Masturbacja - Zapytanie (?) |
Autor | Wiadomość |
ellavitar Dołączył: 06 Lut 2011 Posty: 3 Skąd: Jaraczewo | Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 Masturbacja - Zapytanie (?) |
|
| Mam pewne watpliwosci co do skutkow masturbacji. Otoz czytalem badz slyszalem w wiekszosci mity jak przypuszczam o skutkach masturbacji glownie chodzi mi tutaj o jej negatywne skutki, jednym z tych mitow byla utrata wzroku. Chcialbym sie dowiedziec czy ten mit byl prawda czy tez klamstwem, jezeli to prawda to czy moglby ktos mi wyjasnic dlaczego tak sie dzieje, w jakim stopniu polaczony jest penis z naszym wzrokiem?
Z gory dziekuje za wyjasnienia pozdrawiam raz jeszcze / Ellavitar | |
| |
 |
Anaksymenes Wiek: 35 Dołączył: 17 Paź 2009 Posty: 45 Skąd: Milet | Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 |
|
| Onanizm wzmacnia organizm! | |
| |
 |
ellavitar Dołączył: 06 Lut 2011 Posty: 3 Skąd: Jaraczewo | Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 |
|
| Prosilbym powaznie podejsc do sprawy i podac rozsadna i przemyslana odpowiedz | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 |
|
| No tak, a najgorsze jest to, że wyrastają włosy między palcami Ale da się z tym żyć, włosy między palcami można golić a na wzrok-nosić okulary. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
ellavitar Dołączył: 06 Lut 2011 Posty: 3 Skąd: Jaraczewo | Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 |
|
| ...Dziekuje... za bardzo profesjonalne i dojrzale odpowiedzi i porady... | |
| |
 |
karol00 Wiek: 30 Dołączył: 25 Gru 2008 Posty: 171 Skąd: pl | Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 |
|
| Nie mam pojęcia skąd biorą się te wszystkie mity. To, że wzrok w okresie dojrzewania się pogarsza nie ma nic wspólnego z masturbacją. Po prostu jest to zbieg okoliczności - zaczynasz walić w momencie dojrzewania i siłą rzeczy to się nakłada. Poza tym nie każdy kto wali nosi okulary i na odwrót - nie każdy noszący okulary się masturbuje. | |
| |
 |
andrzejgadarr Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 750 Skąd: Poland | Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 |
|
| ellavitar napisał/a: | ...Dziekuje... za bardzo profesjonalne i dojrzale odpowiedzi i porady... |
Tak samo dojrzałe jak takie pytania. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
zwirek0074 Dołączył: 16 Cze 2009 Posty: 64 Skąd: Kraków | Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 Re: Masturbacja - Zapytanie (?) |
|
| ellavitar napisał/a: | Mam pewne watpliwosci co do skutkow masturbacji. Otoz czytalem badz slyszalem w wiekszosci mity jak przypuszczam o skutkach masturbacji glownie chodzi mi tutaj o jej negatywne skutki, jednym z tych mitow byla utrata wzroku. Chcialbym sie dowiedziec czy ten mit byl prawda czy tez klamstwem, jezeli to prawda to czy moglby ktos mi wyjasnic dlaczego tak sie dzieje, w jakim stopniu polaczony jest penis z naszym wzrokiem?
Z gory dziekuje za wyjasnienia pozdrawiam raz jeszcze / Ellavitar |
Masturbacja (ani jej częstość) nie nic wspólnego ze wzrokiem. Wzrok ci się nie popsuje bez obaw. Kiedyś faktycznie mówiło się o dużej liczbie chorób "powodowanej przez masturbację" ale jak się później okazało (badania statystyczne) większość młodych masturbawała się, a nikt nie chorował i szydło wyszło z wora. Jedynym ujemnym czynnikiem jest możliwość uzależnienia od masturbacji (czyli wolisz zamiast z kobietą sam ze sobą). Ale sa też plusy. Z badań wynika że ci którzy używają narząd regularnie ją rzadziej narażeni na nowotwór prostaty | |
| |
 |
Rufus1 Dołączył: 16 Sie 2010 Posty: 369 Skąd: Lubuskie | Wysłany: Czw 10 Lut, 2011 |
|
| ellavitar, masturbacja to rzecz normalna , powiem wiecej , nawet wskazana gdy nie mamy partnerki badz partnera( w zależnosci od orientacji) | |
| |
 |
siferius90 Wiek: 35 Dołączył: 26 Sie 2021 Posty: 83 Skąd: Toruń | Wysłany: Czw 26 Sie, 2021 |
|
| Jeżeli tylko, nie popadasz w skrajnośći, nic złego ci nie grozi.
Ja masturbuję się od około 20 lat, średnio raz dziennie. To daje jakieś 7000 orgazmów.
Teraz jestem w stałym związku i z seksem jest ok. | |
| |
 |
|