Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Problem z libido
Autor Wiadomość
ebobinski 

Wysłany: Sob 02 Maj, 2009   Problem z libido

Witam problem jak w temacie.Od około 2 lat zauważyłem u siebie spadek libido.Obecnie mam 24 lata.Z niepokoju wykonałem badanie na testosteron całkowity mój wynik to 5,19 ng/ml w przedziale od 1,95 do 11,38.Dodam, że mam słaby zarost na twarzy.Robiłem tez badanie USG jąder, wymiary jakie podał mi lekarz to 4cmX2cm, troszke niedokładne jak na prywaciarza... .Mierząc sufmiarką szerokośc jądra wynosi około 2,4 cm, ale odliczając skóre moszny to bedzie jakieś 2,2 cm.Moje pytania brzmią: czy moje jądra nie są aby za małe?Czy one moga byc przyczyna niskiego libido?Czy taka wielkośc jąder pozwoli mi byc płodnym?

BASF 

Wysłany: Sob 02 Maj, 2009   

Wielkość jąder nie ma ma nic do rzeczy jeśli chodzi o płodnośc. Także wielkość jąder jest sprawą całkowicie indywidualną.
Po czym wywnioskowałeś, że twoje libido w wieku 24 lat spadło. Jeśli nie jesteś na nic chory to wydaje mi się to nierealne.

ebobinski 

Muszę się przyzna, że w wieku 14 lat wziąłem 100 tab. metanabolu i potem w wieku 17 lat 150 tab. .I to mnie troszkę schizuje.Prawda taka, że do 21 roku zycia to miałem bardzo uadne zycie seksualne, wiadomo bywały gorsze dni... kiedyś mnie psycha przyblokowała na kilka tygodni, ale póxniej było znowu zabójczo :-) .Miałem długo jedna partnerke i pod koniec związku było coraz gorzej z seksem, byłem z nią 6,5 roku.Musze tez dodać, że bardzo dużo trenuje, codzinnie( oprócz wtorku) po ok. 3-4 godziny.Treaz jestem sam i nawet nie mam ochoty na seks, a jak tak dla podtrzymania sprawności seksualnej chce skorzystać z raczki to muszę sie bradzo mocno skupić.

P.s. Dzieki za opdowiedź BASF

[ Dodano: Sob 02 Maj, 2009 ]
Aha BASF, proszę tylko nie pisz, ze byłem głupi z ta metą, teraz to wiem... .Wracając do wilekości jader, to czytałem na wikipedii, ze objetość powinna wynosić min. 14cm sześciennych, a ja obliczając wg wzoru nie uzyskuje takiego wyniku :-( .Gdzieś indziej znowu wyczytałem, ze bezpłodnośc może dotyczyc jajek ponizej 10cm sześciennych.Więc w końcu, nie wiem czy ja świruje, czy coś źle czytam...

[ Dodano: Sob 02 Maj, 2009 ]
No i jeszcze pytanko, to wielkośc jąder o czym swiadczy?Ma to jakis zwiazek z libido,hormonami, pelmnikami?Nie to, zebym Cię atakował, tylko sie bardzo martwie i będę wdzięczny za pomoc.

penis.com.pl
andropenis
BASF 

ebobinski napisał/a:
No i jeszcze pytanko, to wielkośc jąder o czym swiadczy?Ma to jakis zwiazek z libido,hormonami, pelmnikami?Nie to, zebym Cię atakował, tylko sie bardzo martwie i będę wdzięczny za pomoc.

Nie. Jadra są bardzo różne u każdego. Co do tych cm3 to bardzo mnie to dziwi. 14cm to strasznie dużo. Jak masz ten artykuł to daj linka, bo jestem strasznie ciekawy.

ebobinski 

http://pl.wikipedia.org/w...iary_j.C4.85der

Najbardziej popularny link.A tu masz następstwa:

Ad. d) zanik - atrophia testis et epididimidis
Przyczyny:
- konsekwencja procesów zapalnych i zwyrodnieniowych,
- na tle genetycznym – zaburzenia hormonalne na osi podwzgórze – przysadka – jądra (niedobór GnRH, gonadolibern powoduje zaburzenia wydzielania FSH i LH; niedorozwój nabłonków nasieniotwórczych i produkcji testosteronu),
- zanik jąder przy hydrocoele, haemocoele, gdy w cavum vaginale tworzy się krwiak (obecna krew lub płyn wodnisty). Na skutek ucisku płynu na tkankę jądrową wzrasta ciśnienie śródjądrowe i zanika najbardziej wrażliwy nabłonek nasieniotwórczy,
- przy przewlekłych procesach zapalnych jądra – tunica albuginea testis przerasta i uciska od zewnątrz na miąższ jądra – wzrost ciśnienia śródjądrowego – zanik nabłonka,
- konsekwencją zaniku nabłonka jest rozrost tkanki łącznej i zwłóknienie.
Objawy:
- zanik tkanki plemnikotwórczej – spadek objętości jąder, jądra wiotkie, wielkość jąder poniżej normy, później konsystencja twarda,
- zmiany morfologiczne plemników,
- spadek koncentracji plemników,
- spadek ruchliwości plemników,
- nekrospermia.
źródło:
http://notatki.e-klasa.in...du-rozrodczego/

Wtajemniczony 

Wysłany: Nie 03 Maj, 2009   

Niedługo będzie mierzenie ucha...

ebobinski 

Siemasz.Pomiarów dokonał u mnie urolog na podst. USG,a mierzyłem tez sufmiarką sam.

Jak u Ciebie z libido?Ile masz lat?

Wtajemniczony 

Git ;d

Odpowiedz do tematu