Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     co sie dzieje ze sperma podczas długiego 'nie opróżniania'?
Autor Wiadomość
Piotrek87

Wysłany: Pią 21 Kwi, 2006   co sie dzieje ze sperma podczas długiego 'nie opróżniania'?

witam, to mój 1szy post na forum. są tu może ludzie z jakąs wiedzą medyczną? bo zawsze ciekawy jest naukowy punkt widzenia ;)
pytanie wynika stąd że staram sie utrzymywać higienę, a gdzies słyszałem że dłuższe przetrzymywanie nasienia może powodowac zapalenia (wątpie w to zresztą). poza tym zdarzają mi sie polucje a jest to nieprzyjemne i wolałbym tego unikać (ma na to wpływ jakby to nazwać... brak wytrysku na jawie przez dłuższy czas? ;) ) w moim przypadku powiązania jakiegoś nie zauważyłem, zdaża sie powiedzmy 2 tygodnie bez masturbacji i polucji a czasem po prostu mi sie to zdaża mimo że nie miałem długiej przerwy.
kolejna kwestia: czy 'usuwanie' spermy zmiejsza poziom jakichś hormonów w organizmie czy ta funkcja jąder to osobna kwestia?
aha no i prosze o odopowiadanie w pierwszej kolejności na pytanie z tematu, bo np. starsi mężczyżni zachowujący abstynencje seksualną nie mają też polucji więc coś sie musi z tym nasieniem dziac i to mnie ciekawi ;) (wiadomo że czasem coś sie uleje np. podczas wydalania czy stresu lub wysiłku itd ale jednak nie tak obficie jak podczas wytrysku
z góry dzięki za odp i pozdrawiam

narcyz271 

Wysłany: Nie 23 Kwi, 2006   

podczas dłuzszej abstynencji zauważyłem,że podczas oddawania moczu , tzn po jego skończeniu z penisa wypływa trochę nasienia - przy okazji odczuwam też przyjmne uczucie podobne do tego jakie towarzyszy wytryskowi ale o znacznie mniejszym nasileniu. czy też masz podobne spostrzeżenia?

Piotrek87

nie, jesli często ci sie to zdarza zapytaj jakiegoś lekarza choćby przez net (w sumie nigdy z tego nie korzystałem ale mozna choćby na http://www.zdrowemiasto.pl ) nie wiem jak szybko odpowiadaja itd, może ktos inny zna jakąś stronke?
jeśli o mnie chodzi zdarza się że ulewa mi sie troche spermy podczas wydalania jeśli dojdzie do silnego ucisku na zwieracze.

penis.com.pl
viamax
narcyz271 

widzisz Piotrek mi to nieprzeszkadza, a nawet sprawia przyjemność, to dość dziwne uczucie i prawdę mówiąc właśnie na nie czekam - od paru dzni nie onanizuję sie więc już najwższy czas żebyje ponownie doświadczyć

Piotrek87

ale wiesz z medycznego punktu widzenia czy ci to sprawia przyjemność czy nie to drugorzędna sprawa i ja na twoim miejscu bym to sprawdził jeżeli się często zdarza
BTW widze że chyba nie ma tu nikogo posiadającego wiedzę lub chętnego do odpowiedzenia na pytania zadane w moim 1szym poście...

narcyz271 

nie jestem specjalistą w kwestiach przez Ciebie poruszanych, ale wydaje mi się, ze nie ma się tutaj czym przejmować. polucje to normalna sprawa, czasami mają miejsce nawet wtedy gdy regularnie współżyjemy z partneoreką, są wtedy prawdopodobnie skutkiem napięcia nerwowego (sam doświadzyłem takich sytuacji - polucje miałem w następną noc po udanym seksie z żoną bo np w pracy miałem napiętą sytuację itp). a co do poziomu hormonów to wydaje mi sie, z ewydalanie spermy podczas wytrysku nie wpływa ujemnie na ich produkcje przez jadra.mogę sie jednak mylić. a tak na marginesie na czym polega Twoja higiena, którą starasz się utrzymać ? czy chodzi tylko o wstrzemięźliwość - jezeli tak to niestety nie uchronisz się od polucji ocnych, one zawsze nas dopadają, nas w młodszym wieku. Wiadomo, ze mężczyźni przechodzą andropauzę i z wikiem poziom hormonów produkowanych prze jądra powoli maleje (nie jest to zjawisko rak nasilone jak u kobie, ale i nas dopada, więc może dlatego mężczyźni w starszym wieku nie mają polucji??? )

Piotrek87

narcyz271 napisał/a:
a tak na marginesie na czym polega Twoja higiena, którą starasz się utrzymać ? czy chodzi tylko o wstrzemięźliwość - jezeli tak to niestety nie uchronisz się od polucji ocnych, one zawsze nas dopadają, nas w młodszym wieku.
trudno mi odpowiedzieć na to pytanie bo jest raczej mało sprecyzowane, ale kiedy pisalem o higienie chdziło mi o skutko własnie długiego braku wytrysku, czy może to mieć jakieś negatywne skutki (przetrzymywanie spermy) bo jak wspomniałem w 1szym poście gdzieś zasłyszałem że może to powodowac zapalenia czy coś w tym stylu (w co jak również wspomniałem wątpie)

narcyz271 

mozliwe że do jakichś stanów zapalnymch może doprpwadzać ciągłe pobudzanie i nie finalizowanie tego pobudzania wytryskiem, w końcu gruczoły pracują wtedy ze zdwojona siłą i porkukty tej pracy msza się gdzieś zmagazynowaś, a skoro nie znajduja ujścia podczas wytrysku to przepełnają niezbyt pojemne nasieniowody, gruczoł krokowy i pęcherzyki nasienne i możliwe, zę to może doprowadzić od stanów zapalnych - ale chyba tylko w sytuacjach ekstremalnych, przecież organizm sam potrafi regulować pewne sprawy, tuatj za pomoca polucji...

Piotrek87

dobra, ale sperma jest produkowana nieustannie a często starsi faceci ani sie nie maturbują ani nie mają już polucji ani nie utrzymuja stosunków (nie mówie że zaraz każdy)

Men84 

Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006   

Ja juz 32 dni nie masturbowalem sie i nie mam polucji, az sie troche dziwie bo chyba po takim okresie pownienem miec. Mam 22lata.

Piotrek87

a czy po takim dłuższym okresie Twoja sperma różni sie od tej 'świeżej', np. 1-dniowej?

Men84 

Moze troche, jest chyba bardziej żółta. Ale to nie o kolor mi chodzi a polucje ktorej nie mam :shock:

Po ilu dniach u was ona wystąpila. Napiszcie ile macie lat.

Czy jest mozliwe ze juz jej nie bede nigdy mial.

Piotrek87

mam 19 lat, polucja wcale nie musi wystąpić

penis.com.pl
penilarge krem
narcyz271 

u mnie z tym bywa różnie, raz polucje mam co drugą noc a raz nie mam ich nawet po kilku tygodniach od zaprzestania onanizowania sie. nie wiem jaie są tego mechanizmy, ale z pewnością wpływa na to i stres i wypoczęcia czyli jak to w przyrodzie bywa nie ma i tutaj prostych zależności, że jeden czynnik powoduje dana reakcję, za wszystko odpowiedzialne są tak różne czynniki, że trudno jest tutaj podawać jakieś reguły. ale zawsze możemy podzielić się swoimi spostrzeżeniami o tym jak funkcjonuje nasz organzm z innymi, i chwała za to temu forum... Nie wiem jak Wy ale ja nie mam możliwości, odwagi, w tak sposób pogadać z kimś na te tematy otwarcie , prosto w oczy, może dla tego że obawiam się o reakcję drugiej osoby, może obawiam się żeby nie pomyślała że jestem np. zboczony...

Piotrek87

dokładnie, większośc ludzi tak by zareagowała i nie ma z kim pogadać bo zaraz nie wiadomo co myślą, nie są szczerzy itd :/

Odpowiedz do tematu