Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Pewnie nic ważnego, mimo wszystko...
Autor Wiadomość
guciozal 

Wysłany: Pon 02 Mar, 2009   Pewnie nic ważnego, mimo wszystko...

Od razu zaczne od tego, ze w lipcu będę miał 16 lat. ( Ja wiem, że po dziurki w nosie już macie takich pytań nieletnich dzieci, ale z racji tego, że to jedna z ważniejszych części ciała u mężczyzny chciałbym mieć pewność, że wszystko jest w jak najlepszym porządku )

Zastanawiam się, czy to normalne mieć tyle skóry? To po prostu duży napletek z tego co wiem i nie ma się czym przejmować, mimo to - wolę zapytać Fotka :
http://img244.imageshack....ge=dsc02032.jpg
( co do fotki, owłosienie łonowe wydepilowane )
Teraz coś co bardziej mnie niepokoi, mianowicie, maksymalne " napięcie " skóry jest takie ( penis w stanie głębokiego spoczynku :p ) :
http://img255.imageshack....ge=dsc02034.jpg
A w czasie " podniecenia " :
http://img371.imageshack....ge=dsc02035.jpg

I teraz tak :
1. Czy wszystko tu jest OK. ? : )
2. Czy masturbujecie się czasem bez zdjęcia napletka? ( ja tak mam orgazm znacznie szybciej, sperma nie " strzela " tylko się wylewa ( co jest dość korzystne ) )
3. Będąc na początku gimnazjum dopiero zacząłem interesować się swoim penisem... I zauważyłem, że członka " przytwierdza " ( nie mówię tu o węzidełku ) w okół cienka warstwa skóry, która sama zaczyna schodzić. Postanowiłem jej trochę " pomóc ". Nie żałuję tego, wszystko chyba jest w jak najlepszym porządku. Ale zostało mi przy węzidełku po jednej stronie jeszcze trochę tej skórki, myślicie, że ją też powinienem lekko podczas kąpieli oddzielić od członka?
4. Czy powinienem ciągle próbować rozciągać napletek w kąpieli, czy nie ruszać nic.
5. Schludny? xD ( wybaczcie, ale to pierwsze ukazanie mojego penisa komukolwiek i nie mam pojęcia jak się prezentuje )

3tom 

Wysłany: Pon 02 Mar, 2009   

Nie jest tak źle. Wydaje się,że masz trochę za długi napletek, /ale tak może być/ i chyba trochę jest za ciasny. Rozciągaj go w kąpieli./często/
Jak pokazujesz penisa, to lepiej się będzie prezentował jak odsłonisz główkę.
Po za wcześniejszymi uwagami jest normalny, każdy ma innego.

guciozal 

Przecież główka jest odsłonięta na 3 o.O

penis.com.pl
viamax
azes 

Co do ilosci skory to nie wiem czy normalne, ale to napewno nie powinno ci przeszkadzac.
Wydaje mi sie ze masz zbyt ktotkie wiedzadelko jednakze moge sie mylic :) , a co do masturbacji to raczej sie to robi z napletkiem na swoim miejscu(tzn na zoledziu, zeby nie podrazniac skory). Proponuje ci zastapic to takim czyms ze wez se gumke(chocby receptorke), zawin ja dosc mocno na okolo swojego penisa w czasie wzwodu, sam tego nie robie jednakze probowalem, lepsze wrazenia xP No i na koniec, nie rozciagaj napletka, teoretycznie jest to bez sensu bo raczej sie nie rozciagnie na stale.

Pozdrawiam

3tom 

Tak, widzę. Chodzi mi w ogólnie jak pokazujesz.

andrzejgadar 

Hmm. Na tym ostatnim jakoś zwężona jest skóra za żołądziem. Poza tym napletek powinien sie dać odciągnąć tak, żeby był rozciągnięty na całej długości penisa.

guciozal 

Czyyyli? To jest jakiś poważny problem? Jakieś powiązania może mieć?

andrzejgadar 

No, tak więc myślę, że już zostało wszystko na gg wyjaśnione i temat można uznać za tymczasowo zamknięty :)

3tom 

Wysłany: Wto 03 Mar, 2009   

andrzejgadar napisał/a:
temat można uznać za tymczasowo zamknięty :)

A Ty co, moderatorem jesteś?
Jak jest temat to przecież każdy, kto chce może się wypowiedzieć.

andrzejgadar 

Wysłany: Wto 03 Mar, 2009   

Taa, mianowałem sie moderatorem honorowym!
Ja piernicze, no chodziło o to, że nie nie muszą się niektórzy trudzić, żeby wymyślać jakieś nowe teorie.

interela

Wysłany: Sob 07 Mar, 2009   

Ja myślę że tutaj już wiele nie trzeba zmieniać. Penis jest prosty, kształtny. Martwi mnie tylko naplętek. Nie jest dostatecznie rozciągnięty. Azes myli się że nie ulegnie rozciągnięciu na stałe. Trzeba ściągać podczas wzwodu jak najczęściej i najdalej jak się da. Podczas masturbacji też niech będzie w dole. Przecieć podczas tej czynności nie trzeba dotykać żołędzi. Cała skóra w pochwie zostanie ściągnięta. Więc masturbacja z odsłoniętym całym żołędziem jest wskazana.
To moja opinia.

guciozal 

Wysłany: Wto 10 Mar, 2009   

No więc panowie ( i panie, jeśli takowe to czytają )... zauważyłem, że w czasie wzwodu nawet jak ściągnę napletek za główkę, to nie wędzidełko trzyma i ciągnie łebek w dół, ale skóra jakby jest za wąska. Tak więc posiadam i stulejkę i za krótkie wędzidełko ( na pewno wędzidełko, stulejka raczeej ). I teraz pytanie. Czy urolog może ew. 2 rzeczy za jednym zamachem zrobić ? Oraz, czy obrzezanie usuwa obie trudności ?

BASF 

guciozal napisał/a:
No więc panowie ( i panie, jeśli takowe to czytają )... zauważyłem, że w czasie wzwodu nawet jak ściągnę napletek za główkę, to nie wędzidełko trzyma i ciągnie łebek w dół, ale skóra jakby jest za wąska. Tak więc posiadam i stulejkę i za krótkie wędzidełko ( na pewno wędzidełko, stulejka raczeej ). I teraz pytanie. Czy urolog może ew. 2 rzeczy za jednym zamachem zrobić ? Oraz, czy obrzezanie usuwa obie trudności ?

Style obrzezania rozróżnia się w zależności od stopnia napięcia pozostałej skóry oraz miejscu nacięcia: położenie blizny blisko żołędzi określa się w krajach anglosaskich jako low (nisko), zaś dalej od żołędzi jako high (wysoko). Przy niskim obrzezaniu wewnętrzna część napletka zostaje prawie całkowicie wycięta. W zależności od ilości wyciętej skóry mówi się o obrzezaniu loose (luźnym) lub tight (ciasnym) – wówczas podczas erekcji skóra na penisie nie może być poruszana. W ten sposób powstają cztery style: high & tight, high & loose, low & tight oraz low & loose. Dodatkowy wyróżnik stanowi ewentualne usunięcie wędzidełka.

penis.com.pl
penilarge krem
3tom 

guciozal napisał/a:
Czy urolog może ew. 2 rzeczy za jednym zamachem zrobić ? Oraz, czy obrzezanie usuwa obie trudności ?

Tak, może zrobić za jednym zamachem, a obrzezanie załatwi wszystko.

hunter23 

ziomek daj nr gg do siebie ja mam identyczny problem

Odpowiedz do tematu