Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Owłosienie....

Które owłosienie golisz?
Łonowe (częsciowo)
29%
 29%  [ 115 ]
Łonowe (całkowicie - w tym także jądra i pachwiny)
18%
 18%  [ 72 ]
Nogi
1%
 1%  [ 5 ]
Pachy
29%
 29%  [ 116 ]
Głowa (musiałem napisać ;p)
10%
 10%  [ 40 ]
Klatka piersiowa
8%
 8%  [ 35 ]
Plecy
3%
 3%  [ 13 ]
Głosowań: 197
Wszystkich Głosów: 396

Autor Wiadomość
Kakadu181 

Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009   Owłosienie....

Chciałbym, aby w tym temacie (na spokojnie i bez spamowania) odbyła się dyskusja na tematy depilacji i ścinania włosów w różnych miejscach naszego ciała...
Chciałby również aby zostały obalone na ten temat wszystkie i mity oraz aby nikt nie oceniał subiektywnie lecz obiektywnie...

Z góry dziękuję za kultórę wypowiedzi i dobre zachowanie...

andrzejgadar 

Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009   

Mit? To, że odrastające włosy są grubsze (jak już ktoś tutaj na tym forum pisał, po kilku latach golenia musiały by włosy grubości baobabu wyrastać).
Moje zdanie? Pachy golić, łonowe skracać, golenie nóg to peeeeeeeedalskie jest

Kakadu181 

Włosy po pierwszym lub maxymalnie kilku golenoiach są grubsze od pierwotnych... Ale na pewno nie są coraz grubsze po każdym goleniu.

C.d. golenia napisałby tak (osobiście mam normalnie włosy wszędzie i mnóstwo ;p) więc tak:

Pachy:
golić ze względów higienicznych i estetycznych
Nogi: Skracać, broń Boże nie depilować bo to jeszcze gorsze od pozostawienia długich(ze względów estetycznych i sexsualnych)!
Klatka piersiowa: Może nie golić, ale może coś w stylu stylizacji i delikatnego skracania... ew. jeśli ktoś na prawdę nie lubi włosów na klacie to może i depilować ponieważ niektórzy lubią gładką skórę na klatce piersiowej...
Łonowe: Golić lub przynajmniej skracać lub stylizować... (kwestia hihieny, wygody, estetyki...)
Okolice odbytu i pośladki: Okolice odbytu golić (ale tu jest ciężka spraw, gdyż zwykłą maszynką można nieźle podrażnić skórę i w tedy trza iść do dermatologa po odpowiednią maść - można spróbować maszynką do wycinania włosów z nosa...) c.d pośladków to jak kto woli...
Głowa: Haha - ok to było głupie ;pp

Plecy: Golić w ramach możliwości, szczególnie u facetów którym robią się gęste loki ;p Bo to ochydne np. jak się widzi na basenie...
a co dopiero w łóżku?

penis.com.pl
orgasm contol
Seba081 

Ja pod pacha gole tak jak i jajka a włosy łonowe przycinam.

Kornik93 

Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009   

Ja wszędzie przynajmniej przycinam...

konsi52 

Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009   

Ja łonowce przycinam, a w niektórych miejscach poprawiam maszynką. Pachy do zera :P

nonek 

Wysłany: Wto 14 Kwi, 2009   

Pachy do zera, łonowe i na jądrach rzycinam. Na rękach nogach nie skracam, bo nie rosną mi jakieś długie. A głowe to raz na jakiś czas strzyżenie u fryzjera :P

Seba081 

Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009   

Widzę że całkiem młodzi kosza busz jeszcze za nim tam coś wyrosło :)

adamekk6 

Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009   

ja to łonowe i pod pachami 8)

ja_89 

Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009   

Pod pachami skracam na bardzo króciutko, nie kłuje ani nic, a wygląda ok:)
Jeżeli chodzi o jajka to na zero maszynką zwykłą, a nad penisem przycinam albo na ok 5mm, ale ostatnio popsuła mi się końcówka do maszynki elektrycznej to gole na mniej niż 1mm (bez końcówki).
Jeżeli chodzi o poczucie 'łysości' to niewielka jest różnica, głównie w wyglądzie 'łyso' wygląda, jakoś nie jestem do końca przekonany:)

Ja też uważam, ze golenie nóg to ..., klaty to też tak dziwnie - naszczęście mnie ten problem nie dotyczy:) Ale pachy i łoniaki to dla mnie norma. Ja się lepiej tak czuje, dziewczynie się podoba (częściej miłość oralna:P), a inni mnie walą:)
A muszę wam powiedzieć, że raz byłem z kumplem na siłowni (który uważa ze takie golenie jest dość... dziwne) i jakiś czas po tym dowiedziałem się, że też sobie przyciął włoski :)

Seba081 

Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009   

ja_89 napisał/a:
Jeżeli chodzi o poczucie 'łysości' to niewielka jest różnica, głównie w wyglądzie 'łyso' wygląda, jakoś nie jestem do końca przekonany:)

Czyli nie lubisz golić na 1mm? Ja znalazłem swoja stara maszynkę elektryczna do golenia gdzie jest taki nożyk do podcinania i w sumie też na 1mm przycinać.
Na razie się zastanawiam czy nie przyciąć na 10mm ;]

ja_89 

tzn wiesz, jeżeli chodzi o wygodę itp to jest spoko - nic nie czuć, nic nie kłuje, chodzi tylko o to że jak dla mnie trochę za łyso wygląda. Musze sobię nową maszynkę strzelić :)
Jeżeli ci to nie będzie przeszkadzalo to przycinaj śmiało, to tylko włosy i odrosną zaraz:P

10mm to sporo, tzn ja nie wiem ile mają twoje włoski, ale ja się już do max 5mm przyzwyczaiłem i jak tylko troszkę podrosną to już je przycinałem znowu :)

Seba081 

Z tymi 10mm to na oko podałem, włoski przycinam nożyczkami max ile się da.
Teraz znalazłem stara maszynkę elektryczna ale jak tym przytnę to będzie 1mm ;]
Nie będę specjalnie kupować maszynki żeby włosy kolo jajek przycinać...
Chyba sobie grzebieniem pomogę żeby za krotko nie przycięło, 5mm to tak w sam raz :)

penis.com.pl
viamax
ja_89 

ja sobie kupiłem taką za trzy dyszki w supermarkecie i jestem zadowolony :)

Seba081 

Zobaczę, może sam kupie... Nakleję karteczkę "nie używać, maszynka do golenia wacka" :D

[ Dodano: Pon 20 Kwi, 2009 ]
30min kombinowałem z nożyczkami aż w końcu wkurzyłem się i maszynka na 1mm
ściąłem włoski :) Teraz jest równo i ładnie...

Odpowiedz do tematu