SOLARIUM |
Autor | Wiadomość |
Gość | Wysłany: Sob 25 Mar, 2006 SOLARIUM |
|
| chodzicie (luub chodziliscie) na solarium, bo sie wybieram, tylko chcialbym zeby ktos przyblizyl mi ten temat....np. jak czesto trzeba chodzic zeby tylko troszke przyciemnic skore (ale nie tak jakbym 2 tyg. lezal na plazy) mam jasna karnacje a juz nie dugo wiosna (t-shirty, bezrekawniki, itp.) i chcialbym sie troszke przyrumienic.... Jakie wybrac stojace, czy lezace i w koncu najwazniejsze czy opalac sie w bieliznie czy nago (zeby nie miec tylka jasniejszego od klaty)???
piszcie co o tym sadziecie i jakie macie doswaidczenia z solarium :oops: | |
| |
|
jarhead Dołączył: 25 Mar 2006 Posty: 26 | Wysłany: Sob 25 Mar, 2006 |
|
| jezeli chodzi o mnie to chodze nie czesto ale regularnie i zawsze nago | | |
| |
|
Alexoro [Usunięty] | Wysłany: Nie 26 Mar, 2006 |
|
| jarhead napisał/a: | jezeli chodzi o mnie to chodze nie czesto ale regularnie i zawsze nago, bez przesady jakby to wygladalo jak klata spoko opalona, a tylek bialy jak sciana, a tak to super to wyglada, jezeli chodzi jak czesto to kilka razy w miasiacu (przynajniej ja) nie wiem jak inni bo widze ze sie nikt nie garnie do rozmowy.... a szkoda |
Ja wolę poczekać na słoneczko , a lepiej , żeby nikt się nie wypowiadał jakby miały być głosy , że solarium jest tylko dla kobiet | |
| |
|
penis.com.pl | |
|
Bruno Pelletier Dołączył: 18 Paź 2005 Posty: 723 | Wysłany: Nie 26 Mar, 2006 |
|
| wszystko zależy od mocy lamp w solarium...
początkowo nie przekraczałbym 8 minut... | |
| |
|
hildegrant Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 411 | Wysłany: Nie 26 Mar, 2006 |
|
| no wlasnie, Bruno mnie ubiegl
nie wazne czy lezace czy stojace, czy ergoline czy jakies inne...
liczy sie moc lamp: poczatkowo 160W wystarczy, w miare apetytu i oczekiwanego rezultatu zwiekszaj 200W, 300W, 400W... no i czas ekspozycji jest tez wazny, przy nizszych mocach max 10 minut, potem jak sie skora przyzwyczai mozesz zwiekszac do 15 (20 minut to dla weteranek/weteranow w rozowych sweterkach)
i jeszcze jedno: na solarium lampy generuja swiatlo sztuczne, jesli korzystasz z umiarem to nic ci nie bedzie, najlepiej laczyc sesje w solarium z prawdziwym sloncem (wg. ostatnich badan to daje najlepsze efekty), tylko pozostaje pytanie czy chcesz sie spalic na "skware" czy jedynie przygotowac do sezonu i miec lepszy start...
aha: solarium moze uzaleznic (tanoreksja) wiec nie przeholuj...
PS. nie udowodniono ujemnego wplywu lamp na funkcjonowanie genitaliow...choc po swiecie wciaz kraza jakies dzwine ploty, zeby nie sciagac majtasow...zupelnie nie rozumiem czemu... | |
| |
|
Gość | Wysłany: Wto 28 Mar, 2006 |
|
| hildegrant PS. nie udowodniono ujemnego wplywu lamp na funkcjonowanie genitaliow...choc po swiecie wciaz kraza jakies dzwine ploty, zeby nie sciagac majtasow...zupelnie nie rozumiem czemu... Wink
na własnie a wy jak idziecie do solarium to sciagacie majtki czy opalacie sie w bieliznie......?????? | |
| |
|
hildegrant Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 411 | Wysłany: Wto 28 Mar, 2006 |
|
| tak jak pisalem, oczywisty jest fakt ze sciagam wszystko
a tak w ogole spotkalem sie z opinia ze solarium jest dla kobiet i dresow...
prostestuje wobec takiego spojrzenia! | |
| |
|
love508
Dołączył: 21 Paź 2005 Posty: 307 Skąd: polska | Wysłany: Wto 28 Mar, 2006 |
|
| ja tez nago jestem na solarce - to jest swietne uczucie, solarka to super sprawa | |
| |
|
hildegrant Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 411 | Wysłany: Sro 29 Mar, 2006 |
|
| nie, a nawet gdyby to "who cares..." | |
| |
|
Gość | Wysłany: Sro 29 Mar, 2006 |
|
| zawsze moglaby sie polozyc obok ciebie, tez nago......... | |
| |
|
hildegrant Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 411 | Wysłany: Sro 29 Mar, 2006 |
|
| hmmm...seks w solarium...
"swietlany" pomysl...troche ciasny, ale zawsze to cos nowego...
apropos swiatla, ladne zacmienie dzisiaj bylo, kto nie widzial ten stracil:P | |
| |
|
hildegrant Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 411 | Wysłany: Czw 30 Mar, 2006 |
|
| men18 napisał/a: | zawsze moglaby sie polozyc obok ciebie, tez nago......... |
tak w ogole to fajne laseczki pracuja w solarium, do ktorego chodze, ale mam zone, wiec moge je sobie tylko poogladac | |
| |
|
VanCote Dołączył: 29 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: z fajnego miejsca | Wysłany: Czw 30 Mar, 2006 |
|
| Ja opalam się nago... Jednak doceniam te oklepane "białe plamy na mapie ciała" u innych. | _________________ Ludzie mają zbyt mało czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi, więc ludzie nie mają przyjaciół.
* Postać: lis do Małego Księcia | |
| |
|
penis.com.pl | |
|
Home Dołączył: 01 Kwi 2006 Posty: 32 Skąd: z nienacka | Wysłany: Sob 01 Kwi, 2006 |
|
| najlepiej jest opalac sie na golasa bo glupio to wyglada jak sie ma klate opalona i bialy tyłek Opalanie zalzy od lap jakie sa i zalezy tez od pigmenu skory tzn jak mamy ciemny pigment to powinnismy malo lezec bo mozemy nabawic sie raka skory . Nie korzystalem jeszcze z lamp stojacy tylko z lazacych, na lezacych bardzo łatwo jest sobie spiec tylek :/ | |
| |
|
hildegrant Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 411 | Wysłany: Sob 01 Kwi, 2006 |
|
| no tak, wlasciwie nikt nie wspomnial o pigmentacji skory wczesniej...
zlosliwcy twierdza, ze max ilosc pigmentu jaka mozna uzyskac poprzez opalanie jest ograniczona i wlasciwa dla kazdego czlowieka...ja sie z tym nie zgadzam, bo mi z wiekiem i przy "odrobinie wysilku" udalo sie zmienic nieco karnacje, i nawet zima, bez lamp i slonca nie jestm tak blady jak poprzedniej zimy, a zawsze bylem uwazany przez ludzi za osobe o b. jasnej karnacji... | |
| |
|
|