Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Aborcja
Autor Wiadomość
addam

Wysłany: Pon 03 Kwi, 2006   

sensownych agumentów nie będzie. podyskutują sobie nad tym, że nazwałes ich adolfami h i będą myśleli że są fajni

vdo

Zgadza się addam, niestety.

Ja przyznaję, że są argumenty, że aborcja może być wskazana. Np. zagrożone życie matki. Jest to ciężki wybór, a na pewno najtrudniejszy dla samej matki. Równie ciężki jak np. rozdzielenie bliźniąt syjamskich, kiedy wiadomo, że połączone przeżyją max. kilka miesięcy, natomiast przy rozdzieleniu przeżyje jedno i będzie zdrowe (np. mają jedno serce). I trzeba wybrać, czy skazać oba na rychłą śmierć, czy pozwolić żyć jednemu kosztem życia drugiego.

Innym argumentem może być gwałt, choć jak już zauważyłeś jest to kwestia do dyskusji. Według mnie ciąża to przede wszystkim odpowiedzialność za swoje czyny. Kobieta która została zgwałcona niby nie musi odpowiadać za gwałciciela. Ale z drugiej strony, co jest winne dziecko, że zostało poczęte podczas gwałtu? Nic, więc czemu musi zginąć? Moim zdaniem powinno się kobietę przekonywać, żeby nie zabijała dziecka, ale z drugiej strony ciężko ją do tego zmusić, po takich przejściach, może nie chcieć nosić dziecka gwałciciela w brzuchu.

To są argumenty.

Ale na pewno argumentem nie jest kaprys gówniary, która puszcza się na prawo i lewo, ma 15 lat i za dwa browary daje komu popadnie i uznaje się za taką dojrzałą. A jak przyjdzie co do czego, to chłopak sra w gacie, dziewczyna naraz staje się nieodpowiedzialna i nie może wychowywać dziecka. więc dziecko najłatwiej zabić.

Isual

vdo napisał/a:
Podejrzewam, że ten topic nie został zamknięty dlatego, iż jest to jeden z nielicznych sensowny topiców na tym forum.
Tak jak podejrzewałem, na argumenty rozmowa gwałtownie milknie, dopóki można czepiać się słówek, ubliżać itd. to rozmowa was kręci.

Więc kilka słów podsumowania. Dziecko jest dzieckiem do chwili zapłodnienia, dlaczego już pisałem, już wtedy powstaje jego DNA, już wtedy z tego DNA można odczytać wszystkie cechy charakterystyczne dla człowieka: wzrost, kolor oczu, włosów, skóry itd. I to DNA jest niezmienne do śmierci. Człowiek nie jest początkowo jakąś larwą, poczwarą czy niewiadomo czym, i to coś można sobie bezkarnie zabić. Pojęcia embrion, płód itd. są używane przez dokonujących aborcji, bo jeśli nie mówili by „usunąć embriona” tylko „zabić dziecko” to nazywali by siebie wprost – mordercami. Dziwne jest, że nikt nie chce podać granicy, między „embrionem” a dzieckiem, w którym dniu ciąży to „coś” naraz się przeistacza w człowieka. Nie ma takiej granicy i nikt jej nie poda! Słusznie ktoś zauważył, że co by było jakby dziecko rodziło się na drugi dzień po zapłodnieniu. Niechcianym dzieciom obcinalibyście wtedy głowy, ale że dziecko potrzebuje 9 miesięcy na rozwój w łonie matki to możecie sobie wtedy dopasować bajeczkę o embrionach.

Bzdurą jest, że 17-latek nie może wychować dziecka. Skoro natura tak stworzyła ludzi, że w tym wieku może począć dziecko to i może je wychować, tym bardziej, że całe wieki tak było i cywilizacja nie zginęła. Mało tego moja rówieśniczka, w wieku 17 lat zaszła w ciąże, urodziła na 2 dni przez swoją 18-stką. I ma obecnie śliczne 3 letnie dziecko, które nie jest dla niej żadnym problemem. Więc jeśli ktoś mówi, że 17-latek z niewiadomych powodów nie może wychować, to śmieję mu się prosto w twarz. Jeśli ktoś zaliczy wpadkę w wieku 17 lat, to prawdopodobnie jak urodzi się dziecko to będzie miał 18, lub prawie 18. A wtedy jest się już w świetle prawa pełnoletnim i naraz w jeden dzień staje się taki człowiek zdolny do wychowania dziecka?? Kolejna bzdura jak z embrionem.

Ciążę usuwają po prostu maxymalni egoiści, którzy widzą tylko swój koniec nosa. Bo nie chodzi o to, że nie będzie w stanie wychować, że nie będzie tego umiał. Tylko o to, że po co on ma siedzieć w wieku 18 lat przy dziecku, jak można iść zabawić się, znowu sobie jechać gdzieś na panienki, za wolną kasę znowu się najebać a nie kupić jedzenie dla dziecka itd. I to jest JEDYNY powód aborcji. Rozumiem, że może ktoś nie mieć warunków, pieniędzy itd., ale wtedy dziecko po urodzeniu zostawia się w szpitalu i koniec, kropka. Tylko nikt z was nie może przyjąć tego prostego zdania do wiadomości. Jedynym powodem aborcji jest egoizm i skrajna nieodpowiedzialność za swoje czyny, prawie pełnoletni koleś po prostu chowa głowe w piasek.

Jeśli padną jakieś SENSOWNE argumenty to z przyjemnością podyskutuję. Ale jak ktoś mi wkleja zdjęcie bezdomnych dzieci w Afryce, no to sorry… Ludzie bezdomni i głodni są w Afryce, Azji, a Korei północnej dzieci umierają z głodu. Ale dla mnie, to żaden powód żeby w Polsce godzić się na aborcję. Ludzie żyją pod mostami i w Niemczech, Francji, Szwajcarii czy USA. Bieda była, jest i będzie, w tym w Polsce. Ale dzieci do 18 lat nie są wyrzucane z domów dziecka na ulicę, tylko mają dach nad głową, jedzenie, edukację. I jakim prawem ktoś chce decydować o życiu tych dzieci? Bo uzna że lepiej jakby ich nie było? Idźcie do domu dziecka i spytajcie tych dzieci, które się uczą, mają plany, marzenia, w krótce założą własne normalne rodziny, czy wolały by, żeby ich na świecie nie było. KAŻDY CHCE ŻYĆ. A „ludzie”, którzy chcą decydować o życiu innych są dla mnie po prostu nikim, zerem, Adolfami H.

Liczę na sensowne argumenty. Pozdro.

Wzruszające. Prawie się popłakałem...
1) Nie pozwalaj sobie na podsumowania tematu bo podsumowujesz swoje przekonania z którymi się kompletnie nie zgadzam. Z resztą nie tylko ja bo jest 2 czy 3 którzy sie ze mną zgadzają.

2) "
Bzdurą jest, że 17-latek nie może wychować dziecka. Skoro natura tak stworzyła ludzi, że w tym wieku może począć dziecko to i może je wychować, tym bardziej, że całe wieki tak było i cywilizacja nie zginęła. Mało tego moja rówieśniczka, w wieku 17 lat zaszła w ciąże, urodziła na 2 dni przez swoją 18-stką. I ma obecnie śliczne 3 letnie dziecko, które nie jest dla niej żadnym problemem. Więc jeśli ktoś mówi, że 17-latek z niewiadomych powodów nie może wychować, to śmieję mu się prosto w twarz. Jeśli ktoś zaliczy wpadkę w wieku 17 lat, to prawdopodobnie jak urodzi się dziecko to będzie miał 18, lub prawie 18. A wtedy jest się już w świetle prawa pełnoletnim i naraz w jeden dzień staje się taki człowiek zdolny do wychowania dziecka?? Kolejna bzdura jak z embrionem.
" - Żałosny jesteś! Inaczej byś śpiewał w jego sytuacji.

3) "Ale jak ktoś mi wkleja zdjęcie bezdomnych dzieci w Afryce, no to sorry… Ludzie bezdomni i głodni są w Afryce, Azji, a Korei północnej dzieci umierają z głodu. Ale dla mnie, to żaden powód żeby w Polsce godzić się na aborcję. Ludzie żyją pod mostami i w Niemczech, Francji, Szwajcarii czy USA. Bieda była, jest i będzie, w tym w Polsce." - Rozumiem że nie obchodzi cie los niechcianych dzieci żyjących na ulicy. Oczywiście bo po co? Lepiej ratować kolejne dzieci które kiedyś wylądują na ulicy albo w lesie. Ty lepiej kup jedzenie takiemu dzieciakowi na ulicy. Pomyśl sobie ile razy kiedy idąc wzdłóż ulicy jakieś dziecko poprosiło cię o drobne i ile razy mu coolwiek dałeś?

4) "
Ale na pewno argumentem nie jest kaprys gówniary, która puszcza się na prawo i lewo, ma 15 lat i za dwa browary daje komu popadnie i uznaje się za taką dojrzałą. A jak przyjdzie co do czego, to chłopak sra w gacie, dziewczyna naraz staje się nieodpowiedzialna i nie może wychowywać dziecka. więc dziecko najłatwiej zabić." - Nie pozwalaj sobie oceniać tej dziewczyny , bo tak jak mnie nie znasz jej nie wiesz jaka jest więc na jakiej podstawie mówisz że sie puszcza? I kto tu mówi że jestem ham?

5) "nnym argumentem może być gwałt, choć jak już zauważyłeś jest to kwestia do dyskusji. Według mnie ciąża to przede wszystkim odpowiedzialność za swoje czyny. Kobieta która została zgwałcona niby nie musi odpowiadać za gwałciciela. Ale z drugiej strony, co jest winne dziecko, że zostało poczęte podczas gwałtu? Nic, więc czemu musi zginąć? Moim zdaniem powinno się kobietę przekonywać, żeby nie zabijała dziecka, ale z drugiej strony ciężko ją do tego zmusić, po takich przejściach, może nie chcieć nosić dziecka gwałciciela w brzuchu. " - Nie no po przeczytaniu tego to sie ze śmiechu zwijałem :lol: . Ty sie chyba nie słyszysz. "Moim zdaniem powinno się kobietę przekonywać, żeby nie zabijała dziecka, ale z drugiej strony ciężko ją do tego zmusić, po takich przejściach, może nie chcieć nosić dziecka gwałciciela w brzuchu" - jak można być takim debilem żeby zmuszać kobiete żeby urodziła dziecko gwałciciela... Naoglądałeś sie za dużo brazylijskich horrorów typu "Lus Maria" czy "Maria Emilia". To był dosłownie cytat miesiąca :lol: :lol: :lol:

Oczywiście wiem że moje argumenty do ciebie nie trafiają bo ślepo jesteś przekonany o swojej racji. "Takich właśnie ludzi unikam. Obłudnych i fałszywych." - twoje słowa -> zdziwi cie to ale zgadzam sie z nimi ( mowa o tobie )
Masz jeszcze jakeś argumenty poza tymi że jestem potencjalnym mordercą?

penis.com.pl
penilarge krem
vdo

Sądze, że wszystkie twoje frustracje wynikają stąd:

Isual napisał/a:
Nie dość że mam małego ( 14 cm ) to jeszcze krzywego , krótkie wędzidełko i miałem stulejke

Poza tym naucz się czytać co się do ciebie pisze:

vdo napisał/a:
Z tobą też nie mam zamiaru więcej dyskutować, bo potwiedza się w twoim przypadku powiedzenie, żeby nie dyskutować z debilem, bo sprowadzi do swojego poziomu i wykończy doświadczeniem.

Isual

vdo napisał/a:
Sądze, że wszystkie twoje frustracje wynikają stąd:

Isual napisał/a:
Nie dość że mam małego ( 14 cm ) to jeszcze krzywego , krótkie wędzidełko i miałem stulejke

Poza tym naucz się czytać co się do ciebie pisze:

vdo napisał/a:
Z tobą też nie mam zamiaru więcej dyskutować, bo potwiedza się w twoim przypadku powiedzenie, żeby nie dyskutować z debilem, bo sprowadzi do swojego poziomu i wykończy doświadczeniem.

Nie no. Czyżby wielki vdo sie poddał? Nie możliwe. Ja się cały czas zniżam do twojego poziomu (czyli dna ) żeby do ciebie przmówić ale jak to dno odbija sie echem.

"Tak jak podejrzewałem, na argumenty rozmowa gwałtownie milknie " - dobrze powiedziane

[quote="vdo"]Sądze, że wszystkie twoje frustracje wynikają stąd:

Isual napisał/a:
- ponoć masz zasady a to nie czysta zagrywka. - bez komentarza

vdo

addam napisał/a:
Isual napisał/a:
ad 2. Nie mam pojęcia. Nigdy tak nie twierdziłem. Twierdze że embrion nie jest człowiekiem.
nie jest? a potem jakoś jest człowiekiem... ta sama żywa istota. bo przecież nie negujesz ciągłoścu życia od zaplodnienia do śmierci...

hildegrant

poniewaz zabieram ostatni raz glos w tej rozmowie/przepychance zakoncze zartem (oczywiscie nie kazdy musi sie smiac)
uwazam, ze isual jest 1 czlowiekiem na swiecie, ktory uzyskal miano czlowieka w 22 tygodniu swego istnienia, wczesniej naukowcy nie potrafili powiedziec czy bedzie to pies, krowa czy swinia, byl po prostu "embrionem"...
(inny kontakt tylko na priva)
pozdrawiam wszystkich ludzi i embriony (klony takze, jesli sa obecne
:P )

homer

Wysłany: Wto 04 Kwi, 2006   

witajcie
spoko temat, posrednio kiedystam nawet mnie dotyczył, niedawno na innym
forum była tez niezla dyskusja, tylko na lepszym poziomie.

kilka slowek do panow vdo i isual
vdo - szacunek ze chce ci sie tu az tak trudzic
isual - nie dziw sie ze do ciebie nic nie trafia, bo ciebie i vdo dzieli ogromna
przepasc intelektualna. Zwroc uwage na jego wypowiedzi- chlopak napisal juz
kilka ladnych referatow na wysokim poziomie, ty jestes ograniczony do
pustego czepiania sie wybranych jego zdan. Jestes zgnieciony sila
argumnetow, nie istniejesz w tym temacie i nie masz w nim nic ciekawego do
powiedzenia, tylko bijesz piane. Malo tego, to nie rozumiesz co komentujesz,
bo chce ci powiedziec, ze kawalka o gwalcie nie skumales.
vdo napisal ze ma 21 lat. Po twoich wypowiedziach wnioskuje ze masz 5. Nic
dziwnego, ze nie jarzysz jego dlugich textow.
A przy tym masz kiepska bajere.

Narqa

Bruno Pelletier

jeżeli ktoś pisze, że biedny 17 latek będzie mógł wychować dziecko, to jest debilem. A debilizm jest choroba, którą można leczyć...

vdo

a jak ktoś nie umie czytać to jest analfabetą, i też nie masz z czego się cieszyć.

normalny 17 latek spokojnie może wychować dziecko, bo znam taką osobę i debilem nie jest.

biedny w sensie materialnym? może oddać dziecko do adopcji.
czy biedny, bo mu się przytrafiła wpadka?

@homer
jasne że o gwałcie nie zrozumiał, potem nawet chciał być śmieszny z "Lus maria" i cytyatm miesiąca. Ale nawet nie chciało mi się tego komentować, bo wiem, że kto umie czytać ten zrozumiał. A nie chciałem tego nawet prostować, bo musiałbym odnieść się do wszystkich jego wypowiedzi w tamtym poście, a on tylko do takich przepychanek dąży. Tak jak napisałeś, nie ma nic do powiedzenia, i wmawia mi, że ja też byn namawiał do aborcji, że nie pomagam potrzebującym itd. I myśli że to są argumenty w tej rozmowie, a przy tym, że jest zabawny.

Bruno Pelletier

pisałem już o adopcji w Polsce... nie mam słów, mądrusie

vdo

Co pisałeś? napisałeś "poza tym nie uważasz, że system adopcyjny w naszym kraju jest w opłakanym stanie???"
O ile ci się chciało czytać, to ja potem napisałem, że nie uważam, że jest w opłakanym i uzasadniłem. Może usasadnij dlaczego jest w opłakanym?

addam

jak to dlaczego? bo tak powiedział Bruno Pelletier którego słowo jest ciałem! tylko on tu nie jest "mądrusiem" i tylko on wie, kto może wychować dziecko. to nic, że, jeśli pominąć ostatnie stulecie, pełne tak chorych idei jak faszyzm, komunizm, "pozytywna dyskryminacja" czy wychowanie bezstresowe, to od zawsze ludzie rodzili dzieci mając po 16, 17, czy 20 lat, i nikt z tego powodu nie narzekał. a już najbardziej dziwie się, że ktoś, kto PODOBNO ma jakieś wykształcenie medyczne, sugeruje wyższość późnego macierzyństwa nad wczesnym (nie przedwczesnym, a po prostu wczesnym).

penis.com.pl
viamax
vdo

On ma medyczne wykształcenie???
No to częściowo wyjaśnia jego stanowisko, bo po prostu tłumaczy swoich kolesi, którzy na nielegalnej aborcji robią świetny interes. No chyba, że sam się tym również zajmuje. Tylko człowieku, gdzie przysięga Hipokratesa? Zdaje się, że są tam następujące słowa:

"Nikomu, nawet na żądanie, nie dam śmiercionośnej trucizny, ani nikomu nie będę jej doradzał, podobnie też nie dam nigdy niewieście środka poronnego."

czy Przyczenie Lekarskie:

"Przysięgam uroczyście że:
- (...)
- mieć będę najwyższy szacunek dla życia ludzkiego już od chwili jego poczęcia;
- (...)"

Isual

Wysłany: Sro 05 Kwi, 2006   

Ja nie szukam zaczepki. To ty nie możesz uszanować że inni mają inne zdanie niż ty ale nie potrzebuje twojego szacunku. To jest mój ostatni post na tym forum więc ciesz sie wolnością głoszenia swojej "wiary"

Odpowiedz do tematu