prezerwatywa |
Autor | Wiadomość |
derwish Dołączył: 23 Sie 2007 Posty: 17 Skąd: Szczecin | Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007 |
|
| Podpisuje sie pod wypowiedzia Paulinki... | |
| |
 |
muchomorek 
Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 229 Skąd: clikash? | Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007 |
|
| Ja również, zresztą 4 posty wyżej już wyraziłem podobną myśl. | |
| |
 |
roojek Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 27 Skąd: Rojno | Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 |
|
| tylko w aptece. a jak jesteś za mały żeby bez wstydu zaopatrzyć się w uszczelki, to zajmij się sportem a nie zawracaj babie głowy | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
xyz_ Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 1 Skąd: sprzed monitora | Wysłany: Pon 30 Mar, 2009 |
|
| Nie wiem czy wybrałem dobry temat, ale nie chciałem zakładać nowego, żeby nie śmiecić.
Panowie, mam takie pytanie. Może trochę banalne, ale dla kogoś początkującego pewnie nie do końca.
Chodzi mi o pękanie prezerwatywy. Nie o przyczyny, ale o to, czy ona zawsze rozrywa się w dość spostrzegawczy sposób, czy możliwe jest, że np. zrobi się na niej jedynie mała dziurka, której można nie zauważyć? | |
| |
 |
yo6 Wiek: 36 Dołączył: 13 Mar 2009 Posty: 8 Skąd: polska | Wysłany: Czw 02 Kwi, 2009 |
|
| pęka przewanie w tedy jak przy wkladaniu sie robią jakies pęcherzyki powietrza | |
| |
 |
facet1989 
Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 46 Skąd: kraków | Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 |
|
| Cytat: | -Pękanie.
Badania wykazały, że pękanie prezerwatyw to nie mit- to się naprawdę zdarza!
Powody:
-uszkodzenie przy otwieraniu (zębami, nożyczkami, nożem itp.)
-brak doświadczenia i brak obycia z prezerwatywami, złe nakładanie itp. -pamiętaj trening czyni mistrza
-brak nawilżenia, w przypadku niedostatecznego nawilżenia pochwy stosuj środki nawilżające dostępne w aptece na bazie wody
-rozmiar penisa- niedopasowanie rozmiaru
-inne
Jeśli pękła prezerwatywa... W tej sytuacji są różne możliwości:
-zastosować antykoncepcje "po stosunku" -skontaktuj się jak najszybciej ze swoim lekarzem ginekologiem
-zacząć się przyzwyczajać do myśli o roli rodziców... (35% szansy)
-spać spokojnie, pewnie nic się nie stało... (65% szansy) |
[ Dodano: Czw 16 Kwi, 2009 ]
A na koniec jeszcze dodam, że pracowałem w jednym hipermarkecie i np przed świętami i sylwestrem sprzedaż prezerwatyw zwiększyła się o 200% więc towar na półkach szybko znikał i szybko pojawiał się nowy. A firmy: 50% Durex, 40% Unimil reszta to tzw tanie.
I nie wiem jaki ma być wstyd przy zakupie prezerwatyw bo po pierwsze: kasjer przekłada setki produktów i nie zwraca bardzo uwagi na małe pudełeczko Durex'ów ;D po drugie kasjer czy kasjerka też wiedzą, że im też nie są obce prezerwatywy a po 3 kasjera czy kasjerki nie znamy więc co za wstyd ( no chyba, że kasjerka jest nam znana to wtedy mamy do wybory 30 innych kasjerów ) | _________________ Wygodna i najtańsza na rynku oferta zakupu prenumeraty gazet i czasopism
 | |
| |
 |
|