Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     plama albo nie wiem co to jest gdzie najlepiej sie udać ?
Autor Wiadomość
niunio85 

Wysłany: Pon 13 Lip, 2009   plama albo nie wiem co to jest gdzie najlepiej sie udać ?

Witam. Mam problem aczkolwiek plama (lub coś podobnego) na moim penisie, mam to od dosyc dawna, myślalem że przejdzie ale widze że nie ma szans i postanowiłem sie wybrać gdzies do lekarza tylko gdzie najlepiej do urologa albo dermatologa lepiej? Dermatolog tez się zajmuje takimi narządami? :P Żeby potem nie było :mrgreen:

Proszę o radę, plamka jest od napletka i ciągnie sie tym "szwem" albo jak to nazywacie w dół. :(

3tom 

Wysłany: Pon 13 Lip, 2009   

niunio85 napisał/a:
plamka jest od napletka i ciągnie sie tym "szwem" albo jak to nazywacie w dół. :(

Trochę chaotycznie napisałeś. :) Jakiego koloru jest ta plamka?
Jeśli jest koloru brązowego i ciągnie się wzdłuż szwu pod spodem penisa to jest to normalne.

Znachorek 

Wysłany: Wto 14 Lip, 2009   

Ten sznurek? Chodzi ci o wedzidelko?

Daj zdjecia najlepiej, a jesli chodzi o lekarza, to udaj sie do dermatologa, on zajmuje sie sprawami zmian na skorze itp.

penis.com.pl
tabletki penilarge
niunio85 

Tak koloru brązowego, wzdłuż właśnie tego "sznureczka" który wiem że jest normalny i każdy tak ma... No jak coś to dodam zdjęcie pod koniec tygodnia i doradzicie gdzie najlepiej się udać.
A na pewno do dermatologa, myślałem że do lekarza który się tym bardziej zajmuje bo dermatologowi pokazać hehe no ale jak tak mówicie to tak musi być :wink:
A lepiej do dermatologa albo do pani dermatolog ? :P

[ Dodano: Wto 14 Lip, 2009 ]
Poważnie do dermatologa z małym ? heheh :P A czy potrzebne jest skierowanie do dermatologa albo bez mozna się zapisać?

3tom 

Do dermatologa bez skierowania. Dermatologami przeważnie są kobiety.
Daj zdjęcie, bo może nie musisz iść.

niunio85 

No jak sie prędzej nie wybiorę to dam pod koniec tygodnia !! Ale musze iść ja to wiem ale dam panowie ocenicie sytuacje !! Alee kurde trochę tak wstyd małego jej wywalić na stół.... :roll: :P

Przynajmniej tak podejrzewam, no zobaczymy iść nie zaszkodzi :)

3tom 

niunio85 napisał/a:
Alee kurde trochę tak wstyd małego jej wywalić na stół....

Możesz iść do urologa. Urologami są faceci.

niunio85 

Nie no lepiej do dermatologa, ale na poważnie z takimi rzeczami idzie się do dermatologa, był ktoś ??

Albo napiszcie gdzie jest lepiej się udać, żeby urolog nie powiedział mi żebym udał się do dermatologa...jesli jest to skórna sprawa...

randy 

Tak kolego, na poważnie. To właśnie dermatolog jest od wszelkiego rodzaju schorzeń skóry i właśnie do tego specjalisty powinieneś się udać. I nie ma tu znaczenia, czy zaobserwowane zmiany występują na głowie, plecach, nodze czy też właśnie na penisie. I uwierz mi, pan (czy pani) dermatolog widział(a) w swojej pracy nie jednego członka, także to żaden wstyd iść do nich po pomoc.

Swoją drogą idę o zakład, że do jakiego lekarza byś się nie udał to usłyszysz, że nic Ci nie jest :D . A jak wstawisz tu fotki (dobrej jakości, duże), to nie będziesz musiał chodzić po lekarzach :wink: .

Pozdrawiam!

niunio85 

Wysłany: Czw 16 Lip, 2009   

A zapytam tak czy udając się do urologa nie wyśle on mnie do dermatologa jeśli jest to na skorze albo on też się zna na tym?

3tom 

Cytat:
on też się zna na tym?

Tak. :)

randy 

Jeżeli urolog stwierdzi jakieś zmiany na skórze i uzna, że należy się bliżej temu przyjrzeć, wówczas może Ci zasugerować wizytę u dermatologa. Chociaż chyba najczęściej w takich przypadkach urolog mówi, że to nic groźnego i nie należy się przejmować. Ewentualnie jest zalecenie, aby obserwować czy będą dalsze zmiany.

Tylko, że... Aby się dostać do urologa, potrzebujesz skierowania od lekarza rodzinnego. Musisz dwóm lekarzom powiedzieć o swoich obawach. Do dermatologa idziesz bezpośrednio. Jeżeli naprawdę tak się wstydzisz lekarzy to wrzuć tutaj fotki, a spróbujemy Ci pomóc. Trochę osób na to forum zagląda i myślę, że ktoś będzie w stanie powiedzieć czy masz się czym martwić.

Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu