Strona głównaStrona główna FAQFAQ SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  KontaktKONTAKT  SklepSKLEP
     Pryszcz? Opryszczka? Pęcherzyk na żołędziu - foto
Autor Wiadomość
niezalogujesie 

Wysłany: Nie 08 Mar, 2009   Pryszcz? Opryszczka? Pęcherzyk na żołędziu - foto

Kochałem sie w tygodniu z dziewczyną, po 2 dniach powiedziała że dostała "wysypki" ale dzisiaj juz jej prawie przeszło. U mnie natomiast po 3 dniach pojawiło się coś takiego:

http://img10.imageshack.u...e=dsc01109p.jpg
http://img10.imageshack.u...e=dsc01111r.jpg

Jest obolałe i czuję jakby pieczenie przy sikaniu. W środku wygląda jakby znajdował się jakiś płyn.

W tygodniu muszę się udać do lekarza ale może ktoś na forum wstępnie mi napisze co to jest.

zdesperowanyxd 

Wysłany: Pon 09 Mar, 2009   

JA TEZ TO MAM!!!
Identycznie... tylko, ze ja mam 2 takie krostki :/
Na poczatku mialem ten wlasnie "plyn", ale juz mi chyba wyplynal (?), bo teraz to wyglada jak krater...

Przynajmniej nie jestem odosobniony w tym temacie :/

@Powie nam ktos co to jest?
-andrzejgadar?
-BASF?
-3tom?
-inni? :>

dawid-dm 

Mialem cos podobnego. Myslalem, ze to opryszczka ale troche objawy nie pasowaly noo i nie mialem zadnych kontaktow seksualnych. Z jakiegos forum dowiedzialem sie, ze to moze drozdze sa. W twoim przypadku moze tez :P chociaz rownie dobrze moze to byc opryszczka ( pojawia sie wlasnie po stosunkach) swedzi Cie to? Poczekaj jeszcze troche na rozwoj sytuacji, jak nie zniknie to zasuwaj do lekarza

penis.com.pl
penilarge krem
niezalogujesie 

Zdesperowanyxd - a masz cos takiego po seksie? Ja podejrzewam ze to jednak z braku higieny bo po stosunku zapomnialem sie tam umyć eh tak wyszlo. No a pieczenie mam w cewce moczowej. Czekac na rozwój sytuacji?! Na co tu czekac jak aktualnie czuje dyskomfort i nie moge seksu uprawiać...

zdesperowanyxd 

Pojawilo mi sie to hmm... 4 dni po seksie, ale oralnym.. - wiec nie wiem, czy jest to spowodowane wlasnie tym..
Brak higieny wykluczam, gdyz dbam o nia bardzo... a poza tym wydaje mi sie, ze cos takiego nie pojawilo by sie z braku higieny... to boli i powstaje tego wiecej...
Mi juz to pieczenie w cewce minelo...

Heh najgorsze jest w tym to, ze majac taka "krostke" nie mozna dbac o higiene intymna.. mi przynajmniej sie to nie udaje!
Nie moge dotknac penisa, ew jakies moczenie w wodzie...

dawid-dm 

@zdesperowany
Zapytaj swoja partnerke czy miala niedawno opryszczke na ustach, jesli nie to ta opcja odpada. Jak nie schodzi to zasuwaj do lekarza. Ja odczuwalem tylko swedzenie i po kilku dniach przeszlo. Ehh cos ostatnio sporo takich przypadkow...
@niezalogujesie
To moze byc uczulenie na lateks ( uzywales prezerwatywy? )

zdesperowanyxd 

Yyy.. no wlasnie o to sie rozchodzi, ze miala...
No ale watpie, ze przezucila mi sie z jej ust na penisa ;p
a poza tym to nie wyglada jak opryszczka :S a poza tym od urodzenia nie mialem opryszczki xD i mam nadzieje, ze nie bede mial (oby ;p)
zaraz przyjdzie do mnie dziewczyna, to z nia porozmawiam na ten temat...

a poza tym mysle, ze ciezko jest z tym czekac... jak juz niezalogujesie powiedzial... to jest totalny dyskomfort....
jeszcze od czwartku mam goraczke xD i dzis nie moglem pojsc do lekarza... jutro rano sie zarejestruje ;/

niezalogujesie 

Seks uprawialem bez gumki, dzis zauwazylem ze obok zaczyna mi sie robic kolejne male... Bo grzybica to to chyba nie jest? Oby to nie bylo nic groźnego. Zreszta to akurat byl pierwszy seks z nia bez gumki. Ja to mam pecha.
Kod:

zdesperowanyxd 

Bo to sie rozpowszechnia... w srode mialem jedno, a w piatek powstalo drugie..

niezalogujesie 

Jeszcze takie pytanie: czy moge sie udac z takim problemem do zwykłego dermatologa? Bo takiego tylko mam pod reka aktualnie

andrzejgadar 

Tak, do dermatologa.
Opryszczkę bym wykluczył a stawiał na otarcie, zakażenie bakteryjne lub reakcje alergiczną.
Jak długo to już masz? Zmienia to swoją objętość? Boli przy dotykaniu podobnie jak przy dotknięciu bombla po oparzeniu?

zdesperowanyxd 

To boli gdy sie dotknie, a ciezko jest porownac bol przy dotknieciu poparzonego miejsca np na skorze, a na penisie :D

andrzejgadar 

No to jeszcze zależy pod jaką warstwą skóry się ten pęcherz znajduje. Być może powodem są bakterie (gronkowiec złocisty lub ewentualnie paciorkowiec streptococcus pyogenes tylko, że ten jest bardzo wrażliwy i ginie nawet od mydła czy zmian pH, ale raczej ten pierwszy).
Więc do lekarza z tym idź i on coś przepisze.
/edit. zdesperowany, a ty to pewnie coś całkiem innego masz i powinieneś już dzisiaj być z tym u lekarza.

penis.com.pl
masturbator
zdesperowanyxd 

@Andrzej..
Ja mam identycznie, ale to identycznie to samO! xD bo na poczatku (pierwsza krostka) wygladala tak samo, ale potem to biale zniknelo, a ta druga krostka (i pierwotnie przedtem) wyglada identycznie jak na zdjeciu ;o
A do lekarza dzis nie moglem pojsc, jutro mam wizyte ;/
Acha ps... Gdy sie urodzilem, to podczas pobytu w szpitalu zarazilem/zakazilem sie gronkowcem (ale chyba sa jego rozne rodzaje?).... potem mnie z tego wyleczono....

niezalogujesie 

Właśnie wróciłem do domu po całym dniu pracy, patrze a tu jeszcze takie 4.... poza tym zaczerwienione ujście wokół cewki moczowej. W środę idę do dermatologa, oby nic już więcej nie wyskoczyło.

Odpowiedz do tematu