HPV |
Autor | Wiadomość |
micnow Wiek: 37 Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 35 Skąd: polska | Wysłany: Nie 22 Lut, 2009 HPV |
|
| ostatnio moja byla dziewczyna powiedzial mim ze wykryto u niej wirusa hpv . wiecie moze co to dokladnie jest i czy sa jakies objawy u mezczyzn ?? | |
| |
 |
andrzejgadar Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 411 Skąd: SRC | Wysłany: Nie 22 Lut, 2009 |
|
| Zależy jaki typ. Przy jednych po kilku miesiacach od kontaktu mogą pojawić sie np. kłykciny. Te które powodują raka szyjki macicy nie powodują żadnych objawów i problemów zdrowotnych u mężczyzn.
Możesz zrobić jakieś badania i sprawdzić czy nie jesteś nosicielem... | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | | |
| |
 |
doswiadczony_kr 
| |
 |
penis.com.pl | |
 |
micnow Wiek: 37 Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 35 Skąd: polska | Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 |
|
| dzieki . a czy u mezczyz sa jakies objawy ?? | |
| |
 |
johny112 Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 18 Skąd: pruszków | Wysłany: Nie 01 Mar, 2009 |
|
| Objawy mogą wystąpić ,bądź równie dobrze mogą nie występować, formy kłykcin są bardzo różne !!! poczytaj trochę. takie najczęstsze to pojawienie się brodawek w okolicach narządów płciowych bądź na nich, ilośc:jedna, dwie -zależy. Mogą wystąpić miesiąc po stosunku lub pół roku albo po 1,5 roku albo nigdy.
a i jeszce jedno czasami moze towarzyszyć swędzenie okolic narządów a takze odbytu wiec jeśli to zaobserwujesz to zły znak..
w każdym razie kochaj sie znią tylko w gumce (chociaż podobno czasem przechodzi)
i lodzik tez w gumce a o minetce zapomnij - bez względu na to czy ktoś za neguje moje słowa to się posłuchaj | |
| |
 |
andrzejgadar Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 411 Skąd: SRC | Wysłany: Nie 01 Mar, 2009 |
|
| No dlatego mówiłem, żeby zrobić badania i wiedzieć na czym się stoi. | _________________ Problem? Pisz na gg: 8259970
Pozdro | |
| |
 |
|