Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Maksymalna nadwrażliwość
Autor Wiadomość
hippis666 

Wysłany: Sob 31 Paź, 2009   Maksymalna nadwrażliwość

Witam. W internecie obserwuję ten temat już bardzo długo, ale nigdzie nie mogłem znaleźć przypadku lub porady w 100% pokrywającej się z moją sytuacją. Otóż cierpię na dużą nadwrażliwość i tu uwaga!! - nie tylko żołędzi, nadwrażliwy jest również wał zażołędny (właściwie on nawet bardziej). Spowodowane to jest na 100% stulejką jaką miałem za młodu oraz długim napletkiem (za długim, nie widać żołędzi). Czytałem milion pierdół jak to leczyć, chodzić z odsłoniętym w majtkach, ale jak!!!!!!!! Polewać wodą ale jak!!!!!??? Małe krople z bliska nie sprawiają problemu, ale duży strumień czy krople z wysoka to problem. Masturbuję się normalnie. Podczas erekcji, pocieranie nie boli, jeżeli powoli będę przesuwał rękę w stronę gołej żołądzi. Największym problemem wydaje mi się dotyk, i co ciekawe, dotyk, jeżeli jest trwały, szybkie pocieranie przy onanizacji nie sprawia jakiegoś problemu. Jednak np po masturbacji jest tak wrażliwy że jak tylko chuchnę mam wrażenie ogromnego dyskomfortu. Nie wiem jak mogę zastosować na sobie typowe hartowanie? I tu moja prośba i pytanie::

Czy mogła to spowodować również jakaś infekcja lub brak odpowiedniej higieny, i czy mogę zastosować jakąś maść przeciwgrzybiczną, przeciwzapalną???? Za krótkie lekko wędzidełko jednak też przyczynia się do zbierania mastki, a zawsze niezbyt dokładnie mogłem go umyć zważywszy na ból.

Dziękuję za wszystkie porady, i poradźcie czym najlepiej myć go i odkażać, bo słyszałem, ze mydło powoduje stan zapalny.

I czy mogę dostać jakiś środek znieczulający, którym mógłbym smarować żołądź i rów zażołędny, aby go później bezboleśnie trenować????

moderator_joker 

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009   

Nie do końca opisałeś na czym polega problem. Jest natomiast wiele przyczyn podobnych sytuacji nadrważliwości penisa...

Jedną z chorób może być Dyspereunia. U mężczyzn to stały lub okresowy ból narządów płciowych przed stosunkiem, w czasie jego trwania lub po nim.
Szacuje się, że na tę dolegliwość cierpi ok. 3% mężczyzn

Typowymi organicznymi przyczynami bólu narządów płciowych są:

- stany zapalne, uczulenia, zmiany pourazowe

- zaburzenia urologiczne, neurologiczne

- zaburzenia seksualne partnerki (brak rubrykacji, pochwica)

Możliwe jest psychogenne podłoże bólu.

Jako przyczynę dyspereuni wymienia się wówczas: zaburzone relacje partnerskie, lęki np. przed ciążą, niechęć partnerki do wytrysku w pochwie, poczucie, winy

Leczenie dyspereunii u mężczyzn.

1. Po pierwsze należy usunąć dającą się zidentyfikować przyczynę bolesności (leczenie przyczynowe).

2. Farmakoterapia (leki przeciwbólowe, przeciwlękowe, anestetyczne)

3.Metody treningowe

4. Psychoterapia

ALE wspomniałeś o usunięciu stulejki....i tutaj myslę pies pogrzebany jest....
Nadwrażliwość żołędzi może być skutkiem nieleczonej długo stulejki. Przechodzi sama, a w okresie przejściowym można stosować maści natłuszczające w celu zmniejszenia nieprzyjemnych doznań (np. alantan w maści, kremy glicerynowe itp.).
Oczywiście ważne jest kiedy był zabieg robiony. Stan nadwrażliwości u niektórych może utrzymywać się nawet do pół roku.
Polecam dobrego urologa, może lepiej prywatnie

pozdrawiam

— Jonathan Davis

hippis666 

Wysłany: Wto 03 Lis, 2009   

Zabieg miałem robione jakieś 7 lat temu. Teraz mam lat 18.

Mi chodziło raczej o maść znieczulającą, żebym mógł go hartować. Czy emla jest odpowiednia?

A ten ból, to nie tak całkiem, po prostu mam wrażenie, ze po masturbacji jest jeszcze bardziej wrażliwy.

penis.com.pl
tabletki penilarge
grinn 

Wysłany: Sob 14 Lis, 2009   

Po masturbacji też mam bardziej wrażliwego. Chyba każdy facet tak ma.
Wydaje mi się, że jeżeli często będziesz go "hartował" - na siłę, przyzwyczai się do tego i problem minie.

Odpowiedz do tematu