homo |
Autor | Wiadomość |
Shnitzel Wiek: 37 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 |
|
| bartoloo158 napisał/a: | homo już sobie wymyślili ludzie... |
W jaki sposób sobie wymyślili? to wynalazek jakiś?
bartoloo158 napisał/a: | rozum po to aby żył zgodnie z Prawdą Bożą |
Co jest prawda boza? wyjaśnij nam to, bo patrzysz z ramienia katolika a muzułmanie? zydzi? hindusi? Poza tym nie sadzisz ze nawet owe pismo święte to TWÓR człowieka taki jak Komputer czy bomba atomowa? przecież nie ma cudów ze samo sie napisało?
bartoloo158 napisał/a: | a od nośnie kropek..to się czepiasz...i to tak jakoś samo się robi.. |
Tak jako orientacja, ty jesteś zorientowany na kropkofilie
bartoloo158 napisał/a: | leczenia to da się całkowicie |
Z religii tez.
bartoloo158 napisał/a: | gdzie tu mówić o szczęściu, które posiada facet w związku z facetem, bo oni na pewno nie są szczęśliwi |
Skąd to wiesz? byleś z facetem? masz z tego powodu traumę? Czy facet z kobieta zawsze są szczęśliwi? to skąd rozwody?
bartoloo158 napisał/a: | człowiek szczęśliwy jest tylko w normalnym związku i z Bogiem |
Niech bóg sie odpierdzieli ode mnie nie potrzebuję go, nigdy nie potrzebowałem. kiedys klęczałem przy łóżku mówiłem do niego swoje prośby i żale i co? z boku wygadało jakbym gadał do siebie. bóg nikogo nie słucha (jeśli istnieje) to są urojenia.
bartoloo158 napisał/a: | bez Boga nie ma prawdziwego szczęścia i radości |
Popatrz a hindusów i muzułmanów jest wiecej niż chrześcijan razem wziętych - i co ty na to? oni sa nieszczęśliwi? | _________________ TereFere. | |
| |
 |
Krążek Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 66 Skąd: Wałbrzych | Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 |
|
| Troszeczkę zeszliście z tematu. Każdy ma swoje zdanie w tej dziedzinie i kropka. Dla mnie nie istnieją żadni bogowie, jezusy i inne wynalazki. Jestem szczęśliwy i tak będzie zawsze bo moje szczęście jest w pełni zależne ode mnie a nie od jakichś tam wyimaginowany bogów.
I kończmy z tym tematem, bo to jest bez sensu. | |
| |
 |
kocurek 
Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 240 Skąd: śląsk | Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 |
|
| uważam, że nie ma sensu dalsza polemika. bartoloo158 i tak zdyskredytuje najracjonalniejszy argument irracjonalnym wywodem z pisma czy innej wzmianki swojego kościoła.
uważam, że każdy ma prawo do swojej opinii, ale do momentu gdy nie krzywdzi tym innych. w tym przypadku sądzę, że ostatecznie może to doprowadzić do fanatyzmu i jakiejś krucjacie przeciwko homoseksualistom | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Agares Wiek: 30 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 318 Skąd: Internet | Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 |
|
| Chyba rzeczywiście nie ma co ciągnąć dalej tej konwersacji.
Kolega po prostu troszkę mnie zirytował.. . | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
Shnitzel Wiek: 37 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 |
|
| Jak znaczna wiekszosc userów, że też taka postawa nie jest leczona. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
bartoloo158 Wiek: 34 Dołączył: 16 Lis 2009 Posty: 20 Skąd: Polska..;P | Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 |
|
| Tak.Oczywiście zsyła ich na ziemie.Ale daje im rozum i wolną wolę, więc ludzie nie do końca potrafią dobrze z tego skorzystać.Ale z tymi małżeństwami to jest tak, że rozpadają się najczęściej te, w których od początku był grzech<współżycie przed ślubem>.A z tym szczęściem to żaden człowiek tak na prawdę nie jest szczęśliwy bez Boga.Bo bez Boga nie da się mieć prawdziwego szczęścia i oczywiście trzeba umieć rozróżniać szczęście od zwykłej chwilowej radości i Bóg tam to wszystko daje, tylko ludzie nie potrafią, nie chcą z tego korzystać.Nic innego jak ludzka głupota.Ale jak wiadomo są ludzie i ludziska. | |
| |
 |
Agares Wiek: 30 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 318 Skąd: Internet | Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 |
|
| XDDDDDD
Nic nie napiszę, bo mieliśmy skończyć tą konwersacje | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
bartoloo158 Wiek: 34 Dołączył: 16 Lis 2009 Posty: 20 Skąd: Polska..;P | Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 |
|
| No i ja też już skończę.Nie chcę co niektórych bardziej pogrążać, bo i tak bym ich przegadał.I oczywiście kocurek ma rację z łatwością posługując się Pismem Świętym rozwiał bym Wasze wszystkie wątpliwości i naprostował na Drogę ku szczęściu, a jak wiadomo tą Drogą może być tylko i wyłącznie Bóg.I to by było na tyle, dzięki za fajna dyskusje.Miło się pisało. | |
| |
 |
|
| Przegadałbyś nas?
Ciągle jedziesz tym samym, jaki to Bóg jest dobry, jaki to będę szczęśliwy żyjąć jego prawami etc?
Mógłbym rozwinąć, ale po co robić spam? | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
|
| aaaa...Ty Raulus masz dopiero 15 lat?jeśli tak to nie wiem co tutaj robisz, a po za tym młody jeszcze jesteś i takie rozterki są w tym wieku normalne....też to przechodziłem..kiedys gadałem takie głupoty jak Ty... | |
| |
 |
|
| Ano mam.
Z tego co mi wiadomo, forum jest od 15 roku życia także chyba mam prawo tutaj się wypowiadać?
Wątpie , abym zmienił zdanie aczkolwiek niczego z góry zakładać nie moge. | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
roni8888 Dołączył: 05 Gru 2009 Posty: 26 Skąd: wawa | Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 |
|
| Bartoloo rozumiem, że masz swoje poglądy i kierujesz sie w zyciu biblią, ale nie narzucaj tego innym. Kazdy z nas ma prawo do własnego zycia i do własnych poglądów. Mówisz "rozwiał bym Wasze wszystkie wątpliwości i naprostował na Drogę ku szczęściu, a jak wiadomo tą Drogą może być tylko i wyłącznie Bóg" może dla innych homoseksualizm jest tą droga do szczęścia? | |
| |
 |
|
| roni8888, słusznie powiedziane. | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Shnitzel Wiek: 37 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 |
|
| bartoloo158 napisał/a: | .Ale z tymi małżeństwami to jest tak, że rozpadają się najczęściej te, w których od początku był grzech<współżycie przed ślubem> |
I odwrotnie. Wiesz jak często właśnie małżeństwa rozpadają sie po ślubie z powodu BRAKu pożycia?
http://www.rozwod.pl/6-st...ystyka-rozwodow
Niezgodność charakteru to również niezgodność temperamentu a to się przekłada na sprawy łóżkowe.
bartoloo158 napisał/a: | A z tym szczęściem to żaden człowiek tak na prawdę nie jest szczęśliwy bez Boga |
Bo co on daje? Złudna nadzieje ze jak klekniesz i pogadasz sam do siebie to nagle będzie ci lepiej? Psycholog też tak może zrobić.
bartoloo158 napisał/a: | Bóg tam to wszystko daje |
Czyli co? KONKRETY!
bartoloo158 napisał/a: | z łatwością posługując się Pismem Świętym rozwiał bym Wasze wszystkie wątpliwości |
Ja z tym samym pismem świętym by rozwiał twoja wiarę która jest w mnóstwie miejsc sprzeczna. Wiesz kim są ateiści? to ludzie którzy przeczytali i zrozumieli pismo święte. Zrozumieli ze ilosc błedów i LOGICZNYCH sprzeczności jest nie do przyjęcia przez człowieka rozumnego.
bartoloo158 napisał/a: | i naprostował na Drogę ku szczęściu |
spadaj z ta płatną autostradą donikąd. już wole leśne dukty ale bezpłatne bo one wymagają myślenia.
bartoloo158 napisał/a: | Drogą może być tylko i wyłącznie Bóg |
Załóżmy że jestem buddystą, nie mogę byc szczęśliwy?
bartoloo158 napisał/a: | .też to przechodziłem..kiedys gadałem takie głupoty jak Ty... |
teraz gadasz większe.
roni8888, przebacz mu, bo nie wie, co czyni. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
Luks 
Wiek: 41 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 232 Skąd: WROCŁAW | Wysłany: Czw 10 Gru, 2009 |
|
| Nie rozumiem po co ciągnąć ten temat w nieskonczoność . Dla mnie ważne jest to z kim mi jest dobrze , przy kim czuje sie bezpiecznie i z kim chce spedzić reszte życia - a wiem że to jest mój Chłopak. Wiec ja wiem że jestem gejem i dobrze mi z tym , choć swiatu jaki mnie otacza pewnie już nie bardzo to sie podoba. Najważniejsze to moim zdaniem zapytać samego siebie co chce w zyciu , czy wystarczy mi moj Chłopak , czy chce mieć zonę , dzieci itd itd . Sprawa seksu też jest tutaj ważna i istotna ,
Tak nawiasem to strasznie mnie dobija fakt że ktos ukrywa fakt bycia gejem i wiąze sie z kobietą , mają razem dziecko a potem koleś sobie uswiadamia że jednak woli byc z mężczyznami | |
| |
 |
|