Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Masturbacja a jądra :(
Autor Wiadomość
michałłłłł 

Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009   Masturbacja a jądra :(

Witam.Jestem tutaj nowy i nie bez powodu :( Od jakiegoś czasu chcę przestać się masturbować i całkiem mi to idzie bo nie chcę i tego nie robię ale gdy się podniecę(a nawet jak staram sie nie myśleć o niczym ale jestem obok niej) najczęściej jak jestem ze swoją dziewczyną to tak mnie bolą jądra że aż chodzić nie idzie.Nie wiem czemu-pomyślałem sobie może że jak się pomasturbuję gdy boli to znowu będzie ok i tak faktycznie było.Ale ja chce żeby tak nie było-żeby się tego pozbyć ale wtedy wszystko boli.Mam teraz 21 lat i masturbuję się już od chyba 6lat codziniennie min 1x.Chciałem zapytać czy po prostu przetrzymać ten ból czy jak,jak postępować?!Czy jak przetrzymam to czy czegoś nie rozerwie albo coś się nie uszkodzi?No i zauważylem że od tego czasu jak już nie chcę tego robić tzn. masturbowac się to czuję takie dziwne pobolewanie raz po lewej stronie raz po prawej-i to tak jakby nawet promieniowało i nie bolało dokładnie w jednym miejscu(nie wiem czy w pachwinie czy to na jądrach i czy to w ogóle jest ból ale do niego to przyrównuję)bo tak faktycznie jakby troszkę bolało.Jest to temat całkiem poważny i prosze o poważne odpowiedzi i porady.Pozdrawiam i z góry dzięki.

3tom 

Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009   

Niektórzy tak mają, że jak sie bardzo podniecą, a nie dojdzie do wytrysku to ich bolą jadra. Możesz to przetrzymać nic Ci nie pęknie, chociaż powinien nastąpić wytrysk.
Ty sie masturbowałeś minimum 1x dziennie, organizm sie do tego przyzwyczaił i teraz gdy sie przestałes masturbować to przy podnieceniu jądra Cie bolą.
Wg. mnie powinieneś przestać się masturbować stopniowo.

michałłłłł 

Ok.dzięki za info ale czy to jest sprawdzona metoda(ta Twoja)?Zapomniałem dodać że przy tym podniecaniu bynajmniej teraz jądra bolą ale penis nie staje także nie wiem -tak się opanowałem ale boli przy podnieceniu gdy nie ma wytrysku.Proszę o jeszcze jakieś odpowiedzi.pozdrawiam

penis.com.pl
bathmate
Hubertttus 

3atom podpowiada Ci dobrze jabym proponował zmniejszać do trzech,dwóch razy w tyodniu.Staraj zapomnić o sekcie o masturbacji o przyjemnych chwilach z dziewczyną lub z własną ręką,Zajmij się sportem ,może spotkaniami z kolegami czy nawet z dziewczyna tylko nie myśl o seksie.A jak czujesz że zaczynają boleć to nie ma co zwlekać ,chyba że idziesz spać to przez noc Ci przejdzie.

facet1989 

Ból spowodowany ... KLIKNIJ

michałłłłł 

czyli rozumiem że mam się niczym nie martwić tylko stopniowo się tego pozbywać a jak boli to iść spać,wziąść prysznic lub prenosić góry :) dzięki wielkie za info.pozdrawiam

Seba081 

Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009   

michałłłłł, fajnie wiedzieć że poza mną jeszcze ktoś stara się nie walić :)
Ciężka z tym przeprawa ale daje rade, gdzieś co 2 tygodnie mam polucje.
Po takiej noc normalnie ulga (na parę dni) a później znowu zmagania...

Pozdrawiam i życzę wytrwałości :)

jakbyniebylo88 

Wysłany: Sro 10 Cze, 2009   

Witam,

troszkę odtworzę temat facet1989, czyli ten link co podałeś sugeruje, żeby ustąpiły takie bóle należy wziąc zimny prysznic i te inne sposoby opisane?

to dlaczego np. wcześniej wszystko było okej, a teraz występuję te przedłużone podniecenie co powodem jest brak wytrysku. To jakby to zneutralizowac, żeby było wszystko tak jak dawniej?

Może ja źle zrozumiałem, te wszystkie sposoby czyli zimny prysznic, roładowanie emocji w postaci orgazmu i itp też spowodują brak tego przedłużonego podniecenia?

z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam;)

Odpowiedz do tematu