Sperma - Fotka i pytania |
Autor | Wiadomość |
Aster Dołączył: 01 Maj 2009 Posty: 6 Skąd: Małopolska | Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 Sperma - Fotka i pytania |
|
| Witam !
Mam 17 lat i ostatnio zainteresowałem się wyglądem/jakością swojego nasienia.
Czy z załączonego zdjęcia możecie ocenić czy :
1. Jak na mój wiek jest to mała ilość ?
2. Jaka jest jakość spermy ?
3. Czy jest to wystarczająca ilość do zapłodnienia ? (pytanie na przyszłość )
Zdjęcie -> http://img11.imageshack.us/img11/9048/img3799l.jpg
PS. Nasienie jest na płytce CD żeby można było łatwo zdefiniować jego ilość. Takie zabawne ułatwienie | |
| |
 |
BASF 
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 1348 Skąd: poland | Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 |
|
| Do zapłodnienia wystarczy niewielka ilość nasienia.
Nikt nie będzie Ci w stanie opdpowiedzieć ile się powino być spermy podczas wytrysku.
U dorosłego człowieka przeważnie 2-5 mililitrów spermy, zawierająca prawidłowo powyżej 20 milionów plemników | _________________ PZDR BASF | |
| |
 |
andrzejgadar Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 411 Skąd: SRC | Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 |
|
| Możesz sobie badania zrobić. Oddajesz spermę do kubeczka i pani laborantka bierze kropelkę na szkiełko i pod mikroskopem sprawdza np. żywotność plemników. A po obejrzeniu zdjęcia spermy płodności nie można stwierdzić.
I ilość jest też od kilku czynników uzależniona. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Aster Dołączył: 01 Maj 2009 Posty: 6 Skąd: Małopolska | Wysłany: Sob 02 Maj, 2009 |
|
| Dzięki wielkie za pomoc. Fajnie z kimś pogadać na taki temat na poważnie, bo ze znajomymi to nie zawsze | |
| |
 |
ebobinski Wiek: 39 Dołączył: 02 Maj 2009 Posty: 5 Skąd: Szczecin | Wysłany: Sob 02 Maj, 2009 |
|
| Twoje nasienie w powiększeniu na tym zdjęciu wygląda jak Księżyc, o jakie to romantyczne .A wiem co chyba miałes na mysli z tym zlaniem sie na płyte CD, to taki rebus, co?Odpowiedź: nośnik danych
[ Dodano: Sob 02 Maj, 2009 ]
Tylko nie odbierz tego jako wiesz, zebym sie nabijał-nie.Sperme masz ok, jak na moje ok.Na wikipedii mozesz zobaczyc jak wyglada.pozdrawiam. | |
| |
 |
|