Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     STWIERDZONO LEUKOPLAKIĘ NA PENISIE POMOCY!!!
Autor Wiadomość
PAKŁ 

Wysłany: Pią 22 Maj, 2009   STWIERDZONO LEUKOPLAKIĘ NA PENISIE POMOCY!!!

Witam mam 23 lata i badanie pobranego wycinku wykazało leukoplakię , zlokalizowaną na penisie (w głównej mierze na główce penisa) nie wiem co robić, skonsultowałem się już z dermatologiem on zalecił mi zabieg elektrokoagulacji wykonałem, był bolesny ale w konsekwencji okazało się że w nie wielkom stopniu mi to pomogło teraz zaproponował zabieg mrożenia, słyszałem o kriochirurgi i wydaje mi się ze kilkakrotne zamrażanie i odmrażanie jest lepszę. jeżeli ktoś mia lub miał taki problem bardzo proszę o pomoc , lub wskazanie jakiś wybitnych lekarzy w tym się specializujących. z góry wielkie dzięki

BASF 

Wysłany: Pią 22 Maj, 2009   

Nie miałem tego lecz spotkałem się z tym. Z tego co dowiedziałem się to wypalanek nie stosuje się już przy leukolakii. Powszechniejsze i zdecydowanie zdrowsze jak i skuteczniejsze jest zamrażanie punktowe.
Nie wiem jak się na to zapatruje NFZ jeśli chodzi o refundację. Chcesz to zrobić państwowo czy prywatnie. Ja osobiście wybrałbym opcję numer 2.

PAKŁ 

Wysłany: Sob 23 Maj, 2009   

dzięki za odp. wiem, że opcja prywatnie jest lepsza. ale widzisz niby popularniejsze jest mrożenie a mi zrobił elektrokoagulację -coś na zasaczje ścinania zmienno chorobowej błony śluzowej i to nie dało oczekawinego efektu, boję się że tu może chodzić o pieniądze. Oczywiście nie stanowią one przeszkody bo zdrowie jest warzniejsze ale chcem zaoszczędziś sobie bólu. Lekarz u , którego miałem to robione zaproponował mi teraz zamrażanie mówiąc że jest to najskuteczniejsza metoda , tak jak to miało miejsce przy zrobieniu zabiegu elektrokoagulacji i też twierdził ze to jest najskuteczniejszcze to jego twierzdzenia są sprzeczne bo 2 zabiegi nie mogą być jednoczśnie najlepsze. boję się że kolesiowi może zależeć na braniu kasy!! On zaproponował mi teraz zamrażanie i to bedzie jeden zabieg, a wiem ze w szpitalach robią kriochirurgię ( nie wiem czy na nfz czy odpłatnie) ale to polega na kilkakrotnym zamrażaniu i odmrażaniu w ciągu jednrgo cyklu. narazię stosuję maść LOCOID. mój przypadek jest o tyle niewygodny iż te plamy występują na mięśniu, główce penisa i cięzko tam o mocne dzialanie aby nie uszkodzić mi penisa. jeżeli masz jakieś wiadomości na temat lekarzy, profesoró którzy zajmują się opisanymi zabiegami proszę o odp. pozdrawiam

penis.com.pl
masturbator
Znachorek 

Wysłany: Pon 01 Cze, 2009   

wiecie moze ile taki zabieg kosztuje prywatnie, a czy panstwowo jest chodz w czesci refundowany przez nfz?

PAKŁ 

Wysłany: Pon 01 Cze, 2009   

ja miiałem zabieg elektrokoagulacji koszt 400 zł + 2 wizyty po 80zł a zamrażanie koszt 350zł ceny w gabinecie gdzie ja byłem. a mam ptytanie do znachorka czy ty te masz to co ja???

[ Dodano: Pon 01 Cze, 2009 ]
to było prywatnie. a państwowo myślę ze jest ale kolijki!!!!! a w niektórych przypadkach nie można zwlekać!!!! no i prywatnie to prywatnie oczywiście jeszcze wszystko zależy do kogo trafisz bo są przekrętasy i konowały których w polskim systemie zdrowia nie brakuje!!!

Znachorek 

Wysłany: Wto 02 Cze, 2009   

Bylem dzisiaj u dermatologa z moim "problemem" lecz powiedzial ze to nie leukopakia, przepisal Travocort (masc na recepte) kazal smarowac codziennie no i oczywiscie uytrzymywac higienie i myc mniejsza glowe 2 razy dziennie. Uzasadnil swoja diagnoze tym ze leukopakia pojawia sie po 40, hmm nie wiem opinie o tym lekarzu sa rozne, jak bede mial czas to przejde sie do 2 dermatologa i porownam diagnozy, no chyba ze ta biala plamka zniknie po posmarowaniu Travocortem.

PAKŁ 

wiesz co ja powimem ze chodziłem do lekarza 2 lata !!!! przepisywał mi maście i antybiotyki, nafaszerowałem się tym przez 2 lata i nic ,po czym podczas jakiejś wizyty rozłożył ręcę i powiedział że on nie wie co to jest !! d a tytul miał dr. med. radzę tobie zgłosić się do jakiejś wojewódzkiej kliniki dermatologicznej ja trafiłem tam ale dopiero po 2 latach nieudolnego leczenia. tam wezmą wycinek do badania histopatologicznego i na 100% będzie wiadomo co jest..ja gdybym odrazy się zgłosił do tej kliniki i dał wycinek do pobrania to myślę ze po moim kłopocie nie byłoby już śladu . a co do tego ze ma sie to po 40 tak piszą ale to głupota ja mam 23 lata!!!

[ Dodano: Wto 02 Cze, 2009 ]
jak możesz to prześlij zdjęcia!!!

Znachorek 

Jak tylko znajde chwilke czasu to napewno poszukam czegos lepszego. Na weekendzie moze pojde prywatnie, w koncu jak dasz te 50-100 zl to inaczej na ciebie patrza, taki kraj. Zdjecia wrzuce jak tylko porzycze od brata aparat bo z telefonu nie bedzie wystarczajacej jakosci by dobrze to uchwycic

[ Dodano: Wto 02 Cze, 2009 ]
Nie wiem czy widzieliscie taki program w TVP 2 "uwazaj na kioskarza", ja proponuje zrobic program "uwazaj na panstwowego lekarza"

PAKŁ 

heh no tka prawda ale powiem ci że prywatnie to też w 100% nie znaczy że się ktoś sprawą zajmie natychmiast i za jedną wizytą cię wyleczy , bo prywatne wizyty no zależy u kogo!!!! mają to do siebie że im ich więcej tym lekarzyna ma więcej kasy dla siebie. moim zdaniem w polsce korypcja na ogromną skale!!!!!!no nie powiem bo zdarzają się ludzie z powołania ale ich jak na lekarstwo dziadistwo dziadostwo i jeszcze raz dziadostwo.

Odpowiedz do tematu