Pewne pytanie |
Autor | Wiadomość |
Congo124 Dołączył: 24 Lut 2009 Posty: 27 Skąd: -- | Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 Pewne pytanie |
|
| Mam pewne pytanie. Mam 18 lat i jakoś nigdy mnie to zbytnio nie interesowało, zresztą rodzice mi mówili, że jak byłem mały to mnie sprawdzali itp. ( chodzi o stulejkę ). Wczoraj pierwszy raz odciągnąłem napletek z żołędzia, nic nie boli raczej, ładnie schodzi, ale mam problemy kiedy penis jest w zwodzie. Napletek nie chce chodzić, tak idzie do połowy gdzieś, ale nie chcę jescze się z tym nigdzie wybierać ! Słyszałem, że czasem wystarcza pomoczyć w wodzie ciepłej, poćwiczyć i powinno być lepiej ! Tak jak mówię, nie mam problemów kiedy penis jest w spoczynku... | |
| |
 |
3tom Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 518 Skąd: polska | Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 |
|
| Trochę późno jak na pierwszy raz. Rozciągaj w ciepłej wodzie. Musisz to robić często, może się rozciągnie. | |
| |
 |
Seba081 Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 305 Skąd: Katowice | Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 |
|
| Congo124, dlaczego tak późno ściągasz napletek?
Taka czynność powinieneś robić codziennie, najczęściej przy oddawaniu moczu.
Żołądź trzeba też myc bo zbiera się na nim mastka która jest siedliskiem bakterii.
Co do moczenia to nie miej złudzeń, miałem prawie taki przypadek jak ty...
Jak miałem 16 lat podczas badan lekarskich w szkole lekarz sprawdzał wacki.
Wtedy dopiero dowiedziałem się że napletek się ściągą Tzn już wcześniej odciągałem skórkę ale nie cała, nie wiedziałem że można tak daleko.
Obawiając się zabiegu zacząłem ćwiczyć w wannie podczas kąpieli, nawet były efekty
ale pewnego dnia napletek zaczął pękać
Zaczęły się problemy, musiałem poczekać z tydzień aż się zagoi. Po tym tygodniu
wszystko co wyćwiczyłem wróciło :/
Lata leciały a ja od tych pęknięć miałem coraz więcej blizn.
W 2003r wyjechałem do Niemiec, tam podczas kąpieli ściągnąłem napletek żeby żołądź umyć. Dostałem wzwodu, ciasny napletek zacisnął się pod żołędzią odcinając dopływ krwi. Nie trzeba dużo pisać, taki stan groził amputacja żołędzi!
Na szczęście z użyciem mydła udało mi się założyć napletek, popękał wtedy masakrycznie a o bólu już nie wspomnę.
Chyba wtedy właśnie postanowiłem pójść na zabieg, balem się go ale niczego bardziej nie chciałem.
Na zabiegu wylądowałem w kwietniu 2004r, najbardziej sobie darować nie moglem tego ze tyle z tym zwlekałem.
Tak to u mnie wyglądało:
http://www.stulejka.com/zdjecia/ric/2p.jpg | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
Congo124 Dołączył: 24 Lut 2009 Posty: 27 Skąd: -- | Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 |
|
| 1. Na czym polega taki zabieg, czy jesli wybralbym sie do lekarza, urloroga, to czy on bez wzwodu jest w stanie okrslic czy wszystko jest ok albo nie ok ? Po czym on to pozna skoro normalnie w stanie spoczynku skora schodzi ? | |
| |
 |
andrzejgadar Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 411 Skąd: SRC | Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 |
|
| Polega na amputacji napletka. W sumie nic takiego, rutyna dla lekarzy którzy się tym zajmują.
I co? wzwodu się boisz?
A wracając do tego, że w wieku 18 lat pierwszy raz zdjąłeś napletek z żołądzia, nigdy nie myłeś się, nie wiesz co to masturbacja? Dziwne, wielce dziwne... | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
Seba081 Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 305 Skąd: Katowice | Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 |
|
| Congo124, właśnie w tym problem że czasami lekarz sprawdzi napletek kiedy nie ma wzwodu i powie że jest ok.
Ja bylem u prywatnego lekarza, miałem całkowitą stulejkę wiec udowadniać nic nie musiałem.
Co do zabiegu to u bardzo małych dzieci można zrobić "Plastykę" napletka, wtedy nic nie wycinają. U starszych facetów to najczęściej wycinają to zwężenie (częściowe obrzezanie).
To ile Ci wytną skorki zależy właśnie od tego ile będzie blizn.
Chyba że zażyczysz sobie wycięcie całości napletka (obrzezanie całkowite).
Na razie sobie poćwicz w wannie i sprawdź jaki rezultat będzie, jeśli nigdy nie ściągałeś napletka ta skorka może być trochę niewyćwiczona.
andrzejgadar, walić można mając założony napletek | |
| |
 |
andrzejgadar Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 411 Skąd: SRC | Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 |
|
| No tak, ale nie wyobrażam sobie jakoś tego, żeby przez 18 lat (no powiedzmy chociaż przez 12 lat) nie ściągnąć napletka. Szczególnie w wieku dorastania, gdy poznajemy własne ciało.
I nawet przy masturbacji z założonym napletkiem, ani razu się go nie odciągnie z żołądzia?
A poza tym Seba, co ty wiesz o napletkach? jak sam nie masz? | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
Congo124 Dołączył: 24 Lut 2009 Posty: 27 Skąd: -- | Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 |
|
| No tak to wygląda;/ Ale bez przesady, czy on może poznać na członku w czasie spoczynku czy coś jest tak czy nie tak ? Przecież nie będę się tam masturbował;/ I do jakiego lekradza się z tym idzie ? | |
| |
 |
3tom Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 518 Skąd: polska | Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 |
|
| Idzie się do Urologa.
Podtrzymuje swoje zdanie,skórka jeszcze się nie rozciągła. Poćwicz trochę, tylko nie tak, żeby Ci pękło. Jeśli za parę dni nie będzie efektów to pójdziesz do lekarza. | |
| |
 |
Seba081 Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 305 Skąd: Katowice | Wysłany: Sro 25 Lut, 2009 |
|
| andrzejgadar, przez 24 lata miałem napletek, za nim mi go wycieli to się dużo o nim dowiedziałem | |
| |
 |
Tracid 
Dołączył: 25 Lut 2009 Posty: 14 Skąd: OoOoO | Wysłany: Czw 26 Lut, 2009 |
|
| Mam ten sam problem i slyszalem,ze trzeba rozciagac w cieplej wodzie,tyle ze ja mam 12 lat a kolega 18.Seba masz racje jak bylem u lekarza i sprawdzil mi napletek bez wzwodu i powiedzial,ze jest ok. | |
| |
 |
Seba081 Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 305 Skąd: Katowice | Wysłany: Czw 26 Lut, 2009 |
|
| Jednak rozciągnąć to można małą stulejkę, jeśli jest większa to to nie da.
Tracid, gdzie byleś u lekarza? | |
| |
 |
interela Dołączył: 04 Kwi 2006 Posty: 9 | Wysłany: Sob 07 Mar, 2009 |
|
| Ja miałem ponad 20 lat gdy dowiedziałem się że mam stulejkę. Myślałem że jest OK. Ale jak z tego powodu nie udał mi się pierwszy stosunek, postanowiłem coś z tym zrobić. Naciąganie skórki wystarczyło, a robiłem to kilka razy dziennie delikatnie ale stanowczo. Wskazane jest rozgrzewanie ciepłą wodą i smarowanie. Proponuję LINOMAG. Rozciąganie robić tylko podczas wzwodu. Ja miałem bardzo wielką stulejkę. Prześwit był minimalny. Nie dało się ściągnąć skóry nawet w stanie spoczynku. Miałem problemy higieniczne. Mogłem jedynie płukać wodą (za pomocą węża gumowego) Jak byłem mały to często miałem nabrzmiały. Ale rodzice zbagatelizowali sprawę.
Problem Seby081 nie jest odosobniony. Ale lepiej najpierw poćwiczyć. Jeśli się nie da to wtedy lekarz. | |
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
|