| czy sikam podczas prysznicu ? ? ? |
| Autor | Wiadomość |
Ken1985 Wiek: 40 Dołączył: 02 Gru 2007 Posty: 20 Skąd: MORZE | Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 czy sikam podczas prysznicu ? ? ? |
|
| Tak się zastanawiam bo najczęściej jak po basenie wchodzimy pod ciepły prysznic to często jest tak że mi się chce sikać - i mam dylemat czy iść do pisuaru ???
a jak to jest u was??? | |
| |
 |
Shnitzel Wiek: 38 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 |
|
| Iść. Nie powinno być żadnej dyskusji.
Natomiast ja w domu mam osobno WC i osobno Łazienkę i czasem jak mnie woda popędzi do sikania to nie wyskoczę pod prysznica nie przybiegnę nagi i ociekający wodą po to by sie wysikać. Nie lubię tego ale jak mi się zachce to nie ma siły powstrzymać. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
addam Dołączył: 31 Gru 2005 Posty: 131 | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
Ken1985 Wiek: 40 Dołączył: 02 Gru 2007 Posty: 20 Skąd: MORZE | Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 |
|
| | addam napisał/a: | http://sikaj.pl/ |
dobre | |
| |
 |
Seba081 Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 305 Skąd: Katowice | Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 |
|
| Pff, co za głupota lecieć do pomieszczenia obok żeby się odlać jak można to zrobić podczas prysznica. No tak, walić konia pod prysznicem można ale siku zrobić to już trzeba do WC
Jeśli chce mi się lać to sikam pod prysznicem, za nim się umyje woda dawno wypłucze mocz.
Ale to tylko w domu tak robię, na basenie oczywiście idę siku zrobić do WC. | |
| |
 |
Agares Wiek: 30 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 318 Skąd: Internet | Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 |
|
| Ja staram się nie sikać podczas kąpieli/prysznica.
Wydaje mi się to nie higieniczne, chociaż wiem, jest to bzdurą .
Po prostu nie dziwi mi się jakoś sikanie przy myciu się. | _________________ Tak, zmieniłem nick. | |
| |
 |
Shnitzel Wiek: 38 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 |
|
| Seba, tyle że mocz jest:
1. widoczny
2. śmierdzący | _________________ TereFere. | |
| |
 |
Krążek Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 66 Skąd: Wałbrzych | Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 |
|
| | Shnitzel napisał/a: | Seba, tyle że mocz jest:
1. widoczny
2. śmierdzący |
No i co w związku z tym? | |
| |
 |
lew966 Wiek: 34 Dołączył: 18 Mar 2009 Posty: 98 Skąd: Warszawa | Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 |
|
| | Sikać ja nie lubie pod prysznicem, ale... No właśnie jest ale, że mam osobno kibel i łazienke. Jak mi się zachce podczas mycia, to nie będę nago po domu leciał by się odlać | |
| |
 |
Krążek Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 66 Skąd: Wałbrzych | Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 |
|
| | Sznicel jak Ci śmierdzi mocz to zgłoś się do lekarza, bo to zły objaw. | |
| |
 |
Shnitzel Wiek: 38 Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 456 Skąd: Podstolica | Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 |
|
| | Krążek napisał/a: | | Sznicel jak Ci śmierdzi mocz to zgłoś się do lekarza |
Śmierdzi produktami jego rozkładu i nie tylko mój własny. Skąd sie bierze taki zapaszek na dworcach? w Połączeniu z wysoką temperatura wody która jest spłukiwany proces zachodzi znacznie szybciej.
| Krążek napisał/a: | | No i co w związku z tym? |
Że za chwile dojdziemy do tego ze należy stawiać klocki pod prysznicem. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
andrzejgadar Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 411 Skąd: SRC | Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 |
|
| | Shnitzel napisał/a: | Seba, tyle że mocz jest:
1. widoczny
2. śmierdzący |
świeży mocz nie śmierdzi. zaczyna śmierdzieć po conajmniej kilku godzinach czyli w przypadku sikania pod prysznicem gdzies... w kanalizacji albo nawet w oczyszczalni.
| Shnitzel napisał/a: | w Połączeniu z wysoką temperatura wody która jest spłukiwany proces zachodzi znacznie szybciej.
|
wysoka temperatura zabija drobnoustroje powodujące rozkład związków organicznych w moczu tak więc nie przyspiesza a spowalnia.
przeciez woda z prysznica i ścieki z kibla trafiają za zwyczaj do tej samej rury więc co za różnica (z wyjątkiem domów gdzie mają jeszcze szamba). | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
|
| | andrzejgadar napisał/a: | | świeży mocz nie śmierdzi. |
To wytłumacz mi czemu zawsze jedzie amoniakiem szczególnie podgrzany
| Cytat: | | przeciez woda z prysznica i ścieki z kibla trafiają za zwyczaj do tej samej rury więc co za różnica (z wyjątkiem domów gdzie mają jeszcze szamba) |
Prawda, ale fetor od fekaliów pozostaje. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
| penis.com.pl | |
 |
Franki88 Dołączył: 10 Sie 2009 Posty: 12 Skąd: Kraków | Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 |
|
| | chyba nie wiesz jak pachnie amoniak | |
| |
 |
|
| | wiem. | _________________ TereFere. | |
| |
 |
| |