Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     złamanie? zwichnięcie? czy nadwyrężony
Autor Wiadomość
akwarium84 

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009   złamanie? zwichnięcie? czy nadwyrężony

Witam!
zapytalem sie w dziale Inne problemy, bo za bardzo nie wiedzialem gdzie ;P

Otoz, ostatnio sie kochalismy, i w pozycji na jezdzca, lekko sie wygial penisek, hm mam go skrzywionego w lewo ( taka natura ) no i hm generalnie to nic nie boli, nic nie peklo, zadnej opuchlizy, i wogole nic sie nie dzieje...staje mi normalnie, moge bzykac nawet dosyc ostro. Martwi mnie jedno... jkak juz wspomnialem mam skrzywionego w lewo...no i ostatnio w pozycji klasycznej...wlozylem grzybka i hm zauwazylem ze sie wygina troche...tak jak np: palec w stawie sie wygina troche jak jest wybity lub cos. Jak go napręże mocniej to hm to wygięcie ustepuje...tak sie dziwnie zachowuje jak jest troche luzny podczas erekcji ;P
Nie wiem czy to cos powaznego, czy jak, planuje isc do lekarza z tym zeby zbadal, ale czy sa jakies metody zeby sprawdzic sobie zy wszystko jest ok? takie domowe ;P hehe
Wogole to jak lekarz sprawdza czy jest zwichniety czy co ( mam generalnie uraz do lekarzy, bo juz jedno kolano mam spier... przez nich, bo podeszli po macoszemu) - sa jakies przeswietlenia, czy tylko na dotyk ;P
Pozdrawiam

limako12 

Wysłany: Sob 22 Sie, 2009   

a wogole penis moze sie zlamac lub zwichnac? :|

BASF 

Wysłany: Sob 22 Sie, 2009   

limako12 napisał/a:
a wogole penis moze sie zlamac lub zwichnac? :|

Tak, to jak najbardziej możliwe, choć zdarza się rzadko:

Złamanie prącia (łac. Fractura penis) - rzadka forma urazu prącia (około 1-2% jego urazów), polegająca na przerwaniu ciągłości błony białawej ciała jamistego w trakcie wzwodu członka. Urazowi towarzyszy najczęściej silny ból, obrzęk powodujący ugięcie oraz możliwy jest do usłyszenia charakterystyczny trzask pękających naczyń - stąd też popularnie przytoczona "złamania".

W Polsce po raz pierwszy opisaną przez Konstantego Porcyanko w roku 1838. Z "prawdziwym" złamaniem nie ma ono wiele wspólnego, człowiek nie posiada bowiem prawie nigdy kości prącia - uraz polega na przerwaniu otoczki białawej ciała jamistego prącia.

Przyczyną jest najczęściej anormalny stosunek płciowy lub masturbacja, może być nią jednak także pozornie błahy uraz.

Cechy charakterystyczne złamania prącia to:

* występowanie zawsze w czasie erekcji (rozciągnięta osłonka biaława traci wówczas elastyczność)
* odczuwalny podczas złamania silny ból
* czasami możliwy słyszalny "trzask" (stąd też nazwa złamanie)
* natychmiastowe ustąpienie erekcji
* bardzo szybko tworzący się krwiak
* złamane prącie często przybiera charakterystyczny, saksofonopodobny kształt, odginając się w kierunku przeciwnym do miejsca przerwania otoczki białawej
* urazowi temu może towarzyszyć uszkodzenie cewki moczowej.

Obowiązującym postępowaniem lekarskim jest operacja w trybie nagłym

http://pl.wikipedia.org/w...nie_pr%C4%85cia

penis.com.pl
penilarge krem
Odpowiedz do tematu