Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Proszę o pomoc
Autor Wiadomość
Atrium 

Wysłany: Pon 18 Maj, 2009   Proszę o pomoc

Witam

Mam 16,5 roku - zaobserwowałem na swoim penisie krostki oraz coś co wchodzi mi na żołądź (widziałem zdjęcia podobnych rzeczy w internecie i nie chcę żeby to poszło dalej :( ).
Proszę spojrzeć, czekałem z tym około pół roku bo myślałem że zniknie - nic z tych rzeczy - nadal jest.

Oto zdjęcia:
ZDJĘCIE #1
ZDJĘCIE #2

Jak z tym walczyć? Proszę o pomoc!

Pozdrawiam

3tom 

Wysłany: Pon 18 Maj, 2009   

To są grudki perliste prącia. Masz małe, nie wygląda to źle. :)
To nie jest choroba. :)

Atrium 

Strasznie to wygląda :(
Jestem perfekcjonistą i nie lubię jak coś jest nie tak..
Da się coś z tym zrobić?

Zniknie po jakimś czasie?

[ Dodano: Pon 18 Maj, 2009 ]
Edit: Podczas wzwodu nie wygląda to źle, ale jednak wolałbym się pozbyć tego..

penis.com.pl
masturbator
BASF 

Tylko chirurgicznie, więc pogódź się z tym i daj delikatny upust swojemu perfekcjonizmowi.
Poza tym nie mnie to oceniać ale perfekcjonizm zawsze prowadzi do jednego... do destrukcji. Ale to już temat na inna bajkę.

Atrium 

Po prostu czuje się gorzej gdy myślę o tym, stresuję się..
Przez to podczas stosunku z partnerką stres jest czasem tak duży, że mam kłopoty z erekcją!

Wcześniej było wszystko ok, a teraz siedzi to w mojej głowie

BASF napisał/a:
Poza tym nie mnie to oceniać ale perfekcjonizm zawsze prowadzi do jednego... do destrukcji. Ale to już temat na inna bajkę.

mój perfekcjonizm nie jest nadmierny, a więc nie jest dewiacją i nie prowadzi przez to do destrukcji

BASF 

Atrium napisał/a:
Po prostu czuje się gorzej gdy myślę o tym, stresuję się..
Przez to podczas stosunku z partnerką stres jest czasem tak duży, że mam kłopoty z erekcją!

Może potrzebujesz rozmowy z psychologiem? To nie jest normalne by się stresować rzeczami naturalnymi. To tak jak stresowałbyś się obecnością znamion czy też piegów.
Na statystycznych 100 facetów 80 je ma to aż 80%
Przemyśl jakie podłoże ma Twój stres czy aby napewno chodzi o obecność perlaków.
Jeśli chodzi o Twój perfekcjonizm to bardziej przejąłbym się tym "golfem" który tworzy się po zsunięciu napletka z żółędzi.

Atrium 

BASF napisał/a:
bardziej przejąłbym się tym "golfem" który tworzy się po zsunięciu napletka z żółędzi

W czasie wzwodu jest z tym lepiej, a napletek powinien się ściągać cały, aby utworzył "gładką" (mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi :P ) powierzchnię?

[ Dodano: Pon 18 Maj, 2009 ]
Edit: co do tej rozmowy z psychologiem, staram sobie zawsze radzić sam - ogólnie to problem pojawia się gdy zakładam prezerwatywę - przed tym jest wszystko ok, włożę ją i jest mniejszy - czytałem właśnie o tym, ale sam nie wiem co może być przyczyną, podobno mężczyźni zwracają większą uwagę na wzrok i podczas zakładania prezerwatywy, nie widząc partnerki, coś się psuje

BASF 

To czy zejdzie cały na gładko jak to mówisz to odpowiedzialne jest wędzidełko. Ale skoro potrafisz uprawiać bezproblemowy i bezbolesny sex to nie ma żadnego problemu.
Uszy do góry i nie myśl już o perlakach. To nie jest wada ani choroba. Taka natura Twoja. Nie poprawiaj jej.

Atrium 

Ok dzięki, cieszę się, że znalazłem to forum i są na nim tacy ludzie jak Wy ;)

Bezbolesny to tak oczywiście, jednak parę razy zdarzyło mi się, że napletek powrócił (trochę oczywiście) na żołądź i przeszkadzało to w seksie bo nie odczuwa się wtedy tej przyjemności.. Musiałem zakładać drugą prezerwatywę.. Jest jakiś sposób, żeby on lepiej schodził? Gdzieś mi przemknęło coś o jakimś rozciąganiu, ale nie wiem za bardzo o co chodzi..

Odpowiedz do tematu