Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Dziwny problem [foto]
Autor Wiadomość
NoNamev3 

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009   Dziwny problem [foto]

Witam, mam 19 lat i taki problem.

Czytalem o tych krostkach perlistych czy cos, pod zoladziem, jednak u mnie to wyglada inaczej. I nie wiem czy wystarczy jakas masc czy co czy trzeba do lekarza isc.

zamieszczam fotke. Prosze o odp. co to za krostki czy platki co to jest i jak leczyc o ile ktos wie. Pozdrawiam, jakby bylo potrrzebne inne info, to napisze. pzdr

http://img260.imageshack.us/i/20091020194034.png/

dogkat 

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009   

Rosną kolo siebie czy tez jeden na drugim?

NoNamev3 

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009   

Jeden kjolo drugiego, i to brzydko wyglada jak gabka czy cos....

penis.com.pl
andropenis
randy 

Wysłany: Sro 21 Paź, 2009   

Zdjęcie nie najlepsze ale wygląda to na gródki perliste. Jeżeli bardzo Cię niepokoi to wizyta u lekarza nie zaszkodzi. Doktor rozwieje wszelkie wątpliwości. Albo postaraj się zrobić lepsze zdjęcie - lepszym aparatem i większe zbliżenie.

Gródek perlistych się nie leczy - ot, taka ozdoba żołędzi.

Pozdrawiam!

NoNamev3 

Hm, sproboje zrobic lepsze zdjecie. LEcz pokazalem mojego wariata ( :) ), znajomej pielegniarce, i powiedziala ze to nic groznego ze powinienem go myc 3 razy dziennie. KTos sie spotkal z taka porada? To jest pielegniarka, wiec nie urolog...ale moze cos z tym jest, bo moj wariat zaczal dziwnie pachniec ostatnio ;/.... nawet zaraz o umyciu jakby nie wiem czym l;.

Seba081 

No co wy, przecież to na zdjęciu jest normalne u niektórych facetów!
Nie jesteś pierwszy co ma coś takiego.

NoNamev3 

Sory ale wedlug mnie to nie jest normalne miec kolo zoladzia takie kropstki...

Michal69 

Wysłany: Nie 25 Paź, 2009   

chcialem sie podczepic do tematu poniewaz wystapilo u mnie cos podobnego tylko, ze mam to nie tyle co pod zoledziem, a na jego srodku i sa bardzo male. dzisiaj to zauwazylem sa tylko na srodku i nie na duzym obszarze.

czy jest to ta sama sytuacja co u autora tematu czy cos innego?

randy 

Wysłany: Nie 25 Paź, 2009   

Zrób fotkę i wklej tutaj. Albo wizyta u lekarza.

Pozdrawiam!

Michal69 

Wysłany: Pon 26 Paź, 2009   

aktualnie nie mam warunkow na wykonanie zdjecia poniewaz nie mam dobrego aparatu a z telefonu robi rozmazane zdjecia z bliska.

moge jedynie postarac sie to opisac puki co i liczyc na rade: http://img169.imageshack.us/i/beztytuujf.png/ tutaj przedstawiam rysunek jak to mniej-wiecej wyglada z ta roznica, ze nie sa one czarne a biale (przypominaja lekko grudki perliste) i sa troche bardziej losowo rozmieszczone (ale rowniez tak jak na zdjeciu - na srodku). sa one bardzo male i praktycznie niewidoczne jesli nie spojrzymy pod swiatlo/blizej.

mam nadzieje, ze ktos moze wiedziec o co chodzi bez zdjecia

randy 

Sugerowałbym wizytę u lekarza.

Michal69 

wiesz moze co to mogloby byc? sprawdzilbym zdjecia i porownalbym, iscie do lekarza przydaloby mi sie w sumie chocby dlatego, ze oprocz tego mam jeszcze stulejke i prawdopodobnie za krotkie wedzidelko.

nie poszedlem jeszcze z tego wzgledu, ze mieszkam tylko z matka a ojciec gdzie indziej, matka jest mloda i troche tak niezrecznie powiedziec o czyms takim...

randy 

Po opisie właśnie ciężko coś wywnioskować, dlatego odsyłam Cię do lekarza. Zazwyczaj pojawiają się tutaj przypadki z krostami poniżej żołędzi. Takiej sytuacji jak u Ciebie sobie nie przypominam. Lekarz rozwieje wszelkie wątpliwości. Ile masz lat? Możesz do lekarza iść sam. Albo jeżeli utrzymujesz kontakty z ojcem to jemu o tym powiedzieć. Niezależnie od tego gdzie mieszka nadal jest Twoim ojcem.

penis.com.pl
bathmate
Michal69 

Przed chwila przeczytalem na tej stronie artykul o roznych rodzajach grudek na penisie, jesli dobrze przeczytalem, to do mnie najbardziej pasowalyby: krostki fordyce'a, sa to krostki, ktore zazwyczaj dosiegaja mezczyzn w mlodszym wieku (zgadzaloby sie, mam 16 lat), sa purpurowe/jasnoczerwone i sa w grupach, wiec chyba nie powinienem sie tym zbytnio martwic, jest to na tyle male, ze nie wyglada zbytnio nieestetycznie.

dla pewnosci po dostaniu z powrotem dobrego aparatu postaram sie zrobic dobre zdjecie i jeszcze raz napisac.

randy 

Michal69 napisał/a:
rysunek jak to mniej-wiecej wyglada z ta roznica, ze nie sa one czarne a biale (przypominaja lekko grudki perliste)
Michal69 napisał/a:
to do mnie najbardziej pasowalyby: krostki fordyce'a
Cytat:
„Krostki Fordyce’a: małe (1-5mm) jasno czerwone lub purpurowe grudki(...)"
Michal69 napisał/a:
sa purpurowe/jasnoczerwone i sa w grupach, wiec chyba nie powinienem sie tym zbytnio martwic

Właśnie dlatego dobrze jest wstawić zdjęcie (jedna dobra fotka może powiedzieć więcej niż całe wypracowanie opisujące problem) lub jeszcze lepiej przełamać się i złożyć wizytę u lekarza.

Pozdrawiam!

[ Dodano: Pon 26 Paź, 2009 ]
Ps.
Michal69, a stulejkę można rozciągnąć (jeżeli nie jest zbyt "rozległa")

Odpowiedz do tematu