Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Co to moze byc? Zobaczcie
Autor Wiadomość
branco 

Wysłany: Wto 18 Sie, 2009   Co to moze byc? Zobaczcie

hey
Mam maly problemik. Z tyl zrobilo mi sie takie cos. W ogole w niczym to nie przeszkadza tylko bardzo rzadko troche swedzi. Przy wyproznianiu w ogole nic nie boli. W srodku nic nie mam tylko na zew na dole. Wnioskuje ze to nie hemoroid, ale nie wiem.

Smaruje to juz z 2-3 tyg ProctoHemolanem i d.... :/ .. mozna zauwazyc ze to takie podlozne wzdloz tej zylki ( nie wim czy to zylka czy co idzie tak w dol ).

Do lekarza cos nie moge sie wybrac z tym. Moze kto mial cos podobnego, albo wie co to moze byc.

Dzieki

[ Dodano: Wto 18 Sie, 2009 ]
Jest troche czerwone bo podraznilem to troche drapaniem.

[ Dodano: Wto 18 Sie, 2009 ]
Zapomnailem dodac ze dosc intensywnie trenuje akrobatyke i tancze breakdance od 7 lat.
I doczytalem tez takie cos:

"moze to byc obecność poszerzonego splotu żylnego w okolicy odbytu, zdarza się tak np. po intensywnych wysiłkach fizycznych szczególnie związanych z napinaniem mięśni brzucha gdyż powoduje to wzrost ciśnienia w żyłach wewnątrz brzucha a to ciśnienie przenosi się na żyły w okolicy odbytu. Po ustąpieniu wysiłków zwykle wracają do normalnych rozmiarów, ale również poszerzenie może się utrwalić. Są to tzw. zewnętrzne żylaki odbytu, jeżeli nie wywołują dolegliwości to nie wymagają specjalnego leczenia.
Należy unikać długotrwałych wielotygodniowych wysiłków związanych z napinaniem tłoczni brzusznej, gdyż poza hemoroidami sprzyja to innym patologiom takim jak: wypadanie odbytu, przepuklina pachwinowa."

Czy to moze byc to?

Bruno Pelletier

Wysłany: Czw 20 Sie, 2009   

zazwyczaj tak wygląda zwykłe otarcie, czy podrażnienie. Leki krążeniowe nie pomogą. Polecam coś łagodzącego.
p.s. czy goliłeś to miejsce?

branco 

Wysłany: Pią 21 Sie, 2009   

Bruno Pelletier napisał/a:
zazwyczaj tak wygląda zwykłe otarcie, czy podrażnienie. Leki krążeniowe nie pomogą. Polecam coś łagodzącego.
p.s. czy goliłeś to miejsce?

podraznienie ? nie sadze. bo mam to juz z 2 mies...to jakby taki kawalek miekkiej skory (cypel ) u dolu odbytu..nawet moge to w palce zlapac..Nie wiem co to :(

penis.com.pl
viamax
Bruno Pelletier

Wysłany: Sob 29 Sie, 2009   

nie odpowiedziałeś, czy się goliłeś...
ale to może być pozostałość po żylakach - miałeś hemoroidy?

Odpowiedz do tematu