgłoś to lepiej, znajomego też jądra bolały, jednak to olał, po 2 tygodniach ból był tak silny, że pojechał do szpitala, okazało się, że ma coś z jądrem, na szczęście wcyięto mu tylko 1/4 jądra i wyzdrowiał.

andrzejgadarr 

Nie da się wyciąć 1/4 jądra.....
To może być sprawa hormonalna lub np. zbyt ciasnej bielizny, niekorzystnego ułożenia się jądra podczas snu (można jądro we śnie przygnieść i wtedy może boleć przez 2 dni) tudzież zbyt długotrwałego podniecenia (np. bardzo długa masturbacja lub stosunek seksualny.).

ziarenko68 

Wysłany: Nie 30 Paź, 2011   

a czy rak moz ebyc spowodowany onanem?

andrzejgadarr 

Wysłany: Nie 30 Paź, 2011   

nie

DJM89 

Wysłany: Pon 31 Paź, 2011   

Ja z jądrami miałem problemy w zimę 2009/2010. Bolały mnie. Poszedłem do lekarza z obawą, że to może być zapalenie jąder. Kontaktów z kobietami wtedy nie miałem, jądra nie były powiększone, ani zaczerwienione. Dostałem jakieś leki przeciwbólowe. Równocześnie lekarz kazał mi robić zimne okłady. Po kilku dniach przeszło. Jednak do dziś mam jakby malutkie nawroty- czasami mnie lekko bolą. Lekarz stwierdził, że mogło dojść w nich do jakiś zmian, bo to czuły organ i mogą reagować np. na zmiany pogody.

ziarenko68 

Wysłany: Pon 31 Paź, 2011   

uwazaj i badaj jadra warto

Odpowiedz do tematu