Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Wymiary penisa
Autor Wiadomość
seebi03 

Wysłany: Nie 21 Cze, 2009   

Witam, mam jakiś problem chyba ze swoim "mały" :?
Jakieś 5-6 miesięcy temu miał on wymiary: 17-17,5cm długości i 13-13,4cm obwodu.
Od tamtego czasu przestałem współżyć ze swoją dziewczyną regularnie. Mierzę go któryś raz i wychodzi mi około 15cm. długości i 14cm. grubości.
Co mogło wpłynąć na to, że "straciłem te 2-2,5 cm? Strasznie mnie to irytuje i denerwuje :/
Dodam, że mam 19lat.

3tom 

Może przytyłeś i te 2 cm schowały się w tłuszczyku? :)

randy 

Ja myślę, że problemem nie jest Twój "mały", tylko psychika. Pamiętaj, że rozmiar penisa tak naprawdę jest zmienny i jego wielkość zależy od wielu czynników. Jednym z nich, bardzo istotnym, jest stan naszego umysłu. Piszesz o braku regularnych stosunków w ostatnim czasie. Jeżeli jest to spowodowane jakimś kryzysem w związku, bądź też całkowitym rozstaniem - niemal na pewno takie przeżycia wpłynęły na Ciebie negatywnie. Do tego może jeszcze jakieś problemy życia codziennego (w szkole, pracy, rodzinie) i stres, w jakim żyjesz powoduje, że nie jesteś w stanie podniecić się w takim stopniu jak wcześniej. Do tego jeszcze dorzucasz sobie mierzenie członka i poirytowanie. Przestań go nieustannie kontrolować, poukładaj sobie życie zawodowe i towarzyskie i wszystko powinno wrócić do normy.

Pozdrawiam!

penis.com.pl
andropenis
burdi7 

Wysłany: Sob 18 Lip, 2009   

Do autora tematu: mam identyczne wszystkie 4 wymiary co podałeś. Na pewno nie musisz ćwiczyć. Ale czy powinieneś? Na to musisz sobie odpowiedzieć sam, ja przy identycznych wymiarach właśnie rozpoczynam ćwiczenia. Moim celem jest 17 dł i 14 obwodu. A 15,5 dł i 12 obwodu to taki akurat wymiar, że już z nim nie trzeba nic robić, ale można.

Do Koksu: To trochę za mało. Jestem w Twoim wieku i tak jak wyżej napisałem, wystarczający penis to 15,5/12, długość na poziomie poniżej 14 cm to trochę kiepsko i przyda się poćwiczyć. Tym bardziej że wiek 17 lat raczej już nie rokuje naturalnego wzrostu ;) Mi osobiście już od 2 lat praktycznie nie rośnie, tylko pogrubił się.

BASF 

burdi7 napisał/a:
wystarczający penis to 15,5/12, długość na poziomie poniżej 14 cm to trochę kiepsko i przyda się poćwiczyć.

Tak się zastanawiam, czy kiedykolwiek uprawiałeś już sex, że takie "mądrości" piszesz.

burdi7 

Pisząc to myślałem raczej o wyglądzie, zarówno pierwszym wrażeniu z partnerką jak i porównaniach z mężczyznami. Jak chodzi o sam sex to można przytaczać lekarski bełkot, że pochwa ma tylko 10 cm i każda długość powyżej tej i tak będzie ją rozciągać więc i podniecać itp. itd. Ja powiedziałem, co uważam moim niefachowym i subiektywnym zdaniem.

Co do sexu jeśli jesteś ciekawy to tak, raz. I dziewczyna na starcie mi powiedziała że mógłby być większy :P I przyznam szczerze że to właśnie to było motywacją do poszukania troche informacji o średnich itd. W oparciu o podawane naukowe średnie nie powinienem się martwić, no ale dużo prywatnych opinii kobiet jest takich że to średnie 15 to trochę mało. Skoro więc znalazłem taki, fachowy jak mi się wydaje, poradnik to czego z niego nie skorzystać?

randy 

burdi7 napisał/a:
Pisząc to myślałem raczej o wyglądzie

:roll: Od samego patrzenia na Twojego penisa żadna kobieta orgazmu nie dostanie, choćby nie wiem jakie miał rozmiary. Technika i doświadczenie - to jest klucz do udanego życia seksualnego.

burdi7 napisał/a:
Co do sexu jeśli jesteś ciekawy to tak, raz. I dziewczyna na starcie mi powiedziała że mógłby być większy

Jeżeli mogę coś zasugerować: znajdź sobie mądrzejszą dziewczynę. A nóż się okaże, że wcale nie musisz z tego poradnika korzystać?

No ale jeżeli już się zdecydowałeś ćwiczyć to życzę owocnych treningów. Mam tylko małą prośbę. Jak kiedyś postanowisz, że kończysz z ćwiczeniami, to w kilka miesięcy po zakończeniu treningów zmierz swoje wymiary, zajrzyj jeszcze raz na to forum i napisz jaki jest efekt.

Pozdrawiam!

burdi7 

Wysłany: Nie 19 Lip, 2009   

Nie wybierałem jej, to była przelotna znajomość :) Od dłuższego czasu się na taką okazję napalałem no i nadarzyła się nad jeziorem to skorzystałem. Nie mam więc kogo zmieniać. No ale potraktowałem to jako opinie przeciętnej dziewczyny, nie wiem ilu miała przedtem i co widziała, ale jak powiedziała że "mógłby być większy" to nie było zbyt przyjemnie.

Co do wyników, to dopiero zacząłem i na pewno napiszę po mięsiącu czy dwóch czy to działa. Zastanawiam się po pierwszym treningu czy dobrze to robię, no ale pewnie nabiorę wprawy z czasem.

[ Dodano: Nie 19 Lip, 2009 ]
randy napisał/a:
Technika i doświadczenie - to jest klucz do udanego życia seksualnego.

No trudno w moim przypadku mówić o doświadczeniu :lol: pierwszy raz trafił się taki, że ona była tak napalona że nawet nie dała się długo pieścić, od razu chciała przejść do rzeczy. Doświadczenia to ja przy niej nie nabrałem, tylko poznałem uczucie. Mi było bardzo dobrze, byłem wniebowzięty tego wieczora, ale już następnego dnia myślałem o tym co mi powiedziała na początku, no i tak trafiłem tu.

randy 

Na temat dziewczyny, z którą odbyłeś stosunek nie będę się wypowiadał. Zachowam tą opinię dla siebie. Natomiast chciałbym, abyś przemyślał jedną rzecz. Rozpoczynasz ćwiczenia z nadzieją, iż spowoduje to przyrost Twojego penisa. Decyzję podjąłeś po usłyszeniu jednej opinii, od osoby o raczej wątpliwym autorytecie. A co jeżeli treningi nie przyniosą oczekiwanego efektu :?: Czy nie spowoduje to, że wpadniesz w dołek :?: Nie zaczniesz myśleć o sobie, że się do "tych rzeczy" nie nadajesz :?: Że masz "małego ptaszka" (chociaż dzisiaj jeszcze wiesz, że wcale tak nie jest), którym nie zaspokoisz żadnej kobiety (mogą jeszcze dojść problemy z erekcją związane ze stresem) :?: Czy nie lepiej by było znaleźć sobie dziewczynę, na dłużej, która okazałaby więcej wyrozumiałości, i z którą mógłbyś nabrać doświadczenia :?: Przemyśl to.

burdi7 

Oj mylisz się :D Już teraz podchodzę raczej sceptycznie do tych ćwiczeń, nie podchodzę do nich z nadzieją - znalazłem, to wypróbuję, jak nie urośnie to trudno, uważam że mam na tyle komfortową sytuację że mi nie jest potrzebny większy penis, po prostu może być większy. Gdyby był ZA mały, to mógł bym właśnie wpaść w kompleksy gdybym miał nadzieje ze urośnie a tu zonk. A le z podejściem że jest ok i moze byc lepiej albo nie, to ja nie bede mial zadnego stresu. Nie znam czegoś takiego, jak mnie coś wkurwi to się wydrę, jebnę, nie wiem jakoś wyżyje, nigdy nie dusze w sobie niczego i czuje sie z tym świetnie.

randy 

I to się nazywa zdrowe podejście do sprawy :) . Pozostaje chyba tylko życzyć Ci owocnych treningów, a w przyszłości udanego życia seksualnego i partnerek, które mają odrobinę więcej oleju w głowie niż ta pierwsza :wink: .

polaczyna123 

Wysłany: Pią 24 Lip, 2009   

Powiem tak, mam 14 lat i prawie 16cm dl. Jak na 16 lat to masz troche malego, pocwicz troche. Jezeli nie masz dziewczyny to sie nie martw.

Kamillo20 

Wysłany: Pią 24 Lip, 2009   

polaczyna123 napisał/a:
Powiem tak, mam 14 lat i prawie 16cm dl. Jak na 16 lat to masz troche malego, pocwicz troche. Jezeli nie masz dziewczyny to sie nie martw.

No twoj wiek adekwatny do tego posta. Nic dodać nic ująć. Oj dzieci, chyba dobranocki jeszcze trzeba ogladac a nie pisac na forum

penis.com.pl
viamax
Unforgivenable 

Wysłany: Sro 05 Sie, 2009   

Jak już wiele pisało, ok 15 - 16 długości całkowicie zadowala większość kobiet, a ponad to jest wiele, bardzo wiele kobiet, dla których idelany jest do max 18 cm. Spotkałem się z przypadkiem że pewnej znajomej podobał się ok 18 cm, ale już ok 20 paru ją brzydził, i spytajcie się kobiet, większość woli jakość niż długość,

3cmwiecej 

Wysłany: Sro 30 Wrz, 2009   

ja mam 23 lata 16,5 i w obwodzie 15,5 ob. i nie male doswiadczenie i uwazam, ze to za malo!!! ludzie nie wiem jak sie czujecie z mniejszymi fiutkami ale mi juz bylo glupio, a najgorsze jest to ze lubie bajerowac i chcialbym tez zaspokajac wszystie moje zdobycze. Mnijsze pochwy przy delikatnym traktowaniu bardzo szybko sie przyzwyczajaja do wiekszego rozmiaru a wieksze takie poprostu potrzebuja, zaczynam cwiczyc na dl i obwod 19-20 dl chce miec i tak z 17 obwodu. Panowie nie oszukujmy sie to nie sa ogromne penisy taki rozmiar jest typowo odpowiedni. Kobiety lubia byc czasami "wytrzepane" a z takim rozmiarem juz mozna to zrobic co nie zmienia faktu,ze mozna byc rowniez delikatnym i wcale nie zazynac myszek. tak uwazam i mam najlepsze cwiczenia, nie te co tutaj są dostepne, wiekszy zakres cwiczen, dokladne wytłumaczenie i gwarancja juz po miesiacu... mogę sie nimi podzielic...

Odpowiedz do tematu