Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Swędzenie po goleniu - AAAAAAAAAA
Autor Wiadomość
adamo 

Wysłany: Sob 28 Lis, 2009   Swędzenie po goleniu - AAAAAAAAAA

Ostatnio postanowiłem sobie ogolic 'małego' i dżondra, wszystko ładnie pięknie zgoliłem jednorazówka, zaciąłem sie chyba raz, nic wielkiego, ostatecznie nie byłem zadowolony tzn. czułem się jak bym miał z 10 lat, ale to nieważne. Najgorsze miało się okazac dopiero na nast. dzień. Miałem mnóstwo małych krost, nie przejąłem się nimi bo przeczytałem na różnych forach, że to normalne, poza krostami niestety pojawiły się małe (pare mm) twarde włoski, przez które wszystko swędzi (pewnie zemsta na włascicielu za chęc pozbycia sie ich ;) ) i teraz pytanie jak sie tego (swędzenia) pozbyc? Jakies preparaty kremiki czy każdy z nas musi to przebolec, jesli tak po jakim czasie mniej wiecej to mija ?
I ew. czy te krosty też coś znaczą ? (w końcu kto pyta nie błądzi)

pzdr

andrzejgadar 

Wysłany: Nie 29 Lis, 2009   

Jakimś kremem możesz smarować np. nivea troszeczkę pomoże, ale będziesz musiał itak pocierpieć.

mmarcin 

Wysłany: Sro 02 Gru, 2009   

ja też tak miałem jak sie pierwszy raz ogoliłem (i nie tylko za pierwszym razem), po prostu krem może złagodzić, musisz to wytrzymać

penis.com.pl
viamax
rubinowy1 

Wysłany: Sro 02 Gru, 2009   

Zwykle po 2 dniach albo się przyzwyczajasz albo przechodzi :P

roni8888 

Wysłany: Sob 05 Gru, 2009   

Jak już sie golić to systematycznie, bo małe włoski mogą sprawic nam nie przyjemnosci. Jezeli eksperymentowales to przeczekaj około 3 dni i juz beda dluzsze i nie beda "drapać"
tak jak mowia krem pomoze ;]

cudowny 

Wysłany: Pon 04 Sty, 2010   

Po kilku goleniach to przechodzi, także nie martw się.
To normalna reakcja uczuleniowa.

Możesz golić co jakiś czas, np co dwa tygodnie. po kilku razach już nie będzie tak źle.

andrzejgadar 

yhm, uczuleniowa powiadasz? to na co to uczulenie? na swoje własne włosy?

cudowny 

uczulenie na metal z brzytwy. ewentualnie na piankę do golenia

andrzejgadar 

A nie drobne uszkodzenia skóry? Mieszki włosowe mogą trochę odstawać np. a potem ścinamy je żyletką?
Uczulenie na kilkusekundowy kontakt z kawałkiem stali nierdzewnej i badanej dermatologicznie pianki do golenia? To czemu w takim razie przy goleniu twarzy nie mamy takich sensacji jak przy goleniu włosów łonowych?
Wszelkie "jednorazówki" są raczej projektowane do zarostu na twarzy który jak wiemy ma inną strukturę włosa, mieszków, kąta wyrastania włosów niż włosy łonowe, i ot, cała odpowiedź.
I tak na przyszłość, do depilacji włosów łonowych polecam kremy do depilacji, najlepiej takie specjalne do depilacji okolic bikini, a jak ktoś się obawia reakcji pani w drogerii zawsze można powiedzieć "dla siostry" albo "dziewczyna mi zarosła" :)

cudowny 

Niektórzy mają taką samą reakcję goląc twarz. szczególnie młodzi, którzy golą się pierwszy raz. Każdy człowiek jest inny.
Równie dobrze można by zapytać dlaczego ktoś je mnóstwo orzechów a u innych powodują one reakcje uczuleniowe?
Mój wujek jest uczulony na metal, nie może golić twarzy.

andrzejgadar 

No to pozdrów wujka i hipoalergiczną stal.
Szczególnie młodzi nie mają jeszcze doświadczenia a nikt nie przekazał im takich informacji jak np. to, że przed goleniem trzeba twarz dokładnie umyć bo znajdujące się na skórze drobinki kurzu, piasku i innych takich rzeczy podczas golenia powodują uszkodzenia skóry. Potem dobrze wmasować piankę lub jeszcze lepiej żel i golić najpierw z włosem ewentualnie potem pod włos.

pawelios 

Wysłany: Wto 05 Sty, 2010   

Polecam ogolic a gdy odrosna to powyrywać pensetą. Ja tak praktykuje
GG 4246645 Zaprasza,

Odpowiedz do tematu