Dermatolog , czy dermatolog-wenerolog? |
Autor | Wiadomość |
thundercat Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 14 Skąd: warszawa | Wysłany: Pon 06 Lip, 2009 Dermatolog , czy dermatolog-wenerolog? |
|
| Do jakiego lekarza należy sie wybrać jeśli zrobiło sie zaczerwienienie na samym żołędziu? | |
| |
 |
3tom Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 518 Skąd: polska | Wysłany: Pon 06 Lip, 2009 |
|
| | |
| |
 |
thundercat Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 14 Skąd: warszawa | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
3tom Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 518 Skąd: polska | Wysłany: Wto 07 Lip, 2009 |
|
| Posmaruj kremem Clotrimazol.
A jeśli chodzi o lekarza to przeważnie dermatolodzy mają dwie specjalizacje.
Jeśli pójdziesz do poradni wenerologicznej to Ci zrobią bardziej badania w kierunku chorób wenerycznych. | |
| |
 |
thundercat Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 14 Skąd: warszawa | Wysłany: Wto 07 Lip, 2009 |
|
| dzieki posmaruje
Własnie chodzi o to ze nie do konca wiem co to sa choroby weneryczne:)
A jak myslisz wystarczy sama masć czy wizyta u lekarza konieczna??? | |
| |
 |
3tom Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 518 Skąd: polska | Wysłany: Wto 07 Lip, 2009 |
|
| "Choroby weneryczne" są to choroby przenoszone drogą płciową. /np.rzeżączka/
Na Twoim miejscu poszedł bym z tym do lekarza, bo Ty masz już to od jakiegoś czasu.
Wcześniej pisałeś, że masz pieczenie więc może będą potrzebne jeszcze antybiotyki.
Lepiej chyba będzie jak pójdziesz do urologa. | |
| |
 |
thundercat Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 14 Skąd: warszawa | Wysłany: Sro 08 Lip, 2009 |
|
| pieczenie wystepuje od kad pamietam i bardzo żadko , zaczerwienienie mam od kilku miesiecy i pojawiło sie po dosc długim okresie gdy nie uprawiałem seksu (wiec chyba nie jest to choroba weneryczna) no chyba ze na jakims basenie albo czyms takim (jesli to mozliwe)
Czyli wystarczy ze pojde do urologa? czy powinienem isc zarówno do urologa jak i dermatologa?
Najgorsze jest to ze jakos nei moge sie wybrac z tym do lekarza a wiem ze powinienem , | |
| |
 |
3tom Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 518 Skąd: polska | Wysłany: Sro 08 Lip, 2009 |
|
| Do dermatologa z NFZ nie musisz mieć skierowania. Dzwonisz, albo idziesz i ustalasz termin wizyty.
A do urologa musisz mieć skierowanie.
Skoro tak długo nie byłeś u lekarza, to zaczekaj jeszcze trochę. Zobaczymy jak zadziała Clotrimazol. | |
| |
 |
thundercat Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 14 Skąd: warszawa | Wysłany: Sro 08 Lip, 2009 |
|
| ok wielkie dzieki:P maść juz kupiona
[ Dodano: Pią 31 Lip, 2009 ]
3tom, wielki dzieki, smaruje mascia i juz prawie nie ma sladu:) | |
| |
 |
|